tomcio.13 11.10.2022 18:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2022 Witam Proszę o opinię na których profcilach okna wybrać?1. PERFECTHERM 82 PROSTY (profil PREMIUM, 4 uszczelki, szyba potrójna 0.5, klasa A+)2.BluEvolution 923.ideal 7000 Różnice cenowe tych samech okien to ok 5-6 tys. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
T12345T 11.10.2022 22:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2022 Witam Proszę o opinię na których profcilach okna wybrać? 1. PERFECTHERM 82 PROSTY (profil PREMIUM, 4 uszczelki, szyba potrójna 0.5, klasa A+) 2.BluEvolution 92 3.ideal 7000 Różnice cenowe tych samech okien to ok 5-6 tys. Kowalski, Wiśniewski, Nowak, którego przyjąć do pracy. Różnica w oczekiwaniach płacowych 5 - 6 tys. . Pan szanowny, to same profile, kupuje, czy jednak okna? Jak okna, to profil nieważny. Tak sobie myślę, że chciałby Pan, żeby Pańskie okna były trwałe, szczelne, ciepłe, energooszczędne, sztywne, bezpieczne i łatwe w obsłudze. Niech Pan zapyta, czy te okna takie są, a potem poprosi o jakiś dowód tej świetności, bo każdą z tych zalet okna można udowodnić . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 19.10.2022 12:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2022 Ech, myślę Andrzej, że zgadzamy się co do istoty: nazwa profilu ma co najmniej drugorzędne znaczenie lub jeszcze mniejsze. Ale jak staram się tłumaczyć, że z jednego profilu można zrobić zarówno słabe jak i dobre okno, to 90% osób nie przyjmuje tego do wiadomości i co gorsze - wiele z nich to ludzie pracujący w branży. Ty podajesz argumenty na jeszcze wyższym poziomie.. Bardzo bym chciał, żeby to docierało chociaż do większości.. i na prawdę nie mam pomysłu jak to wytłumaczyć szybo i prosto .. Ludzie oczekują że napiszemy "bierz bramkę nr 1". Tylko my wiemy, że to loteria a nie porada ) Ja dla odmiany patrzę na to marketingowo (nr. 1 - powszechnie uważany przez branżę za słaby, 2 - dobry, 3 - dobry ale jako baza do tańszego okna) ale dobrze wiem, że finalne okno wykonane z tych profili może być kompletnie odwrotne niż moja "wróżba"... Dużo pracy jeszcze przed branżą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
T12345T 19.10.2022 13:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2022 Ech, myślę Andrzej, że zgadzamy się co do istoty: nazwa profilu ma co najmniej drugorzędne znaczenie lub jeszcze mniejsze. Ale jak staram się tłumaczyć, że z jednego profilu można zrobić zarówno słabe jak i dobre okno, to 90% osób nie przyjmuje tego do wiadomości i co gorsze - wiele z nich to ludzie pracujący w branży. Ty podajesz argumenty na jeszcze wyższym poziomie.. Bardzo bym chciał, żeby to docierało chociaż do większości.. i na prawdę nie mam pomysłu jak to wytłumaczyć szybo i prosto .. Ludzie oczekują że napiszemy "bierz bramkę nr 1". Tylko my wiemy, że to loteria a nie porada ) Ja dla odmiany patrzę na to marketingowo (nr. 1 - powszechnie uważany przez branżę za słaby, 2 - dobry, 3 - dobry ale jako baza do tańszego okna) ale dobrze wiem, że finalne okno wykonane z tych profili może być kompletnie odwrotne niż moja "wróżba"... Dużo pracy jeszcze przed branżą "Branża" wcale nie jest zainteresowana tym, żeby kupujący potrafili odróżniać okna lepsze od gorszych i robi co może, by kierować zainteresowanie nabywców w stronę designu, komponentów albo montażu. Generalnie w obszary, które w niewielkim stopniu zależą od producenta okna, a tym samym są wolne od jego bezpośredniej odpowiedzialności. Wygodne i działa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 19.10.2022 14:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2022 Z żalem, ale muszę Ci przyznać rację. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts