hetman83 18.10.2022 10:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2022 Witam, ostatnio kupiłem nowy WC kompakt ceransit, że spłuczki wyjąłem luzem element który widać na zdjęciu , domyślam się że on odpowiada za mały odpływ wody 3 litry. Spłuczka na funkcję 3/6. Przykrecilem tak śrubkę w spłuczce że jest teraz minimalna ilość wody w niej ale mierząc wysokość wody i szerokość i długość która ona zajmuje wychodzi mi 8 litrów, 16x16x33cm, można odjąć objętość zaworu itd to i tak pewnie z 6-7litrow zostaje , tzn że wcześniej było dużo dużo więcej, nie wiek jak to zamontować że zdjęcia, widziałem na YT że ludzie wkładają butelki z wodą do spłuczki w ten sposób oszczędzając wodę, szukam w necie schematów ale nic nie ma. Nie chcę żeby po siku wpływało mi więcej jak 3 litry. Ktoś coś doradzi?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts