Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Gdzie jest węgiel?

DUNIA.MD

Recommended Posts

Mamy owies do pieca bo węgla brak. Zapraszamy na zakupy -

Ja bym tam nigdy nie wrzucił zboża do kotła - tak mnie uczyli. Poza tym gdzieś w Świecie ludzie głodują a tu dla wygody ludziska poświęcą wszystko.

PS.

Wracając do tematu - kupujecie już ten "tani" węgiel. Bo czytam i czarno to widzę.

• Odpowiedzi 143
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Ja bym tam nigdy nie wrzucił zboża do kotła - tak mnie uczyli. Poza tym gdzieś w Świecie ludzie głodują a tu dla wygody ludziska poświęcą wszystko.

PS.

Wracając do tematu - kupujecie już ten "tani" węgiel. Bo czytam i czarno to widzę.

Jaja sobie robisz czy to co czytasz jest do góry nogami – to o czym wszem i wobec gadają, to to, że dopiero zapisy na to zbierają ale przy tem jeszcze nie wiedzą skąd wziąć go mają by go z zyskiem odsprzedać – tak jak by „cholera jasna panie” nie można było go indywidualnie kupić tam gdzie go podobno sortują – no i w cenie 1500 zł/t.

Powiadasz, że u Ciebie z owsa chleb się piecze – no popatrz – pierwsze słyszę, że już doszliśmy do upadku tak wielkiego, że chleb z owsa będziem robić a ogrzewać czym się mamy i będziemy.

Jest to dla Ciebie w tym jakaś różnica czy będziemy padać z głodu czy z zimna skoro tak to se jakoś wykombinowali – groszkowcem i pelletowcem „chrustem +” się nie ogrzejesz a na „chrust +” jeszcze zasadniczo tylko iść mogą te które antysmogowymi w pień nie zostały wycięte czyli tam gdzie antysmogowych nie ma, bo jakoś nie wiele o tym słychać by na ten stan wyjątkowy antysmogowe co zelżały i by co faktycznie w nich nam popuścili.

Powiadasz, że u Ciebie z owsa chleb się piecze – no popatrz – pierwsze słyszę, że już doszliśmy do upadku tak wielkiego, że chleb z owsa będziem robić.

Byle co aby było po mojemu.

a ogrzewać czym się mamy i będziemy.

A co mnie to obchodzi - trza było myśleć wcześniej i się jakoś zabezpieczyć na wypadek jakiś.

Jest to dla Ciebie w tym jakaś różnica czy będziemy padać z głodu czy z zimna

Bez przesady - z zimna to morze umrzeć bezdomny lub opuszczony człowiek. Umierali jak było wszystkiego w bród więc może teraz ktoś ich zauważy jak mu samemu dupa zmarznie.

A co mnie to obchodzi - trza było myśleć wcześniej i się jakoś zabezpieczyć na wypadek jakiś.
Ciemna strona mocy!!!

Jest to dla Ciebie w tym jakaś różnica czy będziemy padać z głodu czy z zimna skoro tak to se jakoś wykombinowali – groszkowcem i pelletowcem „chrustem +” się nie ogrzejesz a na „chrust +” jeszcze zasadniczo tylko iść mogą te które antysmogowymi w pień nie zostały wycięte czyli tam gdzie antysmogowych nie ma, bo jakoś nie wiele o tym słychać by na ten stan wyjątkowy antysmogowe co zelżały i by co faktycznie w nich nam popuścili.
Jeśli będziesz miał wybierać między żywnością a opałem, to co wybierzesz?

Kiedy co napiszesz jak to jest z tym węglem u Ciebie - jak to sąsiadom radzisz, że mogą miałem węglowym i węglem brunatnym się ogrzewać.

To nie rzad na antysmogowych trzyma łapę tylko władze samorządowe i to w ich gestii jest by ruszyli dupy i też to mieli na uwadze, że mamy do czynienia ze stanem nadzwyczajnym a nie jeszcze oni sowietów w napaści na Ukrainę będą wspierać a nas szczuć na tych od których węgiel nam mają dostarczyć.