DartRebelian 05.11.2022 10:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2022 Witam.Mam pewien problem. Otóż przy montażu ogrzewania instalator wpiął kominek z układem grzewczym w obwód ogrzewania zasobnika ciepłej wody. Pomimo mojej wyraźnego twierdzenia, że chce to w obwodzie grzewczym. Instalator tłumaczył się tym, że nie może puścić kominka na obwód grzewczy ponieważ temperatura byłaby za wysoka dla podłogowki. Niby sterownik kominka puszcza wodę przy temp.55, a podłogowa jest ustawiona na 45. Piec dwubiegowy WoLF, kominek ma dodatkowa pompę, Moc pieca 20kW, kominka 14kW. Jeśli spytajcie czemu nie pójdę do instalatora żeby to poprawił, powiem wprost- zrobił tyle fuszerek, że pozowałem go do sądu. Przeróbka będzie dokonywać firma ( sam się tego nie podejmę), ale zanim jakaś zaproszę na rozmowę jakaś firmę chciałbym wiedzieć jakie mam możliwości, żeby znów nie dać się wykiwać. Toszek o radę jak to wszystko spiąć, żeby kominek działał na obwodzie grzewczym Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts