jaczes 14.10.2022 16:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2022 (edytowane) Dzień dobry, remontuję stary dom, przyszedł czas na okna w piwnicy w PCV (góra to drewniane okna). Poprosiłem o ofertę, pan przyjechał, wymierzył, zapłaciłem 50%, poczekałem, nadszedł dzień montażu i co się okazało... z zewnątrz to tak wygląda (przykład, reszta wygląda podobnie) zbliżenie na pomiar pianki z jednego z boków od wewnątrz - okno jest symetrycznie ustawione, więc ta odległość x2. tu jeszcze widać jak to wygląda względem tynku (ciemna część to tynk pomieszczenia, jaśniejsza to glif) - zdjęcie ukazuje że okno jest mniejsze niż wcześniejszy wymiar otworu z którego jeszcze odjąłem tynk. Zdjęcie w płaszczyźnie glifu To piwnica, więc nic się wielkiego nie stanie jak będzie coś "lekko nie tak" a tu jest chyba strasznie namieszane , grzecznie zgłosiłem swoje uwagi to firma bagatelizuje moje zastrzeżenia i twierdzi że lepiej się tego nie dało zrobić... Tu pojawiają się moje pytania : 1. jak szanowni państwo sądzą - czy to jest dobrze wykonana realizacja ? 2. czy dało radę to zrobić lepiej ? i czy faktycznie przy wymianie okien jest to takie ciężkie aby wymierzyć je jakoś lepiej ? 3. co robić dalej ? 4. co mi grozi jeśli nic z tym nie zrobię ? Helpunku ! Edytowane 14 Października 2022 przez jaczes zmiana tytułu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts