strelnik 30.12.2004 20:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2004 Witam, mam następujący problem: moje mieszkanie jest zlokalizowane pod tarasem (niestety nie moim). Taras nie był wykonany zbyt fachowo (a właściwie był kompletnie spartaczony), w związku z czym regularnie, raz na kilka / kilkanaście miesięcy zaczyna przeciekać, co objawia się kolejnymi plamami na moich ścianach i suficie. Za każdym razem jakoś znajdujemy źródło przecieku i je prowizorycznie łatamy, ale oczywiście po kilku miesiącach pojawia się problem gdzie indziej (właśnie pojawił się znowu)... W związku z tym mam dwa pytania: 1. Czy możecie polecić mi jakiegoś dobrego specjalistę / ekipę od tarasów,który potrafiłby zdiagnozować problem i zaproponować jakąś w miaręnieinwazyjną metodę usunięcia go?2. Słyszałem, że jest możliwość takiego zaimpergnowania sufitu w swoimmieszkaniu, żeby nie było ludzkiej możliwości przecieknięcia - wiem, że nierozwiąże to problemu spartaczonego tarasu, ale przynajmniej spowoduje, że problem przestanie być mój. Czy wiecie może, na czym polegałoby takie "uszczelnienie" sufitu i znacie może kogoś, kto byłby w stanie to zrobić? Z góry bardzo dziękuję za pomoc, bo sytuacja jest naprawdę frustrująca. Pozdrawiam, Staszek Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/27093-problem-z-tarasem-specjalista-poszukiwany/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robert skitek 30.12.2004 23:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2004 najwazniejsza jest tu izolacja pod samym tarasem, a nad konstrukcją stropu.wszelkie inne klajstrowanie niewiele pomoże. Oczywiscie ze sa sposoby iniekcyjne, ale niewiele dadzą, bo ta woda i tak gdzies sie dostanie i przejdzie np w sciany. Po drugie dzialania iniekcyjne wciaz musialbys powtarzac za jakis czas.Czyli jedna rzecz do zrobienia: izolacja tarasu!!! i prawidlowy odplyw wody deszczowej z niego.powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/27093-problem-z-tarasem-specjalista-poszukiwany/#findComment-497331 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BK 31.12.2004 08:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2004 Jeśli jest tak jak mówisz, to woda w końcu zacznie ciec tak, że może nawet dojść do pojawienia się pleśni w domu na ścianach - u nas tak było, woda ciekła gdzieś po ścianie, z nieprawidłowo wykonanego balkonu i mieliśmy problem przy ścianach szczytowych ... Po usunięciu przyczyny znikło, ale spółdzielnia na swój koszt zdejmowała płytki i wierzchnią warstwę i izolacje z balkonu, i fachowcy zrobili wszystko jeszcze raz. Jeśli jest to mieszkanie spółdzielcze proponuję zwrócić się do spółdzielni, a jeśli nowe to po prostu w ramach gwarancji. Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/27093-problem-z-tarasem-specjalista-poszukiwany/#findComment-497418 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts