aleksa77 30.10.2022 12:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2022 Cześć, stoję przed wyborem bojlera i biorę pod uwagę Atlantic Access i Ariston Velis Wi-Fi. Ktoś z forum ma taki bojler i mógłby się wypowiedzieć jak z użytkowaniem, serwisem itp? Opinie są różne i jak tu wybrać? Który polecacie? Mam mikro łazienkę i zależy mi na płytkim bojlerze stąd ten wybór. Druga sprawa: jaka pojemność bojlera będzie odpowiednia dla 1 osoby? Taryfa g12w, prysznic tak z 10 min, max 15min Przeszukałam internet i informacje są różne :/ na jednych stronach radzą 40-50l a na innych jest to 80l przy takiej taryfie jaką mam. A jak to wygląda w praktyce? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gawel 30.10.2022 13:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2022 średnio Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
swierol 30.10.2022 13:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2022 Ja aristona odrzuciłem. Słyszałem ze kiepsko z ewentualnymi częściami. Atlantic bardzo fajny i smukły. Wymiary raczej nie małej wprost proporcjonalnie do pojemności. Wez sobie 80l jak Ci się zmieści. Lepiej mieć te pare litrów w zapasie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aleksa77 06.11.2022 18:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2022 O Aristonie zdania są podzielone z kolei o Atlanticu mało co jest opinii, a te co znalazłam dotyczą właściwie wyglądu i nie wiem czy dlatego, że jest tak niezawodny czy tak mało popularny Co do zbiornika to nie chciałabym grzać wody po to, żeby sobie stała a z drugiej strony zimna woda pod prysznicem też nie jest mile widziana Do tej pory korzystam z Junkersa i nie mam porównania z bojlerem stąd te pytania Chyba jednak zdecyduje się na Aristona 45l, ma większy zbiornik od Atlantica, co prawda niewiele ale zawsze to parę litrów więcej Dzięki za odpowiedz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gawel 06.11.2022 21:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2022 O Aristonie zdania są podzielone z kolei o Atlanticu mało co jest opinii, a te co znalazłam dotyczą właściwie wyglądu i nie wiem czy dlatego, że jest tak niezawodny czy tak mało popularny Co do zbiornika to nie chciałabym grzać wody po to, żeby sobie stała a z drugiej strony zimna woda pod prysznicem też nie jest mile widziana Do tej pory korzystam z Junkersa i nie mam porównania z bojlerem stąd te pytania Chyba jednak zdecyduje się na Aristona 45l, ma większy zbiornik od Atlantica, co prawda niewiele ale zawsze to parę litrów więcej Dzięki za odpowiedz Miałem atlantic 100 l przez 14 lat służył niezawodnie. Jednak wszystko zależy od jakości wody trzeba by przeprowadzić wywiad środowiskowy na temat awaryjności ogrzewaczy cwu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts