michal.bdg 20.11.2022 16:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2022 Witam pytanie do osób znajacych mitsubishi od strony technicznej. Czy to prawda że zubadan 8kW ma znacznie wieksza modulację mocy niż 6kW. Mam 6 wpiętą z buforem i PC notorycznie taktuje. Instalator twierdzi że gdybym założył 8 to znacznie niżej zeszłaby z mocą i nie taktowała. Czy te pompy mają inna bufowe i charakterystyke pracy. Do 120m domu osobiście zaproponował mi 6kW Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej5101 20.11.2022 17:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2022 (edytowane) Czy to prawda że zubadan 8kW ma znacznie wieksza modulację mocy niż 6kW. Mam 6 wpiętą z buforem i PC notorycznie taktuje. Instalator twierdzi że gdybym założył 8 to znacznie niżej zeszłaby z mocą i nie taktowała. Czy te pompy mają inna bufowe i charakterystyke pracy. Do 120m domu osobiście zaproponował mi 6kW Są różne zubadany; Masz podłogówkę czy grzejniki? Dlaczego masz bufor? Czytałeś; https://forum.muratordom.pl/showthread.php?334528-Pompy-Ciep%C5%82a-Mitsubishi-Zubadan-Power-Inverter-Mercedes-ju%C5%BC-w-przyst%C4%99pnej-cenie!/page30 Podaj dane budynku i pompy w stopce Edytowane 20 Listopada 2022 przez Andrzej5101 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
michal.bdg 20.11.2022 19:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2022 Bo każdy wykonawca go wciska a mój nie zaklada inaczej. Klientów jest mnóstwo wiec dyktuja warunki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts