Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

witam,

naszym projektem zajmuje się teraz architekt, trochę marudzi przy schodach, twierdzi że po L nie bardzo się zmieszczą, ale my utrzymujemy, że skoro zmieściły się u innych m.in u Magdy u nas też muszą :-?

zmieniliśmy parter aby je zmieścić - na razie na papierze... jeszcze myślę nad powiększeniem okna w kuchni, czy ktoś z Was powiększał?

• Odpowiedzi 4,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

[quote name="mgruszka"

... jeszcze myślę nad powiększeniem okna w kuchni, czy ktoś z Was powiększał?

Chyba nie zwrociliście uwagi ,ale u nas jest powiekszone ze 180/120 na 180/140,ja koniecznie chciałam miec je na równi z blatem.Ale na pewno powiekszyła Kazia,a jej fotki sa na tej stronie chyba!

Moje okno ma wymiary 140x180 czyli tak jak u Magdy i Wojtka

Koniecznie powiekszajcie, ja tego nie zrobilam i jest za wysoko,bylo juz za pozno gdy to odkryłam, poradzilam Dundeli zeby to zrobila i chyba jest z tego zadowolona :wink:

Kazia ostatnio weszlam na ''Wnetrza- łazienki'' i zobaczylam ze ktos pytał o moją łazienke-wc, dzieki ze mnie wyręczyłaś z odpowiedzią :lol:

cena kafli powalająca :o ale i tk dzisiaj znowu bym bez zastanowienia kupila i nie załowała zeta na te kafle

Magda, Wojtku

my powiekszaliśmy wiekszośc okien, a kuchenne poz tym zę ma luk to ma wymiary 150x 150 ( jest na rowni z blatem kuchennym) i jestem z tego zadowalona. Jezeli zlewozmywak ma być pod oknem to trzeba yulko dobrze go rozmierzyć, chodzi o to aby po zamontowaniu baterii otwierały sie obia skrzydła okna.wiem to niestety z doświadczenia :cry: niestety musielismy to poprawiac.

:roll:

mam nadzieję że jutro znajde czas aby pokazac parę nowych zdjęc.

bo ostatnio cierpie na chroniczny brak pracy, wszyscy mówią kryzys, kryzys a ja siedz e w pracy coraz dłużej :wink: i nie widzę tego kryzysu :lol:

pozdrawiam wszystkich neptuniaków.

wiecie jak tak patrze na wasze kuchnie i reszty domów to stwierdzam, że u mnie dom jakoś trąca "wioską" :D zero wyrafinowania i kombinowania.....to co budujemy drugi dom??? musze zapytac mężą...

a tak poważnie to pięknie macie wnętrza urządzone!! a mojego Marcina korci budowa nowego domu - może jest ktoś chetny na kupno neptuna pod Toruniem? :wink:

u nas nareszcie polozone sa plytki w garazu, zabieramy sie teraz do malowania calego dolu, bo sciany juz są wypaćkane i czas na odświeżenie!!

nie wiecie gdzie mozna tanio kupic dobry areator+wertykulator?

• 2 weeks później...
  • 2 weeks później...

ja się melduję :p

każdego dnia zaglądam tutaj ale jakoś ciiisza

otóż my mamy mały przestój poświąteczny; majstry zapomnieli o nas, a zostały poprawki i drobne sprawy - zawieszenie kilku lamp, jakieś węże świetlne

no i duuużo sprzatania

i generalnie coś na zewnątrz trzebaby było zrobić; jakieś ogrodzenie; utwardzenie podjazdu; drenaże

tylko ten wieczny problem z niedostatkiem gotówki :evil:

Fakt.

Jedni intesywnie budują inni intensywnie mieszkaja :D

Ja tez jestem , ja też.... :lol:

u nas robi sie tarasik za domkiem, eee mam dosyc juz tych wiecznych remontow :roll:

nie dostalismy tych samych kafelek co mamy na tarasie z przodu :evil: ale za to kupilismy kafelki ktore pasuja idealnie do kostki brukowej- tylko szlag mnie trafia ze beda lezaly na tym tarasie za domem :evil:

Stwierdzilismy tez ze czas skonczyc remonty i bierzemy sie od razu za elewacje, jestem na etapie liczenia cegły/płytek recznie formowanych na sciany i za głowe sie łapie :roll:

Ogólnie robienie na raty konczy sie tak ze teraz zeby polozyc kafelki na tarasie trzeba na nowo równac taras, chyba siadło sobie troszke...

Jak juz cos bedzie widac to wkleje oczywiscie zdjecia.

Kuba a co u Was na budowie słychać?

Kuba a co u Was na budowie słychać?

Ogólnie mówiąc ciasza i spokój :D

Dzięki temu że mam ponad 60 dni urlopu do wykorzystania to coś mogę na budowie działać . A poza tym jak mamy sie do września wprowadzić to trzeba coś robić.

Kończę ocieplać poddasze ( strych juz skończyłem)

Dzisiaj zacząłłem stelaże do sufitów podwieszanych na dole.

W przyszłym tygodniu hydraulik ma nam uruchomic instalację wod/kan. i może zamontuje kominek w salonie.

http://lechma.com.pl/images/kominki_wodne/exclusive-sbd_d.jpg

Jak coś się dzieje to wrzucam na Picasa bo mamy w rodzinie i wśród znajomych kibiców :D