korbi5 14.10.2022 06:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2022 Witajcie. Mam mega problem. Tzn od początku budowy byłem zdecydowany na ogrzewanie podłogowe na poddaszu użytkowym, na stropie drewnianym. Pytałem projektanta, mówił że Strop wytrzyma każdy rodzaj wylewki. Teraz kiedy stoje przed tym etapem, pojawiają się wątpliwości, a największe jeżeli chodzi o pomieszczenie wym 5x7m, tj salon na dole. Ogólnie zasięgnąłem jeszcze raz opinii projektanta, to mi mówi że nigdy nie słyszał, aby stosować wylewki betonowe na stropie drewnianym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
korbi5 14.10.2022 06:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2022 Chyba jest ograniczona liczba znaków w poście..Streszczając, jestem zdecydowany na ogrzewanie podłogowe na górze, wiem że są wylewki anhydrytowe, niby lżejsze? Jest też suchy system, płyty styropianowe z rowkami, ale koszt x3. Belki mam 14x24, w rozstawie co 65-70cm. Ktoś potrafi policzyć ich wytrzymałość? Ile udzwigna? Dzięki za jakieś sugestie. Nie chce mieszać systemu z kaloryferami, w całym domu tylko podłoga, ani jednego grzejnika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts