Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 4,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Moni superrrrrrrrrrrrrrr!!!

Pięknie wygląda z dachem :) Już nie mogę się doczekać tego stanu

Tymczasem byliśmy tydzień nad morzem i po powrocie się trochę rozczarowałam bo spodziewałam się większych postępów. Nie wiem czy chłopaki szli takim tempem jak dotychczas. No cóż- teraz nigdzie się nie wybieram to może podgonią

Moni a powiedz mi jak to jest, że macie cegły na suficie????

Widzę też, że macie wylany ten stryszek, tak? Super- my chyba damy tylko płyty pilśniowe bo to pewni spory koszt. My też myślimy nad świetlikiem na poddasze- trochę światła się przyda :)

Super wielkościowo te pomieszczenia- widzę, że pralnia się tam uda- zastanawiałam się czy da się tam coś pomieścić ale widzę, że spoko.

A na kiedy nastawiacie się na koniec?

Pozdrowienia dla wszystkich

hejka, już odpowiadam!!!

Cegły na suficie, bo między zbrojeniami były wkładane a później zalane betonem!!!!!!!!!!

A jeśli chodzi o wylanie drugiego stropu to nie jest to znowu jakiś astronomiczny koszt w porównaniu do podwieszanych sufitów, a za to jaka wygoda, teraz tylko tynki i malowanko!!! a jeśli chodzi o wielkość pralni to jest wystarczajaca:)

PS. mamy pierwszą wycenę okien, prawie 14 tys- kolor z 2stron,bez szprosów???? Czy to mało czy dużo????????????????

Hmmmmm muszę temat zapodać moim budowlańcom bo robi się fajny wytrzymały stryszek a z sufitami masz rację- różnicę wydam na płyty karton-gips. Obawiam się tylko, że zabiją mnie kosztami robocizny bo oni się już chcą jak najszybciej zwijać do nast roboty

A co do okien to ja z moim kolorem spoza palety standardowej

http://www.ms.pl/var/ms/storage/images/media/images/dodatkowe_mozliwosci/okna/okna_pvc_kolory/dodatkowe/oregon_4/11918-1-pol-PL/oregon_4.jpg

wyszło 11830 bez szprosów i bez montażu

Mam 3 okna w salonie po 280 szerokości, w kuchni też powiększone balkonowe u mamy i 2 łukowe na górze. no i 3 garażowe małe

Za rolety wyszło 6700

Za szprosy wyjdzie myślę ok 3500

Jadę dzisiaj właśnie dogrywać szczegóły

Buziaki

• 3 weeks później...

Witam skromną (bo tylko 2 osoby) ekipę budujących neptuna i gratuluję postępów!! My już od 1sierpnia zamieszkaliśmy w naszym domku, kapitalne uczucie mieć swoje gniazdko i jeszcze cała góra do malowania i podłogowania to na dole mamy już prawie wszystko urządzone. Zdjęcia wstawię niebawem bo narazie jeszcze nie do końca rozpakowaliśmysię no i jeszcze netu w domu nie mamy czasem tylko w pracy znajdę moment na prześledzenie forum.

POZDROWIONKA

gratulacje Tomy-s

Ja na raize mam mętlik w głowie jeżeli chodzi o wykończenie. Na razie jestem na etapie dogrywania instalacji i tak, jak 10 000 za elektrykę wydaje mi się spoko, tak już CO i wodno-kanalizacyjne za 40 000 wydaje mi się nie bardzo. Czy odliczając piec i zasobnik za 10 000 to normalna cena???????????? Help bo w ogóle nie wiem ile to może kosztować. To oczywiście wszystko czyli osprzęt do wody i ogrzewania (w tym 80 podłogówki) i robocizna.Proszę o komentarze bo muszę mieć jakiś punkt odniesienia

Witam Neptuniaków:)

Tomy-s z niecierpliwościa czekam na fotki:)

Kasik nie mam jeszcze pojecia ile to wszystko może kosztować, ale 40000 za hydraulikę mnie powaliło!!!

My nadal jesteśmy na etapie okien, tzn. narazie czekamy na wyceny od kilku firm!!! mam do ciebie pytanie Kasik, Wasz kolorek to będzie kolor profilu czy zwykła okleina, bo ostatnio dowiedziałam sie że to co innego!!! Znajomy pan od okien mnie uświadomił że są tylko 3 kolory profili okiennych (mahoń, złoty dąb i orzech- nie wiem czy tylko u niego czy wogóle) a reszta to okleina na którą nie daje gwarancji. Zburzyło to moje plany co do okien obustronnie w kolorze macore!!! Tak to jest jak sie człowiek nie zna.....nie wiem co mam zrobić???!!!!

Ja zaglądam, ja!!!!!!!! :)

Tylko trochę nie mam siły na wpisy :)

Doszły do mnie 2 okna, które zamówiłam na próbę do garażu i jestem very zadowolona z efektu bo już zaczęłam się zastanawiać czy ten kolor to był dobry wybór.

U nas etap przeddachowy :)

Wybudowane ściany na górze, teraz jak tylko przestanie lać dobudują szczyty na scianach z oknami łukowymi a jutro zabierają się za działówki na parterze

http://lh5.ggpht.com/_a_rfLAPvGp8/TH6hvWpZVXI/AAAAAAAAAwU/-zOz_BideSU/s512/Zdj%C4%99cie-0304.jpg