VITs 14.10.2022 09:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2022 Witam wszystkich. Chcę obniżyć sufit w drewnianym domu z lat 40. Sufit z legarami drewnianymi, obłożony trzciną i otynkowany czymś w rodzaju tynku cementowo wapiennego. Strop to grube deski przybite od góry do legarów, pokryte polepą glinianą z trocinami. Strych nieocieplony. Zrobiłem ruszt jednopoziomowy na wieszakach es, planuję dać wełnę w miejsca między legarami i folię alu paroizolacyjną pomiędzy profile a płyty gipsowe. Czy w tym przypadku powinienem dać sznurki i zrobić jakieś przerwy dylatacyjne między wełną a tynkowanym sufitem i wełną a folią paroizolacyjną? Robię to pierwszy raz, szukałem odpowiedzi na forum i yt, ale ciężko cokolwiek znaleźć, bo większość tematów dotyczy poddasza lub sufitów betonowych, a nie otynkowanego drewna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomek W 07.12.2022 09:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2022 .Dobrze zrozumiałem ?. Strop drewniany zostaje jaki był a ty od środka obniżasz sufit na którym miedzy rusztem układasz wełnę a następnie folia paroizolacyjna i gk ? Napisz jaką grubosć izoalcji zamierzasz ułożyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts