MARTINOS 06.11.2022 08:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2022 Witam, Kociołek na eko z podajnikiem. Pompa zainstalowana w takim układzie jak na zdjęciu. Model Webermann. Pojawił się problem. Pompa przy starcie ma problem z zamknięciam zaworu kulowego. Czasem uda się po kilkunastu sekundach a czasem muszę podejść wi włączyć pompę na max. a potem wracam na drugi bieg. 1. Co jest bardziej prawdopodobne: spadek wydajności pompy czy zużycie kulki w zaworze? Pompa działa tylko w okresie grzewczym jako obiegówka dla CO. To jej 12 sezon. 2. Ten układ pompa + zawór o ile pamiętam kupiłem jako gotową całość. Ten zawór kulowy jest rozbieralny/wymienialny w tym wypadku? 3. Jak domowym sposobem sprawdzić stan pompy i zaworu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
samsu 06.11.2022 10:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2022 Do czyszczaka zaglądałeś – po 12-stu sezonach mogło się w nim uzbierać co nieco i to by wyjaśniało wszystko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MARTINOS 06.11.2022 10:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2022 Do czyszczaka zaglądałeś – po 12-stu sezonach mogło się w nim uzbierać co nieco i to by wyjaśniało wszystko. czysto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
samsu 06.11.2022 10:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2022 czystoTo ciekawe, kulka jak by zniekształceniu uległa, to pomimo słyszalnego stuknięcia by nie trzymała do końca a skoro stuknięcie słychać po zwiększeniu wydajności pompy i jak zakładam trzyma w tym stanie pomimo tego, że pompy wydajność zostanie zmniejszona – to tylko pompa mam pozostaje. Ja bym ją na III biegu zostawił lub ją wymontował – rozebrał by zobaczyć w jakim stanie jest turbinka w niej – mogło ją co obkleić i stąd spadek wydajności. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emmal 19.09.2023 07:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2023 Do czyszczaka zaglądałeś – po 12-stu sezonach mogło się w nim uzbierać co nieco i to by wyjaśniało wszystko. trap the cat Naprawdę nie rozumiem, co mówisz. Mój polski nie jest dobry. Proszę to wyjaśnić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts