DUNIA.MD 14.11.2022 18:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2022 Mamy owies do pieca bo węgla brak. Zapraszamy na zakupy - Ja bym tam nigdy nie wrzucił zboża do kotła - tak mnie uczyli. Poza tym gdzieś w Świecie ludzie głodują a tu dla wygody ludziska poświęcą wszystko. PS. Wracając do tematu - kupujecie już ten "tani" węgiel. Bo czytam i czarno to widzę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
samsu 14.11.2022 19:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2022 Ja bym tam nigdy nie wrzucił zboża do kotła - tak mnie uczyli. Poza tym gdzieś w Świecie ludzie głodują a tu dla wygody ludziska poświęcą wszystko. PS. Wracając do tematu - kupujecie już ten "tani" węgiel. Bo czytam i czarno to widzę.Jaja sobie robisz czy to co czytasz jest do góry nogami – to o czym wszem i wobec gadają, to to, że dopiero zapisy na to zbierają ale przy tem jeszcze nie wiedzą skąd wziąć go mają by go z zyskiem odsprzedać – tak jak by „cholera jasna panie” nie można było go indywidualnie kupić tam gdzie go podobno sortują – no i w cenie 1500 zł/t. Powiadasz, że u Ciebie z owsa chleb się piecze – no popatrz – pierwsze słyszę, że już doszliśmy do upadku tak wielkiego, że chleb z owsa będziem robić a ogrzewać czym się mamy i będziemy. Jest to dla Ciebie w tym jakaś różnica czy będziemy padać z głodu czy z zimna skoro tak to se jakoś wykombinowali – groszkowcem i pelletowcem „chrustem +” się nie ogrzejesz a na „chrust +” jeszcze zasadniczo tylko iść mogą te które antysmogowymi w pień nie zostały wycięte czyli tam gdzie antysmogowych nie ma, bo jakoś nie wiele o tym słychać by na ten stan wyjątkowy antysmogowe co zelżały i by co faktycznie w nich nam popuścili. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DUNIA.MD 15.11.2022 11:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2022 Powiadasz, że u Ciebie z owsa chleb się piecze – no popatrz – pierwsze słyszę, że już doszliśmy do upadku tak wielkiego, że chleb z owsa będziem robić. Byle co aby było po mojemu. a ogrzewać czym się mamy i będziemy. A co mnie to obchodzi - trza było myśleć wcześniej i się jakoś zabezpieczyć na wypadek jakiś. Jest to dla Ciebie w tym jakaś różnica czy będziemy padać z głodu czy z zimna Bez przesady - z zimna to morze umrzeć bezdomny lub opuszczony człowiek. Umierali jak było wszystkiego w bród więc może teraz ktoś ich zauważy jak mu samemu dupa zmarznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
samsu 15.11.2022 12:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2022 A co mnie to obchodzi - trza było myśleć wcześniej i się jakoś zabezpieczyć na wypadek jakiś.Ciemna strona mocy!!! Jest to dla Ciebie w tym jakaś różnica czy będziemy padać z głodu czy z zimna skoro tak to se jakoś wykombinowali – groszkowcem i pelletowcem „chrustem +” się nie ogrzejesz a na „chrust +” jeszcze zasadniczo tylko iść mogą te które antysmogowymi w pień nie zostały wycięte czyli tam gdzie antysmogowych nie ma, bo jakoś nie wiele o tym słychać by na ten stan wyjątkowy antysmogowe co zelżały i by co faktycznie w nich nam popuścili.Jeśli będziesz miał wybierać między żywnością a opałem, to co wybierzesz? Kiedy co napiszesz jak to jest z tym węglem u Ciebie - jak to sąsiadom radzisz, że mogą miałem węglowym i węglem brunatnym się ogrzewać. To nie rzad na antysmogowych trzyma łapę tylko władze samorządowe i to w ich gestii jest by ruszyli dupy i też to mieli na uwadze, że mamy do czynienia ze stanem nadzwyczajnym a nie jeszcze oni sowietów w napaści na Ukrainę będą wspierać a nas szczuć na tych od których węgiel nam mają dostarczyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts