Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Samsung EHS 12 kW mono zabezpieczenie przed zamarznięciem

damian_co

Recommended Posts

Wg olx to zapomniałeś zera dopisać na końcu ; https://www.olx.pl/d/oferty/q-ups-apc-smart/,

A gdzie pompa obiegowa?

Nie zapomniałem: https://www.olx.pl/d/oferta/zasilacz-awaryjny-ups-apc-back-ups-es-700-CID99-IDRq9AZ.html

Pompa obiegowa jest w pompie ciepła o ile mi wiadomo, podczas montażu ją widziałem i chyba sama z pompy ciepła się nie oddaliła.

Pompa obiegowa jest w pompie ciepła o ile mi wiadomo, podczas montażu ją widziałem i chyba sama z pompy ciepła się nie oddaliła.

Skoro pompa działa, to raczej się nie oddaliła;

- w większości przypadków czytam, że instalator montuje dodatkową pompę obiegową,

U Ciebie, kto załącza agregat???

Nie wiem mnie to zrobił autoryzowany instalactor z papierami do uruchomienia pompy, i sam przyniósł gwarancję. A czy w każdej pompie jest pompa obiegowa nie wiem nie mam każdej pompy.

Choćby w Panasonicu serii H i J jest obiegówka na prąd stały z regulacją płynną obrotów , nie podłączysz jej w ten sposób.

Myślę ,że każda nowoczesna PC już ma aktywnie regulowaną prędkość obiegówki ,żeby utrzymać deltę.

Edytowane przez MiG25

Skoro pompa działa, to raczej się nie oddaliła;

- w większości przypadków czytam, że instalator montuje dodatkową pompę obiegową,

U Ciebie, kto załącza agregat???

Sorry na nocce byłem, zresztą dziś też mam nockę.

Pompa obiegowa działa, a agregat załącza czujnik temperatury na wymienniku płytowym jeśli temperatura spadnie poniżej delty odpala się agregat i reszta niezbędnych pierdół. Pompa nominalnie gdy agregat chodzi pusza około 1,36 - 1,5m3/h na tzw "idle" czyli tylko pompa obiegowa kręci pcha wodę z prędkością około 0,6m3/h.

12V i 10A to jakieś 120W jeśli potrzebujesz prądu DC nie myślisz o AC. Skoro nie znasz prawa Ohma to nie moja wina.

Zupełnie jak to że nie wiesz jak porównać AC do DC.

a SKORO AGREGAT DAJE 1200W to nie wiem jak ci to wytłumaczyć że napięcie i prąd AC jest różny od DC - ale tego nie wiesz.

I dla ciebie 1200W DC jest równe 1200W AC - tylko tam są różne napięcia...bi prądy BARDZO różne.

I przekrój kabli... i odbiorniki tesz..

Edytowane przez marcinbbb

• 1 month później...