PokazCoPotrafisz 09.11.2022 08:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2022 Witam, Mam w swoim domu zamontowane wszędzie okna tarasowe (do poziomu zero- wysokość 2,4m). Nie chcę dawać parapetów tylko dojechać kostką/ kamieniem ozdobnym pod same okna wykonując opaskę wokół domu. Jestem jeszcze przed elewacją i zastanawiam się jak to wykonać żeby było dobrze/poprawnie. W załączeniu podsyłam rysunek, jak sobie to wymyśliłem. Pod oknami mam zamontowane poszerzenie systemowe plus podbudowa z suporexa 12cm, zabezpieczone fartuchem EPDM. Fundament jest ocieplony XPSem 5cm. Na elewację zamierzam dać grafit 20cm. Wymyśliłem, żeby od dołu tam gdzie będzie kostka przylegać do ściany domu, wraz z podbudową dać styropian fundamentowy hydro 20cm zaciągnąć klejem i na to ewentualnie jeszcze dać papę- tak jak na załącznikach. Czy dobrze sobie to wymyśliłem? Może przesadziłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hydop 04.12.2022 21:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2022 Proponowałbym rozwiązanie jak z załącznika Izolacja reaktywna, dająca przyczepność zarówno do masy KMB jak i poszerzenia systemowego z PCV, epdm, xps, suporex Dodatkowo można wkleić matę, jak to się robi przy izolacji łączników termicznych na balkonach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts