zaicnupagadi 09.10.2022 19:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2022 Hej wszystkim, Stało się niestety tak że żaden z fachowców (ani firma co budowała, ani tynkarz, ani kuźwia kierownik budowy) nie wspomniał żeby zabudować murłątę przed tynkami. No i teraz tak, wiem że sufit podwieszany wyjdzie mi gdzieś w 75% wysykości murłaty - czym byście radzili zabudować to teraz? Mam w głowie kilka pomysłów z tego co się naogłądałem:1. Kupić bloczki ytong 5cm i tym pojechać - tylko czy to się nie przewróci?2. Wkleić tam styropian lub płytę GK - tylko dach pewnie będzie pracował i obawiam się o to że będzie pękało. W obydwu przypadkach myślałem aby zjechać trochę gotowego tynku ze ściany i nałożyć ręcznie swój na siatce żeby nie pękało. A może zostawić to na sam koniec i po prostu wtedy jak już będzie sufit zrobic poprzez doklejenie płyty GK na jakimś stelarzu? Aktualnie jestem zły niesamowicie bo już miał być koniec takiej babraniny w bloczkach, wszystkie pomysły/krytyka tych podesłanych jak najbardziej mile widziane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmmarcinnn 16.10.2022 15:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2022 obniżyć sufit o parę cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
t.junior 01.12.2023 17:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2023 Hej wszystkim, Stało się niestety tak że żaden z fachowców (ani firma co budowała, ani tynkarz, ani kuźwia kierownik budowy) nie wspomniał żeby zabudować murłątę przed tynkami. No i teraz tak, wiem że sufit podwieszany wyjdzie mi gdzieś w 75% wysykości murłaty - czym byście radzili zabudować to teraz? Mam w głowie kilka pomysłów z tego co się naogłądałem: 1. Kupić bloczki ytong 5cm i tym pojechać - tylko czy to się nie przewróci? 2. Wkleić tam styropian lub płytę GK - tylko dach pewnie będzie pracował i obawiam się o to że będzie pękało. W obydwu przypadkach myślałem aby zjechać trochę gotowego tynku ze ściany i nałożyć ręcznie swój na siatce żeby nie pękało. A może zostawić to na sam koniec i po prostu wtedy jak już będzie sufit zrobic poprzez doklejenie płyty GK na jakimś stelarzu? Aktualnie jestem zły niesamowicie bo już miał być koniec takiej babraniny w bloczkach, wszystkie pomysły/krytyka tych podesłanych jak najbardziej mile widziane. Dobry wieczór. Mam dokładnie taki sam problem. Jak Pan poradził sobie z tym problemem? Dzięki za odpowiedź. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ŁUKASZ ŁADZIŃSKI 02.12.2023 10:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2023 Hej wszystkim, Stało się niestety tak że żaden z fachowców (ani firma co budowała, ani tynkarz, ani kuźwia kierownik budowy) nie wspomniał żeby zabudować murłątę przed tynkami. No i teraz tak, wiem że sufit podwieszany wyjdzie mi gdzieś w 75% wysykości murłaty - czym byście radzili zabudować to teraz? Mam w głowie kilka pomysłów z tego co się naogłądałem: 1. Kupić bloczki ytong 5cm i tym pojechać - tylko czy to się nie przewróci? 2. Wkleić tam styropian lub płytę GK - tylko dach pewnie będzie pracował i obawiam się o to że będzie pękało. W obydwu przypadkach myślałem aby zjechać trochę gotowego tynku ze ściany i nałożyć ręcznie swój na siatce żeby nie pękało. A może zostawić to na sam koniec i po prostu wtedy jak już będzie sufit zrobic poprzez doklejenie płyty GK na jakimś stelarzu? Aktualnie jestem zły niesamowicie bo już miał być koniec takiej babraniny w bloczkach, wszystkie pomysły/krytyka tych podesłanych jak najbardziej mile widziane. - można dodać bloczek na wieńcu od strony wewnętrznej tak, aby nie dotykał murłaty - można dać 2 x płyta GK ( lub mocniejsza gipsowo włóknowa ) na profilach systemowych lub desce mocowanej do murłaty ..,. innego wyjścia tutaj nie widzę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts