Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

szukam godnego polecenia architekta w Warszawie

Recommended Posts

modulor jest drogi, to niezaprzeczalny fakt

bynajmniej jak dla mnie :roll:

ale naprawdę warto poświęcić te 500 ....

teraz robi mi wnętrza i jestem zachwycona

co prawda to kolejne 500 .... ale cóż ...... czyjś talent i wiedzę należy wynagradzać

oby więcej takich architektów! i więcej tak zadowolonych klientów

• Odpowiedzi 59
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

średnio za 500??? modi, troche drogo.... :D no chyba że wliczone w cenę to bajerowanie klientki , wtedy to co innego :D :D :D

pozdrawiam

winne jest wam sprostowanie:

słusznie robert zauważył nie podanie waluty

tłumaczę

jestem z arabii saudyjskiej ...

jednostką płatniczą za projekty są wielbłądy ...

i nie bajeruję klientek ... gdyż mój harem

to studnia bez dna :D

a izat jest tak urocza :) że nawet zarzuciłem

styl mauretański :)))))

KasiaR,

Probówaliśmy zacząć współpracę z twoją Panią Architekt, ale cena którą Ty podajesz się różni o 100% od obecnie przez nią stosowane, za m2 od 25-30 zł i więcej w zależnośći od projektu (zabytki drożej), za domek 160 m cena więc wyniesie ok 5000 (z VATem), no może mniej jak sie potargować. Takie ceny podaje też 60% innych architektów do których dzwoniłem - 5-6 tys. Kilku powiedziało 7-10 tys.

Modulor, pilnie proszę o kontakt, zakładam hodowlę wielbłądów :-))

Dobremu architektowi warto zapłacić dobre honorarium. Architekt nie może bowiem poświęcić całego czasu na zarabianie forsy. Musi się rozwijać, musi jeździć i oglądać projekty konkurencji, musi gromadzić i katalogować dane o producentach rozmaitych materiałów, musi wciąż śledzić, co nowego. Architekt nie jest cyborgiem i musi żyć jak człowiek. Inaczej wkrótce nie będziemy mieć dobrej architektury wokół siebie. Chcecie żyć jak w Wołgogradzie?

Chcecie?

Dobry nauczyciel musi się dokształcać, poszerzać horyzonty, mieć czas i kasę na wycieczki do Londynu czy Rzymu

Musi żyć jak człowiek żeby dresiarze z II a się z niego nie śmiali

Chcecie mieć ograniczonych nauczycieli?

Chcecie?

:-?

Dobry tłumacz musi jeździć do New Jorku raz na rok - chcecie mieć kiepskie tłumaczenia?

Chcecie?

Dobry lekarz nie może pracować po 36 na dobę

Chcecie mieć zmęczonych chirurgów ratujących wam życie?

Chcecie?

Etc

etc.

Dobremu architektowi warto zapłacić dobre honorarium. Architekt nie może bowiem poświęcić całego czasu na zarabianie forsy. Musi się rozwijać, musi jeździć i oglądać projekty konkurencji, musi gromadzić i katalogować dane o producentach rozmaitych materiałów, musi wciąż śledzić, co nowego. Architekt nie jest cyborgiem i musi żyć jak człowiek. Inaczej wkrótce nie będziemy mieć dobrej architektury wokół siebie. Chcecie żyć jak w Wołgogradzie?

Chcecie?

czy ktoś był z forumowiczów w Wołgogradzie? :o ... bo nieśmiało chciałbym troszkę się zainspirować ... i przenieść na nasz grunt wpływy wołgogradzko-mauretańskie... kto wie .. może stałyby się trendy ;) :)

chcecie? :D :D :D

• 4 months później...

Korzystałem z polecanej przez KasięR Pani architekt i nie do końca jestem zadowolony.

Chodziło o adaptację i rozbudowę projektu - lustra.

Cena i terminy były dość atrakcyjne, ale jakość pracy raczej słaba.

Po pierwsze, plan zagospodarowania był zrobiony nie tak, jak ustaliłem i (z niejasnych dla mnie powodów) obejmował tylko cześć działki, przez co bilans terenu był do kitu i projekt nie przeszedłby przez urząd.

Po drugie, projekt nie uwzględniał znacznej części zmian, które wypunktowałem na piśmie (np. dodanie okna, usunięcie balkonu, itd.).

Po trzecie, każdy z dokumentów (4 projekty, 4 lustra, opisy i adaptacje) miał jakieś braki i błędy (tu brak okna, tu brak wymiarów lub zbrojenia, nie zaktualizowane zestawienia powierzchni budynku w opisie technicznym, itp., itd.)

Na poprawki trochę czekałem, a i tak musiałem czerwonym pisaczkiem popoprawiać i pouzupełniać coś tu i tam

Czyli jak ktoś chce projekt byle przepchnąć przez urząd to może się uda.

Ale jak chce żeby wg tego budować ...

Ja to wszytsko rozumiem. Zdziwila mnie po prostu tak niska cena. Wypowiadal sie nawet Robert Skitek i tak samo jak ja poddal te cene w watpliwosc.

Skoro Tobie udalo sie znalezc takie osoby, to tylko moge pozazdroscic :p Ja w takim razie mam pecha. :wink:

Nie masz pecha.

Po prostu Barti podkolorował.

Ta cena odnosi się do tzw. "projektu dla urzędu" i nie da się wg tego budować. Taki projekt nie zawiera konstrukcji (ok. 3000 tys) oraz detali wykonawczych. Zapewniam cię, że nawet z utalentowaną ekipą budowa z takim projektem to udręka.

Nie zazdrość mu, bo klęłabyś dzień, w którym zapłaciłaś za taki projekt.

Pozdro.

• 4 years później...
Cześć Wszystkim,

dużo jest informacji na forum o architektach, ale nic konkretnego (albo ja nie umiem szukać) :(

szukam sensownego architekta, którego może ktoś z Was polecić do wykonania projektu lub dokonania zmian w gotowym. Dom bedzie w Warszawie

oczywiście nie musze dodawać że tacy spece za 25.000 nie bardzo mnie interesują...

Witam,

Ja polecam P. Magdę z Pruszkowa. Robiła u mnie całą rozbudowę piętra i później projekt wnętrz. Zostało jeszcze kilka detali do wykończenia, ale już widzę że będzie super. Jestem bardzo zadowolony. Bardzo miły i profesjonalny kontakt. (512 122 220)

• 4 years później...
Cześć Wszystkim,

dużo jest informacji na forum o architektach, ale nic konkretnego (albo ja nie umiem szukać) :(

szukam sensownego architekta, którego może ktoś z Was polecić do wykonania projektu lub dokonania zmian w gotowym. Dom bedzie w Warszawie

oczywiście nie musze dodawać że tacy spece za 25.000 nie bardzo mnie interesują...

Ja niestety mogę tylko napisać kogo na pewno NIE POLECAM!!!

Umówiliśmy się z p. Marią Jolantą Godlewską, która to oznajmiła, że zrobi nam projekt dwóch pomieszczeń. Wzięła zaliczkę 10% wartości projektu i ...nic nie zrobiła. Przestała się zupełnie kontaktować. Na nasze telefony nie odpowiadała, co jakiś czas wysyłając maila, że skontaktuje się z nami za tydzień. Tydzień mijał...W końcu Pani odebrała od nas telefon, ale tylko po to, aby powiedzieć, że jednak tego projektu nie zrobi. Pieniędzy oczywiście nie zwróciła.Panią Godlewską polecił nam p. Ogonowski (właściciel firmy remontowej), który to jak się dowiedział, że jednak nie będziemy mieli projektu od p. Godlewskiej również powiedział, że w takim razie nie zrobi wyceny robót i musimy sobie również poszukać innej ekipy remontowej.

• 1 year później...
Polecam Panią Magdę i Agnieszkę z SPAM.Są prawdziwymi architektami, a nie jakimiś dekoratorami. Robią projekty w całej Polsce. Cena za projekt może nie jest niska, ale jakość bije na głowę wszystkie inne projekty. Zamówiłam u nich projekt domu razem z projektem kompleksowym wnętrz i jestem zachwycona. Mąż był sceptyczny co do zatrudniania kogoś od wnętrz, a teraz przyznał mi rację :). Też jest pod wielkim wrażeniem co może zaprojektować architekt! Sami w życiu byśmy sobie nie poradzili z takim ogromem pracy i na pewno nie było by tak pięknie :) SPAM Edytowane przez Elfir

• 6 months później...

Ja również korzystałem z firmy SPAM

Dostałem kompletny projekt a później skorzystałem z polecanych ekip. Oczywiście zrobiłem porównanie, ale polecane ekipy były korzystne cenowo i robiły dobre wrażenie.

Nie żałowałem. Budowa przebiagła sprawnie, wszystko dobrze się potoczyło. Jestem zadowolony z takiego rozwiązania, ponieważ sam nie wybrałbym lepszej ekipy a tak zaoszczędziłem czas i nerwy.

Edytowane przez Elfir
kosmetyka

• 1 month później...
Ja polecam [SPAM!]] ). Jak już coś zaprojektują to jest to idealne. Dostaliśmy z mężem taki projekt o jaki poprosilismy. Opisaliśmy co nam się podoba, jakie chcemy mieć pomieszczenia i dostaliśmy projekt który nas totalnie zaskoczył. Był lepszy niż wszystkie nasze pomysły, wszystko było ujete i do tego było mnóstwo dodatkowych pomysłów. W urzędzie też bezproblemowo. Bardzo dobre biuro. Edytowane przez Elfir

• 2 years później...