Karolina355 18.11.2022 15:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2022 Witam.Od jakiegos czasu gdy pralka wypompowuje wode to bulgocze mi w brodziku.Zaczęło się od tego, ze włosami zapchałam odplyw z brodzika. Osadziły się plytko więc wyciągnęłam je małą szczoteczką. Wtedy pierwszy raz uslyszalam pierwsze bulgotanie bo tego dnia włączyłam pralkę.Udroznilam brodzik kretem i woda cały czas bez problemu schodzila. Natomiast cały czas gdy pralka wypompowuje wodę, to bulgocze w tym brodziku. Co wiecej- parę dni temu zauważyłam, że woda w odpływie brodzika widocznie opadla.Woda z brodzika dalej schodzi bez problemu, nie czuję smrodu z kanalizacji. Występuje tylko bulgotanie gdy pralka wylewa wodę.Dodam, ze brodzik i pralka mają odrebna ruresciekowa, ktora nastepnie wchodzi o wspolnej rury. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Apacer 19.11.2022 17:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2022 Kup sprężynę do czyszczenia rur. To, że włosy wyciągnięte na początku lub działania "kretem" nie znaczy, że cała rura jest drożna . Do tego napisz, czy to blok czy dom? Czasem sąsiad z góry potrafi przytkać rurę kanalizacji, wtedy też brakuje odpowietrzenia całości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elizakoc 21.03.2023 09:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2023 Witam, mam podobny problem - po 6 latach mieszkania z tym, że gdy pralka wypompowuje wodę to bulgocze w wannie i wszystkich zlewach, a niepokojące jest to, że jak spuszczę wodę w WC, to ona nie spływa - dzieje się tak tylko podczas wypompowywania wody z pralki. Pralka ma oddzielny odpływ który wchodzi do jednej rury idącej do szamba. Gdy pralka nie pracuje woda spływa bez problemu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gogush 24.03.2023 22:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2023 Witam, mam podobny problem - po 6 latach mieszkania z tym, że gdy pralka wypompowuje wodę to bulgocze w wannie i wszystkich zlewach, a niepokojące jest to, że jak spuszczę wodę w WC, to ona nie spływa - dzieje się tak tylko podczas wypompowywania wody z pralki. Pralka ma oddzielny odpływ który wchodzi do jednej rury idącej do szamba. Gdy pralka nie pracuje woda spływa bez problemu. Zajrzyj na dach czy masz odpowietrzenie sprawne EDYTA : widzę że masz mieszkanie więc trzeba zgłosić do administracji , pewnie masz gniazdo na dachu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CityMatic 25.03.2023 22:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2023 Przyczyny mogą być dwie - jedna to opadnięcie syfonu czy to zlewu czy brodzika tzn objawem jest właśnie opadniecie poziomu wody w syfonie - nie powoduje to wydostania się gazów jednak gdy inny "odbiornik" ma zrzut wody większy to zasysa przez tak niski syfon powietrze do instalacji kanalizacyjnej.Drugą przyczyną jest zdławienie napowietrzenia/odpowietrzenia kanalizacji tzw wysoki "pion kanalizacyjny na dachu" tutaj przyczyną może być uszkodzona membrana zaworu napowietrzającego, zatkany otwór(ptaki) rury odpowietrzającej lub bardzo często nagromadzenie się zastoin w trójniku instalacji gdzie wyprowadzona jest rura pionu napowietrzającego. - czyszczenie, oględziny usunięcie nieprawidłowości usuwa definitywnie problem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts