His Royal Badness 02.09.2002 07:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2002 Chce wykonac ogrodzenie: fundament bedonowy+slupki metalowe+wypelnienie z desek. Sa 2 szkoly wykonywania fundamentu. Pierwsza to zazbroic, zeby nie pekalo. Druga: wykonac dylatacje co 6 metrow, bo i tak popeka. Ktore rozwiazanie jest lepsze i jak wykonac dylatacje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kodi_gdynia 02.09.2002 08:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2002 Ja mam takie ogrodzenie. Nie zbroiłem i nie dawałem dylatacji. Ze zbrojeniem to bawią się tylko na rysunkach w ładnych i madrych książkach i czsopismach. Jeśli chcesz to możesz dać dylatacje, choć jeśli ich nie zastosujesz to tragedii nie ma w tym wypadku. Ja zalewałem słupki razem z betonowym murkiem i całość mam na ok. 60cm w ziemi. Wiem, że część osób betonuje najperw słupki np. na 50-60cm głębokości a potem wykonuje murek, ale już zagłębiony na ok. 20-30cm / jedna gł. szpadla/. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Domka 23.01.2003 09:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2003 ja jednak muszę pobawić się ze zbrojeniem fudamentów na ogrodzenie, bo różnica poziomów, działki mojej i sąsiadów to ok 80cm. Teren jest podmokły, więc musiałam podnieść grunt prawie do poziomu drogi. Pradopodobnie zrobimy wieniec i zaleje się go betonem, bezpośrednio z pompy(sąsiednie działki są jeszcze puste, więc mam bezproblemowy dojazd) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Domka 23.01.2003 10:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2003 mam takie pytanie? czy fundamet pod ogrodzenie, w jakiś sposób zabezpieczamy, tzn. czy smarujemy jakimś środkiem przeciw wiloci?jaki beton 15, czy mocniejszy?czy całą podmurówkę mogę schować w ziemi, bo podoba mi się jak jej nie widaćpozdr.......... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pitbull 23.01.2003 10:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2003 czy fundamet pod ogrodzenie, w jakiś sposób zabezpieczamy, tzn. czy smarujemy jakimś środkiem przeciw wiloci?Niejaki beton 15, czy mocniejszy?B15czy całą podmurówkę mogę schować w ziemi, bo podoba mi się jak jej nie widaćpozdr..........Mozesz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Domka 23.01.2003 10:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2003 dzieki za odppozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 23.01.2003 13:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2003 podoba mi się coś,czego nie widać.tyle zyję,a na to nie wpadłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Domka 23.01.2003 17:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2003 Jest całe mnóstwo rzeczy, które podobają się bardziej, jak ich nie widać ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
winston 16.02.2003 15:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2003 Zgadzam sie w całej rzciągłości z tobą Domka. ...........np. Teściowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts