Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

pykaj, pykaj jaszczurka :lol: będzie od kogo zrzynać

na kawkę zapraszam, jak najbardziej :) Może już przy nowym stole?? No właśnie-stół i krzesła w kolorze blatów, nie biały, prawda?

Cieszę się, że Wam się podoba moja kuchnia.

Tajemne drzwi są od spiżarki! Świetna rzecz, naprawdę.

• Odpowiedzi 4,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Ola (Aleksandra W.) trafiłam tu po Twoich postach... Jak tylko zobaczyłam Twoją kuchnię angielską :o Cudna!!! Czekam na więcej zdjęć i oczywiście mam masę pytań i wielki apetyt, żeby zobaczyć resztę domku! Widać, że bardzo dbasz o szczegóły i wychodzi Ci to doskonale!!! Błagam Cię napisz, gdzie kupiłaś te żyrandole???

Hej :)

Po pierwsze elewacja super!!! Oj, kiedy to będzie???!!!

Co do zmian, to przede wszystkim rezygnujemy z garażu bo oprócz dwójki małych potworków będzie jeszcze z nami mieszkać moja mama więc garaż+ sypialnia to będzie jej lokum :) Nie wiem tylko czy zostawiać jej bramę czy jednak wstawić tam okno :) :) :)

Jak grunty pozwolą to zrobimy piwnicę z garażem

Salon mamy zamiar poszerzyć o jakiś metr, dodać okno z lewej strony odwrócić schody żeby wyjście z piwnicy nie rzucało się na nas od samego wejścia :) a na górze chcemy mieć własną łazienkę więc, jak już pisałam dundeli chyba wykorzystamy rozwiązanie góry z Posejdona bo szkoda mi się pozbywać tego łukowego okna a gdyby łazienka została gdzie jest to musiałabym zeobić 2 okna oddzielnie.

http://www.dobredomy.pl/rzut.php?id=92&poziom=3

Ufffff to na razie tyle :)

Kurcze ale Wam zazdroszczę, że Wasze domki już stoją. Przed nami jeszcze kupę czasu i roboty

Kasia!

O tym właśnie chciałam Ci powiedzieć ( nie zapisałam Twojego numeru telefonu:( ). Możesz zrobić łazienkę w tym miejscu, gdzie ja mam tę wielka garderobę ( pokój nad garażem). W tej chwili jest tam dużo miejsca, a jeżeli jeszcze poszerzycie troszkę ścianę to będzie ogromna łazienka:) Tak wykombinowałyśmy z Jaszczurką:):)

Hej, ja mam w tym pokoju -nad garazem wydzieloną pralnię i kawałek prysznica i pokoj nie jest jakis tam tyci , a i jeszcze poszerzyłam hol na gorze kosztem tego wlasnie pokoju..., dlatego jezeli chcesz miec na gorze wlasna łazienkę to nie zastanawiaj sie tylko rób suwane drzwi np szklane i bedziesz miala łazienke chyba nawet wieksza niz my na dole w sypialni :wink:

Babcia ma az takie wymagania? heheh mi by w zupełnosci wystarczył ten pokoj z łazienką :lol: Magi ma ulokowana tam własnie babcie i chyba nie narzeka?

hej

Widzę, że jesteśmy jednomyślne :) Dzięki za zaangażowanie :)

A co do mamy to my ją właściwie bierzemy siłą z jej mieszkania :) więc nie chcemy jej za bardzo zmieniać warunków. Ona właściwie mówi, że 1 pokój wystarczy ale na jej miejscu pewnie lepiej bym się czuła mając osobne mieszkanko niż mieszkać właściwie z nami. Będzie prawie jak sąsiadka :) Chyba zdrowiej na przyszłość

Mam prośbę- ktoś z Was robił piwnicę i miał schody z klatką schodową a nie ażurowe- czy mogę prosić o zdjęcie całości holu, bo nie umiem sobie wyobrazić jak wygląda to zabudowane

Kurcze już o niczym innym nie myślę tylko o tym domku :) Co Wy teraz dziewczyny będziecie robić jak już macie prawie skończone? :) :) :)

Ja nie będę o moim Neptunu, tylko o ciekawostkach jakie ostatnio widziałem.

Pierwsza: w poszukiwaniu podbitki przemierzałem okoliczne wioski i ok. 5km od mojego miejsca zamieszkania znalazłem wybudowanego, zamieszkałego od ponad roku Neptuna. Hahaaa - a ja jechałem prawie dwieście kilometrów oglądać rzekomo najbliższego Neptuna u Dundeli. Później jeszcze z żoną byliśmy u Robaka, bo to blisko naszej rodziny na drugich oględzinach, a to też z 250 kilometrów :D .

Druga ciekawostka, która miała miejsce podczas niedawno spędzonego urlopu nad jeziorem Nyskim, z innych źródeł Głębinowskim to po prostu hit!: mianowicie padł rekord i w Głębinowie koło Nysy uwidiałem 3 Neptuny na sąsiednich działkach. No może 2 i 1/5 bo z trzeciego to są obecnie jeszcze tylko fundamenty. Zdjęcia innym razem bo padł mi laptop w domu i nie mam jak ich wrzucić.

Tak a propos ten ostatni jest jeszcze nie sprzedany, więc może się, ktoś skusi :wink: . Ja pod „przebraniem kupca” oglądałem jeden z tych co już stoją i muszę powiedzieć, że jest w przepięknym miejscu – z jednej strony widok na las z drugiej, w oddali widać trochę jezioro Nyskie.

Cześć wszystkim :)

Potwierdzam- trojaczki Neptunki istnieją :)

Kazia dzięki bardzo. Wysłałam do Ciebie maila i czekam z niecierpliwością na zdjęcia ;)

Ja na razie rysuję projekt w takim programie 3D i chodzę sobie po wirtualnym Neptunku tylko nie umiem jeszcze rysować dachu i przez środek pokojów lecą mi same skosy :)

Czekam na zapewnienia o dotarczeniu mediów, potem muszę zrobić badania geologiczne czy damy radę zrobić tą piwnicę i wtedy cisnę do architekta :)

Lecę bo padam na twarz

Pozdrawiam

Kasia

hello ;)

u mnie cosik takiego ;)

http://images50.fotosik.pl/158/7c48dbbaaf5170ca.jpg

taras z tyłu wyłozony kaflami- zafuguja wkleje zdjecie, wejscie do domu tez ;)

zeby nie było zbyt pieknie to dzis reklamowalismy farbe elewacyjna :evil: robia sie smugi i odpryskuje sie od sciany :evil: był pan, porobił zdjecie i zobaczymy co dalej....