NrgeeK 15.11.2022 10:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2022 Dzień dobry, piszę ponieważ szukam porady w następującej sprawie. Po deszczu, oraz podczas dużej wilgotności atmosferycznej - wychodzą takie plamy na elewacji i pod dachem płaskim. Dach płaski - jest tam, wylewka, teriva, papa - już raz wymieniana, oraz dodatkowo ostatnio pokryłem go płynną gumą izolującą. Rynny są chowane w elewacji. Po oględzinach inżyniera, jego zdaniem dach i rynny są szczelne. Żeby to sprawdzić wylewałem barwnik UV - nic nie wychodziło. Jest teoria, że wilgoć została uwięziona w elewacji podczas prac na dachu płaskim i z racji tego, że nie ma którędy wyjść - wychodzi dołem. Tylko czemu podczas zwiększonej wilgotności powietrza? Jeśli ktoś ma jakiegoś magika, który może to zobaczyć na żywo w Lublinie i poradzić mi z rozwiązaniem - będę wdzięczny. Jakie rzeczy powinienem zrobić, sprawdzić, żeby odnaleźć przyczynę? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts