mickry 28.10.2022 09:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2022 Witam. Potrzebuję porady podczas zabudowy poddasza. Sprawa wygląda następująco: ścianki działowe licują mi sie mniej więcej z krokwiami wewnątrz budynku, niestety ściany zewnętrzne i wieniec na ściance szczytowej jest od krokwi oddalony o ok. 10cm. Krokiew ma 20cm. Docelowo planuje dać 20cm miedzy-krokwiowo i 10cm na-krokwiowo. Profil cd60 chciałem zamontować w ten sposób że byłby wsunięty w tą wełnę 10cm czyli docelowo licowałby się na całej powierzchni z wełną, na to folię i płyty gk. Niestety przez to że ścianka szczytowa nie licuje się z krokwią a przynajmniej nie jest od niej oddalona 5cm, tylko 10cm nie ma możliwości montażu profili UD na tej ścianie żeby profil CD wszedł na takiej wysokości aby licował się z wełną. Na tą chwilę wygląda to tak, że po zamontowaniu profilów UD i CD powstaje mi przestrzeń pomiędzy profilem a wełną jakies 2-3cm i dopiero na profil folia i g-k. Pytanie jest takie, czy takie wykonanie jest poprawne? Tak wychodzi tylko na skosach, sufit już jest ok. Poniżej zdjęcie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomek W 07.12.2022 08:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2022 między wełną a profilem moze być szczelina. Nie bezie ona w niczym przeszkadzała. Tym bardziej że nie bedzie tam krażyć zadne zimne powietrze. Możesz śmiało tak wykonać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mickry 08.12.2022 11:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2022 między wełną a profilem moze być szczelina. Nie bezie ona w niczym przeszkadzała. Tym bardziej że nie bedzie tam krażyć zadne zimne powietrze. Możesz śmiało tak wykonać Tzn profil by byl bezpośrednio pod wełną, a nie się w nią "zatapiał" licując się tym na jej płaszczyźnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomek W 15.12.2022 09:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2022 Tzn profil by byl bezpośrednio pod wełną, a nie się w nią "zatapiał" licując się tym na jej płaszczyźnie. tak tez zrozumiałem twoje wpisy. Profil masz pod wełną a wełnę niejako ukłądasz na profil. Pomiędzy wełna z gk masz szczelinę. JEst to dopuszczalne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts