Spazztard 24.11.2022 08:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2022 Hej, nie wiem czy to dobre miejsce na tego typu pytanie. Zakręciłem w domku letniskowym na zimę zawór główny. W studzience jest są dwa niebieskie pokrętła okrągłe i jeden czerwony płaski niżej. Ten czerwony w zasadzie nie wiem do czego służy, jak się go odkręci, to studzienka zaczyna się napełniać wodą i tyle. No i właśnie z nim jest problem. Obok studzienki opadła trochę ziemia i jakimś sposobem naleciało do niej pełno piasku, który w całości przykrył to czerwone płąskie pokrętło. Mam pewne obawy, że jeśli ziemia osunie się jeszcze bardziej albo zimą ten cały piach zrobi się ciężki, naciśnie na pokrętło i otworzy wodę (albo w jakiś inny sposób, nie wiem, pęknie, rozwali rurę) Czy obawy są uzasadnione? Dodam, że jest tam wąsko i głęboko, trudno ten piach odkopać. Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/271250-zaw%C3%B3r-g%C5%82%C3%B3wny/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts