NiebieskiM 13.10.2022 20:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2022 Witam. Mam pytanie czy w tym kotle można palić od góry? Wiem że to zależy od tego jak są odprowadzane spaliny w danym kotle. Ale nie orientuję się zbyt dobrze w temacie, dlatego pojawiam się z tym pytaniem. Załączam rysunek pieca. Z góry dziękuję za odpowiedź i pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DUNIA.MD 14.10.2022 10:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2022 NiebieskiM napisał: Witam. Mam pytanie czy w tym kotle można palić od góry To tak jakbyś napisał czy do Ferrari można włożyć silnik od Fiata 126P. Jeśli otworzysz krótki obieg to można - tylko nasuwa się pytanie czemu taki desperacki krok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
samsu 14.10.2022 14:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2022 NiebieskiM napisał: Witam. Mam pytanie czy w tym kotle można palić od góry? Wiem że to zależy od tego jak są odprowadzane spaliny w danym kotle. Ale nie orientuję się zbyt dobrze w temacie, dlatego pojawiam się z tym pytaniem. Załączam rysunek pieca. Z góry dziękuję za odpowiedź i pozdrawiam [ATTACH=CONFIG]461670[/ATTACH] DUNIA.MD napisał: To tak jakbyś napisał czy do Ferrari można włożyć silnik od Fiata 126P. Jeśli otworzysz krótki obieg to można - tylko nasuwa się pytanie czemu taki desperacki krok.No właśnie po co i czemu to ma służyć - to tak jak by z deszczu wleźć pod rynnę. Skoro z obsługą tego kotła masz problem, to może zacznij od tego : https://forum.muratordom.pl/showthread.php?379554-Sas-Varmo-15kw-jak-pali%C4%87-pomocy . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Calista21 19.09.2023 08:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2023 samsu napisał: No właśnie po co i czemu to ma służyć - to tak jak by z deszczu wleźć pod rynnę. Skoro z obsługą tego kotła masz problem, to może zacznij od tego : https://forum.muratordom.pl/showthread.php?379554-Sas-Varmo-15kw-jak-pali%C4%87-pomocy smash karts. Nie sądzę, że chodzi tu tylko o drenaż. Może mieć inne skutki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
goguś1719517740 19.09.2023 09:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2023 To zwykły dolniak i powinno palić sie od dołu co tu kombinować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts