Martix 23.10.2022 14:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2022 (edytowane) Czeka mnie naprawa okna z wymianą szyby uzupełnienie ubytków kitu i malowanie. W jednym miejscu dolna drewniana listwa okienna odprysnęła (zrobił się taki klin/wyprysk w drewnie) i w tym miejscu pękła szyba. Chciałem to miejsce przeszlifować by tam wilgoć się nie dostawała czymś zalepić i zakitować szybę kitem szklarskim. Czym to miejsce wyprysku uszczelnić, silikonem szklarskim czy może jakąś szpachlą do drewna a może kitem szklarskim? Jaki kit wybrać. kupiłem polski kit pokostowy szary przez alegro , przeleżał kilka tygodni w domu bez rozpakowywania i już większość jest twarda. Spróbuję go wyrobić ale jak się nie uda to czy lepszy będzie np Den Braven kit szklarski z marketu? podobno długo schnie. Teraz i tak chyba trochę późno by okna odmalowac bo noce zimne ale może przynajmniej zakitować i na wiosnę pomalować. Z góry dziękuję za pomoc. Edytowane 23 Października 2022 przez Martix Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts