izat 03.06.2005 20:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2005 modulor jest drogi, to niezaprzeczalny fakt bynajmniej jak dla mnie ale naprawdę warto poświęcić te 500 .... teraz robi mi wnętrza i jestem zachwycona co prawda to kolejne 500 .... ale cóż ...... czyjś talent i wiedzę należy wynagradzać oby więcej takich architektów! i więcej tak zadowolonych klientów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robert skitek 03.06.2005 20:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2005 izat, ciiiiii , bo za chwilę modulor bedzie miał naprawde skrzynkę zapchaną chętnymi... i będzie musiał wprowadzić współczynnik (taki 10x) a może wy o innej walucie (ale nawet funt mi nie pasuje...) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
izat 03.06.2005 20:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2005 lubię się dzielić tym co dobre i solidne takich ludzi- profesjonalistów- naprawdę warto polecać niestety w swojej dwuletniej praktyce budowlanej spotkałam bardzo wielu różnych "fachowców" i mam naprawdę różne doświadczenia pozdrawiam Cię robercie skitku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robert skitek 03.06.2005 20:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2005 no to moze i ja zaczne zlecac modulorowi niekoniecznie domy dla mnie takie posrednictwo chyba niezle by wyszło... pozdrawiam klientke Modulora i rzeczonego... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
modulor 04.06.2005 07:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2005 średnio za 500??? modi, troche drogo.... no chyba że wliczone w cenę to bajerowanie klientki , wtedy to co innego pozdrawiam winne jest wam sprostowanie: słusznie robert zauważył nie podanie waluty tłumaczę jestem z arabii saudyjskiej ... jednostką płatniczą za projekty są wielbłądy ... i nie bajeruję klientek ... gdyż mój harem to studnia bez dna a izat jest tak urocza że nawet zarzuciłem styl mauretański )))) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
w40 04.06.2005 08:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2005 KasiaR, Probówaliśmy zacząć współpracę z twoją Panią Architekt, ale cena którą Ty podajesz się różni o 100% od obecnie przez nią stosowane, za m2 od 25-30 zł i więcej w zależnośći od projektu (zabytki drożej), za domek 160 m cena więc wyniesie ok 5000 (z VATem), no może mniej jak sie potargować. Takie ceny podaje też 60% innych architektów do których dzwoniłem - 5-6 tys. Kilku powiedziało 7-10 tys. Modulor, pilnie proszę o kontakt, zakładam hodowlę wielbłądów ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
izat 04.06.2005 14:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2005 jeśli ktoś ma ochotę, to w Egipcie można nabyć wielbłądy po przystępnej cenietylko UWAGA- należy się targowaćja właśnie sprowadzam je od tamtejszych Beduinów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
baryka 04.06.2005 14:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2005 http://www.nhdkm.com/portfolio_images_residences/residences09_3.jpg modulor nie kuś zająca takimi fotkami, bo Ci nie starczy zielska w oazach dla tych wielbłądów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BK 04.06.2005 19:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2005 Dobremu architektowi warto zapłacić dobre honorarium. Architekt nie może bowiem poświęcić całego czasu na zarabianie forsy. Musi się rozwijać, musi jeździć i oglądać projekty konkurencji, musi gromadzić i katalogować dane o producentach rozmaitych materiałów, musi wciąż śledzić, co nowego. Architekt nie jest cyborgiem i musi żyć jak człowiek. Inaczej wkrótce nie będziemy mieć dobrej architektury wokół siebie. Chcecie żyć jak w Wołgogradzie? Chcecie? Dobry nauczyciel musi się dokształcać, poszerzać horyzonty, mieć czas i kasę na wycieczki do Londynu czy Rzymu Musi żyć jak człowiek żeby dresiarze z II a się z niego nie śmiali Chcecie mieć ograniczonych nauczycieli? Chcecie? Dobry tłumacz musi jeździć do New Jorku raz na rok - chcecie mieć kiepskie tłumaczenia? Chcecie? Dobry lekarz nie może pracować po 36 na dobę Chcecie mieć zmęczonych chirurgów ratujących wam życie? Chcecie? Etc etc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BK 04.06.2005 19:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2005 modulor, robert skitek - nie bierzcie tego do siebie - bardzo was cenię - z forum, czata jeśli macie taki fajny rynek to szczerze wam gratuluję] tylko to samo można odnieść do bardzo wielu innych zawodów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
modulor 05.06.2005 21:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2005 Dobremu architektowi warto zapłacić dobre honorarium. Architekt nie może bowiem poświęcić całego czasu na zarabianie forsy. Musi się rozwijać, musi jeździć i oglądać projekty konkurencji, musi gromadzić i katalogować dane o producentach rozmaitych materiałów, musi wciąż śledzić, co nowego. Architekt nie jest cyborgiem i musi żyć jak człowiek. Inaczej wkrótce nie będziemy mieć dobrej architektury wokół siebie. Chcecie żyć jak w Wołgogradzie? Chcecie? czy ktoś był z forumowiczów w Wołgogradzie? ... bo nieśmiało chciałbym troszkę się zainspirować ... i przenieść na nasz grunt wpływy wołgogradzko-mauretańskie... kto wie .. może stałyby się trendy chcecie? :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lucky Mike 26.10.2005 14:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2005 Korzystałem z polecanej przez KasięR Pani architekt i nie do końca jestem zadowolony. Chodziło o adaptację i rozbudowę projektu - lustra.Cena i terminy były dość atrakcyjne, ale jakość pracy raczej słaba. Po pierwsze, plan zagospodarowania był zrobiony nie tak, jak ustaliłem i (z niejasnych dla mnie powodów) obejmował tylko cześć działki, przez co bilans terenu był do kitu i projekt nie przeszedłby przez urząd. Po drugie, projekt nie uwzględniał znacznej części zmian, które wypunktowałem na piśmie (np. dodanie okna, usunięcie balkonu, itd.). Po trzecie, każdy z dokumentów (4 projekty, 4 lustra, opisy i adaptacje) miał jakieś braki i błędy (tu brak okna, tu brak wymiarów lub zbrojenia, nie zaktualizowane zestawienia powierzchni budynku w opisie technicznym, itp., itd.) Na poprawki trochę czekałem, a i tak musiałem czerwonym pisaczkiem popoprawiać i pouzupełniać coś tu i tam Czyli jak ktoś chce projekt byle przepchnąć przez urząd to może się uda. Ale jak chce żeby wg tego budować ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ania1719508426 26.10.2005 14:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2005 Ja to wszytsko rozumiem. Zdziwila mnie po prostu tak niska cena. Wypowiadal sie nawet Robert Skitek i tak samo jak ja poddal te cene w watpliwosc. Skoro Tobie udalo sie znalezc takie osoby, to tylko moge pozazdroscic Ja w takim razie mam pecha. Nie masz pecha. Po prostu Barti podkolorował. Ta cena odnosi się do tzw. "projektu dla urzędu" i nie da się wg tego budować. Taki projekt nie zawiera konstrukcji (ok. 3000 tys) oraz detali wykonawczych. Zapewniam cię, że nawet z utalentowaną ekipą budowa z takim projektem to udręka. Nie zazdrość mu, bo klęłabyś dzień, w którym zapłaciłaś za taki projekt. Pozdro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GAD 05.01.2010 14:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2010 Cześć Wszystkim, dużo jest informacji na forum o architektach, ale nic konkretnego (albo ja nie umiem szukać) szukam sensownego architekta, którego może ktoś z Was polecić do wykonania projektu lub dokonania zmian w gotowym. Dom bedzie w Warszawie oczywiście nie musze dodawać że tacy spece za 25.000 nie bardzo mnie interesują... Witam, Ja polecam P. Magdę z Pruszkowa. Robiła u mnie całą rozbudowę piętra i później projekt wnętrz. Zostało jeszcze kilka detali do wykończenia, ale już widzę że będzie super. Jestem bardzo zadowolony. Bardzo miły i profesjonalny kontakt. (512 122 220) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
oska74 27.01.2014 07:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2014 Cześć Wszystkim, dużo jest informacji na forum o architektach, ale nic konkretnego (albo ja nie umiem szukać) szukam sensownego architekta, którego może ktoś z Was polecić do wykonania projektu lub dokonania zmian w gotowym. Dom bedzie w Warszawie oczywiście nie musze dodawać że tacy spece za 25.000 nie bardzo mnie interesują... Ja niestety mogę tylko napisać kogo na pewno NIE POLECAM!!! Umówiliśmy się z p. Marią Jolantą Godlewską, która to oznajmiła, że zrobi nam projekt dwóch pomieszczeń. Wzięła zaliczkę 10% wartości projektu i ...nic nie zrobiła. Przestała się zupełnie kontaktować. Na nasze telefony nie odpowiadała, co jakiś czas wysyłając maila, że skontaktuje się z nami za tydzień. Tydzień mijał...W końcu Pani odebrała od nas telefon, ale tylko po to, aby powiedzieć, że jednak tego projektu nie zrobi. Pieniędzy oczywiście nie zwróciła.Panią Godlewską polecił nam p. Ogonowski (właściciel firmy remontowej), który to jak się dowiedział, że jednak nie będziemy mieli projektu od p. Godlewskiej również powiedział, że w takim razie nie zrobi wyceny robót i musimy sobie również poszukać innej ekipy remontowej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grażka36 23.04.2015 09:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2015 (edytowane) spam Edytowane 14 Lutego 2016 przez Elfir Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grażka36 23.04.2015 10:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2015 (edytowane) Polecam Panią Magdę i Agnieszkę z SPAM.Są prawdziwymi architektami, a nie jakimiś dekoratorami. Robią projekty w całej Polsce. Cena za projekt może nie jest niska, ale jakość bije na głowę wszystkie inne projekty. Zamówiłam u nich projekt domu razem z projektem kompleksowym wnętrz i jestem zachwycona. Mąż był sceptyczny co do zatrudniania kogoś od wnętrz, a teraz przyznał mi rację . Też jest pod wielkim wrażeniem co może zaprojektować architekt! Sami w życiu byśmy sobie nie poradzili z takim ogromem pracy i na pewno nie było by tak pięknie SPAM Edytowane 14 Lutego 2016 przez Elfir Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JarosławKowalewski 13.11.2015 07:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2015 (edytowane) Ja również korzystałem z firmy SPAM Dostałem kompletny projekt a później skorzystałem z polecanych ekip. Oczywiście zrobiłem porównanie, ale polecane ekipy były korzystne cenowo i robiły dobre wrażenie. Nie żałowałem. Budowa przebiagła sprawnie, wszystko dobrze się potoczyło. Jestem zadowolony z takiego rozwiązania, ponieważ sam nie wybrałbym lepszej ekipy a tak zaoszczędziłem czas i nerwy. Edytowane 14 Lutego 2016 przez Elfir kosmetyka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MariolaJ 14.12.2015 06:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2015 (edytowane) Ja polecam [SPAM!]] ). Jak już coś zaprojektują to jest to idealne. Dostaliśmy z mężem taki projekt o jaki poprosilismy. Opisaliśmy co nam się podoba, jakie chcemy mieć pomieszczenia i dostaliśmy projekt który nas totalnie zaskoczył. Był lepszy niż wszystkie nasze pomysły, wszystko było ujete i do tego było mnóstwo dodatkowych pomysłów. W urzędzie też bezproblemowo. Bardzo dobre biuro. Edytowane 14 Lutego 2016 przez Elfir Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawelp19 01.03.2018 16:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2018 Mogę Polecić Panią Eleonorę Hoffman.Jestem bardzo zadowolony z usługi którą Pani Lena dla mnie zrobiła. Nazywam się Paweł Perzyński i po więcej szczegółów zapraszam na prywatny e-mail [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts