blues 06.01.2005 14:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2005 Marzanno ... slaw cytował Polska Norme ... - czy sądzisz, że w Polsce obowiązuja Polskie Normy ? teraz jest demokracja ... W tej chwili generalnie Polskie Normy nie są obowiązujące. Chyba, że jest odwołanie w ustawach (do niektórych są). Jak jest szczegółowo w tym wypadku - nie wiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robert skitek 06.01.2005 14:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2005 A ja bezczelnie podczepię sie pod pytanie bo stanę przed podobnym problemem, ale dotyczącym balkonu - czy balkon wlicza się do powierzchni zabudowy? nie, balkonów nie wliczamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomjot 06.01.2005 14:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2005 A ja bezczelnie podczepię sie pod pytanie bo stanę przed podobnym problemem, ale dotyczącym balkonu - czy balkon wlicza się do powierzchni zabudowy? nie, balkonów nie wliczamy Dzięki Robert, Ok, a co z balkonami podpartymi słupami (nie wiem jak to się fachowo nazywa)? A taras - wlicza się czy nie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarzannaPG 09.01.2005 15:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2005 Przeglądając w necie projekty (szukam, szukam tego 35 metrowego ) zauważyłam, że często podają samą powierzchnię garażu a potem jeżeli są to wymieniają powierzchnię budynku gospodarczego czy wiaty. I wtedy przyszedł mi do głowy 'diabelski' pomysł: udać wariata i interpretować plan miejscowy, że te 35 m2 dotyczy tylko zabudowy garażu a że ma on jeszcze budynek gospodarczy to już insza inkszość. Myślicie, że może się udać. Zapis w planie jest dokładnie taki: Dopuszacza się budowę budynków gospodarczych i garaży pod warunkiem - nie przekroczenia powierzchni zabudowy = 35m2. Myślicie, ze jest to do zrobienia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aib Marianna 10.01.2005 20:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2005 Marzanna Guzikowska – piszesz – „Zapis w planie jest dokładnie taki: Dopuszacza się budowę budynków gospodarczych i garaży pod warunkiem - nie przekroczenia powierzchni zabudowy = 35m2”. … „pomysł: udać wariata i interpretować plan miejscowy, że te 35 m2 dotyczy tylko zabudowy garażu” Myślę, że to jest niezły pomysł – jeżeli w tekście MPZP nie dodano, że jest to łączna powierzchnia wszystkich budynków gospodarczych i garaży. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarzannaPG 21.01.2005 17:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2005 Ha, moi drodzy! Właśnie dziś powiatowy wydział architektury wydał oświadczenie w sprawie mojego garażu. Otóż zacytował prawie dokładnie normę, którą podał tu slaw i oświadczył na koniec, że wobec powyższego wiata doprojektowana do garażu (w zapytaniu był załącznik projektu) NIE WLICZA SIĘ do powierzchni zabudowy! Znaleźliśmy tez projekt garażu, który ma równiótko owe wymagane 35 m2 i teraz sobie doprojektujemy z tyłu wiatę. Hurrra! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts