Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

:D Technologia pod nazwą RADOŚĆ BUDOWANIA nagrodzona na wiosennych targach budowlanych TARGBUD we Wrocławiu nagrodą główną Rektora Politechniki Wrocławskiej.

Zgłoszona pod nr P353125 w U.P RP. Prosta konstrukcja ściany,szokuje zaletami, nie ustępuje trwałością technologią tradycyjnym.

Możesz to zrobić sam. :o

http://foto.onet.pl/albumy/album.html?id=34281&q=Budowa%20doświadczalna&k=3

https://forum.murator.pl/topic/27108-nie-b%C3%B3j-si%C4%99-budowa%C4%87-mam-sprawdzon%C4%85-technologi%C4%99/

• Odpowiedzi 94
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Tylko tak dla rozładowania przed noworocznej atmofery

Pewien amerykanin robiący w ,, Polszcze ,, interesa a usłyszawszy taki to adres warszawski :

RADOŚĆ Patriotów - nie mógł był wyjść z podziwu dla hartu ducha tychże ostatnich , i dziwował się okrutnie jakaż to może być ta radość patriotów

historia autentyczna

info dla miłych forumowiczów z poza 100licy

W-wa Radość ul. Patriotów

Panie Janie - a jajo-ż to jest jakoweś, czy tez technologija jakaś zacna-nowa ? A uchylże waść rąbka tajemnicy z czegoż to-to ? :)

pozdrawiam wszystkich sylwkowo - Krzysiek

:D Technologia pod nazwą RADOŚĆ BUDOWANIA nagrodzona na wiosennych targach budowlanych TARGBUD we Wrocławiu nagrodą główną Rektora Politechniki Wrocławskiej.

Zgłoszona pod nr P353125 w U.P RP. Prosta konstrukcja ściany,szokuje zaletami, nie ustępuje trwałością technologią tradycyjnym.

Skoro wiosna nagrodzono to czemu dopiero zimą reklamowane. No chyba że chodzi o igloo.

Technologia pod nazwą RADOŚĆ BUDOWANIA

Żadna tajemnica - pustaki BK nasączane spirytusem. Skuteczniejsze przy stawianiu ścian działowych, bo przy zewnętrznych aromat trochę za bardzo wietrzeje. ;)

.. Nie bój się budować.....

Janku ale nikt z nas się nie boi budować

no ale nie biorę pod wzgląd Twojej technologi bo jej nie znam.

To proste ,dom prawie 200m kw p.u. jak na zdjęciu: Kryty blachodachówką.ocieplony metodą lekko-mokrą.okna plastikowe k=1,1,ciągi kominowe ,instalacja woda-kanalizacja,podsypka z piasku,ściany działowe, ocieplony stropodach,wylewka z chudego betonu pod posadzkę,drenaż w koło budynku z robocizną ,transportem,adaptacją

kosztawać będzie ok.100tys.brutto ,zerknij proszę na parę zdjęć

.. Nie bój się budować.....

Janku ale nikt z nas się nie boi budować

no ale nie biorę pod wzgląd Twojej technologi bo jej nie znam.

To proste ,dom prawie 200m kw p.u. jak na zdjęciu: Kryty blachodachówką.ocieplony metodą lekko-mokrą.okna plastikowe k=1,1,ciągi kominowe ,instalacja woda-kanalizacja,podsypka z piasku,ściany działowe, ocieplony stropodach,wylewka z chudego betonu pod posadzkę,drenaż w koło budynku z robocizną ,transportem,adaptacją

kosztawać będzie ok.100tys.brutto ,zerknij proszę na parę zdjęć

ftp://bielan.com.pl/public_html/

Janku ale piszą, że muszę się logować i podać hasło :o

coś nietak z tymi zdjęciami :cry:

Rzeczywiście nie działa.

W google o panu Janie można się coś dowiedzieć, ale o technologii niestety nic nie znalazłem, oprócz informacji o nagrodzie.

Ciekaw jestem szczegółów...

A może to kolejna firma co z prefabrykatów buduje ?

Ja już sie raz "sparzyłem", na szczescie nic mi nie budowali :)

W googlu też mozna znaleźć panią Bożenę Przestrzelską, która nagrodę dostała, ale o technologii ni chu-chu

pozdr - Krzysiek

"Kryty blachodachówką.ocieplony metodą lekko-mokrą.okna plastikowe k=1,1,ciągi kominowe ,instalacja woda-kanalizacja,podsypka z piasku,ściany działowe, ocieplony stropodach,wylewka z chudego betonu pod posadzkę,drenaż w koło budynku z robocizną ,transportem,adaptacją

kosztawać będzie ok.100tys.brutto "

Z tego rozumiem, że blachodachówka, okna, kominy, kanalizacja i inne też są wykonane w tej rewelacyjnej technologii.

Chętnie zamówię taki dom, zapłacę udziałami w systemie argentyńskim ;)

pozdro

Zrobiłem mały sądaż,od niektórych oprucz ironi,sympati dostałem poradę jak zaprezentować technologięna forum i za to dfziękuję.Troszkę cierpliwości ,otworzę konto na onecie i skorzystam z obcji album-zdjęcia.Tylko muszę się tego nauczyć.

Acha.Pani Bożena Przestrzelska dostała nagrodę zatą właśnie technologię,gdyż na targach gościła jako Firma.Natomiast jej autorem jestem ja:osoba fizyczna.No oczywiście muszę przyznać że pomysł zrodził się przy budowie mojego domu w/projektu inż.St.Kowalskiegoi z Koszalina,Który rozbudził we mnie ducha budowniczego.Chciałbym tego "ducha"przekazać innym.

Czy to warto robić?.Chyba tak.Trzeba sobie pomuc.

Panie Janie - a dodatkowo pytanko : co jest za 100 tys zł ? Materiał ? Robocizna ? Informacja o technologii ? Całość tzn. wybudowanie domku (do opisanego stanu) ?

Krzysiek

Oj Panie Janie, moze najpierw warto zajrzeć do słownika ortograficznego ??

Ktoś, kto promuje nowe technologie lepiej powinien znać stare zasady pisowni.

DoBra Dobra-czepiasz się o te ó -to forum nie o ortografii,nie chcesz nie namawiam.pa,pa