miodas007 06.11.2022 11:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2022 Zastanawiam się nad wanną w stylu czyli taką z zintegrowaną obudową - co bardzo ładnie wygląda (niestety ma też swoją cenę). Ale jak się to montuje: poziomuje, podłącza odpływ, mocuje do ściany skoro obudowa jest zintegrowana ? Wole to wiedzieć zanim coś wybiorę ostatecznie i kupię. Raczej to popularne rozwiązanie, bo masa takiego sprzętu (głównie wanny wolnostojące, albo takie jak wysłałem) w sklepach z armaturą - ale jak pytałem oglądając sprzedawcy jak się to montuje (nie w szczegółach przecież, tylko tak poglądowo) to oni tego nie wiedzą Znajomość produktu najważniejsza Ktoś montował, może poglądowo wyjaśnić ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vadiol 08.11.2022 18:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2022 Ta wanna wygląda na akrylową. To konstrukcja samonośna. Ustawiasz ją przy ścianie, poziomujesz .Dookoła wanny dajesz silikon i to on ją unieruchamia. Podczas silikonowania obciąż wannę. Syfon jest podłączony za pomocą elastycznej rury, zapewne. Pewniejsze jest podłączenie na sztywno. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miodas007 11.11.2022 10:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2022 Trochę przeszperałem internet i jeśli chodzi o syfon to patent widzę jest taki, żeby ustawić taką wannę na jakiś dwóch kawałkach twardego styropianu albo drewna. Podłączyć odpływ, przetestować. I na samym końcu opuścić wannę. A co do poziomowania - to niektóre wanny widzę nie mają takiej opcji, bo nie mają żadnych nóżek...Te co mają to pewnie trzeba na zasadzie prób i błędów przewracać wannę na bok, regulować, ustawiać i sprawdzać ...Tak jak to widzę po pooglądaniu paru filmików. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts