Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Co to za zaczep okienny

Recommended Posts

Dzień dobry

Czy ktoś poratuje co to za zaczep ewentualnie zamiennik?

Wymiary w załącznikach.

Ja widać zaczep złamany, wymiary niestety robione linijką.

Jedyny napis na zaczepie to od spodu w obrębie otworu mocującego wygląda to jak "MR".

Okna z lat 90 ubiegłego wieku, montowane w blokach w Krakowie na Komandosów. Na okuciach też nic nie znalazłem jaka to marka.

20221030_112036.jpg

20221030_111909.jpg

20221030_111935.jpg

20221030_111959.jpg

Ojj... nie pobiegnę na swój śmietnik z miarką by sprawdzać czy coś będzie pasowało chociaż wzrokowo coś podobnego widuję: )

Okna drewniane?

Zrób zdjęcie całego okno, większej części okucia. Czasem z kontekstu można coś wydedukować i wskazać trop.

Oczywiście jest szansa że trafi się ktoś kto rozpozna. I jakaś szansa, że wskaże gdzie kupić...chociaż wątpię :)

Nie da się zmienić zaczepów ze skrzydła prawego z lewym?

Ps. Zadzwoń do paru salonów - popytaj czy nie mają namiaru na śmietnik ich ekip montażowych - często tam można znaleźć coś szybciej...

Tak naprawdę to drzwi balkonowe PCV gdzie dwa zaczepy złamane, ostał się tylko jeden górny. Od strony zawiasów nie ma zaczepów. Na okuciu brak jakichkolwiek znaków czy napisów. Okna też w nie lepszym stanie. Mieszkanie nie jest moje a właściciel dał mi po prostu "wolną rękę" :). Przejrzałem różne sklepy , portal aukcyjny i i miałem już jeden typ ale brakuje mu do tych 19 mm szerokości. Jeżeli da się wpasować w szczelinę i otwór będzie pasował to pewne go kupię. Też m miałem zajrzeć do sprzedawców, ale liczyłem, że może ktoś rozpozna i da się kupić.

I masz tylko to jedno okno w mieszkaniu? Nie ma z czego podmienić zaczepów?

Ps. co do dalszej części: nie pomagasz :D

Nadal sądzę, że szybciej dobierzesz coś na okiennym śmietniku niż znajdziesz w necie bez wiedzy o tym, z jakiego systemu pochodzi.. :)