Marcin R 01.09.2002 15:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2002 Pozdrawiam wszystkich i pytam jak zabezpieczyc klej na styropianie na elewacji zewnetrznej przed zima. Wiem ze najlepiej tynkiem ale jeszcze nas nie stac moze wiosna. Poradzcie czy nic mu sie nie stanie czy ktos tak zimowal?Dzieki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maro269 01.09.2002 18:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2002 Wlasnie tak przezimowalem, w zeszlym roku gdzies kolo sierpnia polozylismy styropian + klej na siatce. 3 tyg temu pomalowalismy pidbarwionym gruntem caly domek. Niebawem mam nadzieje pod koniec sierpnia mamy polozyc tynk. Ostatnia zima byla dosc sroga i jakos nic sie nie stalo, jak wisialo tak wisi, pozdrawiam Maro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Foxal 01.09.2002 20:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2002 Pytałem kiedyś na forum prawie o to samo. Różnica polega na tym, że ja stosowałem system firmy tej od bociana i zewnętrzną warstwę kleju pomalowałem Cerplastem tj podkład tynkarski. Ale trzeba pamiętać żeby nie mieszać elementów ocieplenia. Powinny pochodzić z jednej firmy, bo mogą wyjść niespodzianki.W takim stanie ściany wytrzymały już dwie zimy i jakoś nic się nie dzieje. Niewielkie spękania na łączeniu kilku płyt wyszły po pierwszej zimie. Zaprawiłem je jeszcze raz i jak dotąd trzyma. Czy położę w tym roku tynk (mineralny cienkowarstwowy) to zależy od kasy.Jak jej nie będzie to za rok będę wiedział czy takie niedorobione ocieplenie wytrzyma trzy sezony:smile: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tad 02.09.2002 05:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2002 Dzięki za te dwie wypowiedzi.Mam zamiar w tym roku położyć tylko klej z siatką na ścianach z Hebla i zamalować gruntem.Postawiłem takie pytanie na Forum.Odpowiedzi były w stylu:"po co tak robisz, połóż klej kiedy będziesz tynkował, a ja bym zrobił...".Chodziło mi o konkretne odpowiedzi tych co tak zrobili. No i wreszcie mam. Dzięki-Tad Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marcin R 02.09.2002 08:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2002 Dzieki bede zimowal i zagruntuje normalnie unigruntem ale wczesniej zasiegne opinii w BolixiePozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EM 02.09.2002 09:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2002 Jestem pewien, że będziesz zadowolony. Mnie tak przezimowała ściana fundamentowa. Bez uwag. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 03.09.2002 16:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2002 witam laików,klej należy przed zima pomalować gruntem systemu materiałów uzytych do zatopienia siatki, aby nie nasiąkał woda i nie przemarzał zima, a przed położeniem tynku nalezy pomalować gruntem raz jeszcze, aby związały pyły, które się na kleju osadziły.pozdrawiam pro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts