Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 4,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Witam wszystkich

Fajnie, ze ktoś jeszcze wkleja zdjęcia. Ja zacznę od wiosny a na razie dogadalismy sie z ekipa i zatwierdzam zmiany w projekcie. No i oczywiscie czekamy na pozwolenia ;/

Przypomnijcie mi proszę ile pustaków ma ścianka kolankowa? Dundelko u Ciebie było jak dla mnie w sam raz. To były 4?

Lecę spać. Dobrej nocki

• 2 weeks później...
  • 2 weeks później...

Jeszcze, jeszcze!!!! Wiem, że Wy już wszyscy dawno zapomnieliście o budowie ale tacy na początku drogi czekają na zdjęcia :)

A my właśnie dzisiaj w końcu odebraliśmy warunki zabudowy (trwało to zaledwie 4, 5 miesiąca) Teraz naniesienie projektu i po pozwolenie na budowę :) Czy to już trwa krócej???????????????

Magda, Wojtek z jakimi kosztami mam się aktualnie liczyć budując Neptunka? Jeśli można to napiszcie mi parę słów na priva

Dzięki

Pozdrawiam wszystkich

Kasia

Kaziu przede wszystkim ogromne gratulacje!!! A tak poza tym to pięknie u Was. Jak będziesz miała jakieś zdjęcia na komputerze to ja baaaaaaaardzo chętnie pooglądam. Zaczynam rozglądać się za materiałami i przeraża mnie ten ogrom różności :)

Napiszcie mi proszę jakie ogrzewanie robiliście w kuchni i salonie? Podłogówkę? Wystracza przy tych oknach i powierzchni?

Pozdrowienia dla wszystkich

Kasia

Napiszcie mi proszę jakie ogrzewanie robiliście w kuchni i salonie? Podłogówkę? Wystracza przy tych oknach i powierzchni?

Pozdrowienia dla wszystkich

Kasia

Witaj :lol:

My w kuchni i w salonie mamy głównie podłogówkę. Kaloryfer jest pod schodami i jeden na barku oddzielającym kuchnię i salon. Mi się wydaje że to wystarcza, ja przynajmniej nie marznę.

Dzięki Magi. Ja chcę na podłodze drewno więc podłogówka w tym momencie by odpadła. Zastanawiamy się nad ogrzewaniem kanałowym albo żeby dać 2 kaloryfery pod oknami na przeciw wejścia i po lewej stronie. Zobaczymy jeszcze. Na razie biegam po salonach z oknami i wymyślam projektantom różne cuda :) Napiszcie mi proszę jakiej wysokości macie okna wyjściowe na taras? I czy coś z oknami byście radzili? Odległość od podłogi i takie tam.....

Buziaki

Kasia

Dzięki Magi. Ja chcę na podłodze drewno więc podłogówka w tym momencie by odpadła. Zastanawiamy się nad ogrzewaniem kanałowym albo żeby dać 2 kaloryfery pod oknami na przeciw wejścia i po lewej stronie. Zobaczymy jeszcze. Na razie biegam po salonach z oknami i wymyślam projektantom różne cuda :) Napiszcie mi proszę jakiej wysokości macie okna wyjściowe na taras? I czy coś z oknami byście radzili? Odległość od podłogi i takie tam.....

Buziaki

Kasia

Wiesz co teraz o ile się orientuję modne jest kładzenie drewna na podłogówkę i podobno daje się to zrobić bez problemu. Wejdź na wątek Nefer

http://forum.muratordom.pl/nefer-jazda-po-bandzie-tesciowej-dedykuje,t61157-660.htm

Ona ma drewno na podłogówce.

Specem od drewna na forum jest Ghost34 i właśnie on robił podłogi u Nefer i u wielu innych forumowiczów :p

Dzięki Magi

Oglądałam dechy, które można stosować w podłogówce ale są strasznie drogie. A co do tego linka to tam widziałam to ogrzewanie kanałowe w podłodze. Fajny domek- zawsze marzyłam o antresoli ale w końcu przekonały mnie bardziej swojskie klimaty Neptunka

Czy ktoś jeszcze zaczyna budować na wiosnę?????????

Witam wszystkich, stałych bywalców i nowych forumowiczów

my jesteśmy m.in na takim etapie

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/32244cdb231a0382.html

prawie jak wszyscy dokonaliśmy trochę zmian w projekcie:

powiększyliśmy salon kosztem podcienia- zmniejszyliśmy go o 50cm, tym sposobem mamy więcej miejsca na stół przy kuchni, schody będą po L więc jest większy hol, zlikwidowaliśmy małą łazienkę na parterze,

zatrzymaliśmy się na dachu bo pogoda jest mało sprzyjająca, ale na ten rok zaplanowaliśmy stan surowy otwarty i chyba się uda

pozdrawiam