dundela 21.11.2007 18:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2007 Phi... ja myślałam,że pędzisz i już, już dzwonisz do moich drzwi... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bshena 22.11.2007 07:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2007 Jaszczurko kochana, broń mnie panie boshe! Za nic nie zmuszałabym Cię do wstawiania takiego pieca do domu, haha. Wiem, wiem... na Twoje zrozumienie nie mogłam liczyć, Z obecnych tu na forum, to, hmmm... może Oli by się to odrobinkę podobało. Co Ola? Co myślisz? Też się zastanawiam, jak to będzie z tym kominkiem między oknami. No niestety, za nic nie mogłam namówić mojego męża, żeby przenieść komin na ścianę między salonem a sypialnią. Podobnie jak za nic nie daje się namówić na dębowe dechy, bejcowane na niebiesko na podłogi, haha. Firanek nie planuję, więc na wietrze od pieca nic mi dyndać nie będzie A o Jutulu to sporo cztałam i chyba nie jest tak żle. Cena spora, ale podobno pieniądze nie kłamią, tak słyszałam, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aleksandra W. 22.11.2007 07:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2007 hej hej widzę, że tu ruch aż miło Bshena, gratuluję postępów. Co do schodów, to jednak te droższe są ładniejsze (niestety..), ale te drugie schody też nie są złe, zmieniłabym tralki. Chyba są za gęsto i za cienkie. W tym wnętrzu piec prezentuje się b.dobrze, jeśli taki właśnie klimat chcecie, to z tym piecem będzie super. Tylko nie jestem pewna, czy salon nie jest za mały?? Ja będę chciała kominek jak najbardziej schować, żeby mieć jak najwięcej przestrzeni. Magi, powodzenia i dużo siły! Czekamy w grudniu na zdjęcia. Kazia, rozgrzałaś towarzystwo. Zdjęcia cudne. Dana, masz już fronty do kuchni?? U nas są już posadzki, na razie schną. Z tynkami wnętrza wydają mi się WIĘKSZE Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aleksandra W. 22.11.2007 07:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2007 ooo Bshena, jesteśmy tu razem Mi się podaba nie odrobinkę, ale nawet bardzo. Jednak u siebie nie zdecydowałabym się na taki piec, co nie znaczy, że nie czyłabym się świetnie w takich wnętrzach u kogoś! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aleksandra W. 22.11.2007 08:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2007 acha, a jeśli chodzi o kominek między oknami, to może być ślicznie - nie wiem jak technicznie. Kiedyś wkleiłam zdjęcie takiego kominka, układ wnętrza jakby żywcem wyjęty z Neptunka, wyglądał świetnie. Nawet miałam swego czasu taki moment, że żałowałam przeniesienie kominka. Kominek między oknami daje z pewnością dużo więcej swobody w usytuowaniu tv. No ale kominek na ścianie między salonem a sypialnią też ma swoje zalety! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bshena 22.11.2007 08:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2007 Haha, dziewczyny i chłopaki, no ja nie chcę żywcem wziąć i postawić sobie takiego pieca, choćby dlatego, że on już gdzieś stoi, Ale inspiracją dla mnie będzie dominującą, inspiracją przeżutą, przemieloną i pewnie koniec końców zmienioną nie do poznania, haha i może okazać się, że z orginału został tylko jeden niebieski kafel Jak będe budowała nastepny dom, to najpierw zrobię projekt kominka, schodów, drzwi wewnętrznych, okien a potem do tego dopasuję bryłę budynku, haha. A tak z innej beczki, nie macie problemu z tym, że komin jest za blisko konstukcji drewnianej dachu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bshena 22.11.2007 08:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2007 Ola, takie szczegóły jak tralki nie są jeszcze dopracowane, dziś jadę do stolarni i popatrzę sobie na żywe schody i być może już zdecyduję ostatecznie o szczegółach, a Ty masz już na oku jakieś schody?[/b] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jaszczurka 22.11.2007 14:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2007 Bshena ! no tak jak mówiłam ja go nie widze w Neptunie, ale o gustach się nie dyskutuje,kazdy ma inny.Z tym Jotulem to miałam na mysli ,że bardzo drogi a materiał nie odpowiada jego cenie.... po prostu Moja koleżanka ma takie malenstwo ze non stop trzeba dokladac drzewo ,bo nie wrzucisz nic wiekszego-o cos takiego jak na stacjach benzynowych sprzedaja hehe a kosztował tyle kasy co mój chyba z kamieniem.A wkład ma metalowy czy z czego oni tam robią bo nie żeliwny... Ja polecam Dovre bo taki mam i sprawdziłam,innych nie polecam hihihKomin!!!! a jak za blisko kosza-krokwi, u nas przecieka... trzeba obróbke blacharska poprawić ,pokombinować... No ale co się dziwić jak teraz Mgr. ma się za masło!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jaszczurka 22.11.2007 14:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2007 A za tą niebieską podłoge to ja bym Cię!!!!!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bshena 23.11.2007 09:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2007 Haha, Jaszczurka, to jest Was dwoje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bshena 23.11.2007 09:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2007 To była decyzja podjęta w trymiga, poprzedzona 48 godzinnym szperaniem po forach, kompromis pomiedzy fi wlotu i wylotu, szerokością i długością, temperaturą spalin na wysokości gdzie komin dotyka prawie krokwi, mocą grzania no i niestety na samym końcu moich potrzeb estetycznych. Oto finał: http://images23.fotosik.pl/117/eb204283e36d7681.jpg Mam nadzieję, że nie będę żałowała, w każdym bądż razie ma 10 lat gwarancji, więc mam trochę czasu na zastanawianie się nad następnym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
liskiew 23.11.2007 14:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2007 Cześć, witam. Czy przerabialiście konstrukcję więźby w swoich projektach tak by pozbyć się elementów HEB? Takie propozycje słyszę od firm, ktrym dostarczyłem projekcik Neptuna. Jestem oczywiscie skłonny im zaufać, martwie się tylko, czy zmiany w konstrukcji dachu nie ciągną za sobą zmian w rozwiązaniu sciany kolankowej i czy te przeróbki nie zmieniają w sposób dotkliwy proporcji budynku. No wiecie - czasami jak sie patrzy na domy to widać że na piętrze ściana jest wyższa o jeden czy dwa rzędy pustaków przez co budynek jakoś tak nieproporcjonalnie wygląda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bshena 23.11.2007 18:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2007 liskiew, my nie mamy heb, ale mamy wzmocnioną konstrukcję więżby. A co do wysokości ścianki kolankowej, to na tym forum możesz sobie pooglądać różne warianty i ocenić efekty. My nie zmienialiśmy wysokości. Taki jak jest ten domek, jest w sam raz: 4 osoby, plus kot, plus pies (in spe). A moze nawet za duży. A tak przy okazji, to mamy 100 % zgodność rozmiarów budynku z projektem, a jednak mam wrażenie, że domek nie ma tak zgrabnej bryły, jak na wizualizacjach na stonie Domusa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
liskiew 24.11.2007 17:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2007 Cześć, rozmawiałem dzisiaj z fachurami od konstrukcji dachu i uspokajali mnie, że jeśli nawet będzie potrzeba podniesienia ścianki kolankowej to zawsze można wydłużyć dach ta żeby te różnicę przysłaniał. Bshena: faktycznie jak patrzę na fotki to z tymi proporcjami nie jest doskonale. Ale mam tak wyidealizowany obraz Neptuna, że nic mnie nie może zrazić Zakochaliśmy się w nim od pierwszego wejrzenia (w wizualizacje oczywiście ). Pozdrawiam, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jaszczurka 24.11.2007 18:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2007 Liskiew!!!!!!!!!! masz pracę domową! ode mnie.-proszę przeczytać forum neptunkowe od A do Z No, wtedy bedziesz wiedział kto...co... i jak.... duzo osob nie ma ram stalowych nie ja..... Poczytasz ...będziesz wiedzieć A ja znowu byłam na wycieczce hehe, tym razem odwiedziłam UWAGA!!!!!!! MAGI!!!!! http://images34.fotosik.pl/55/192132d6b6e2c7d2m.jpg Nasi Panowie: http://images34.fotosik.pl/55/4585f1033cdf1744m.jpg Popatrze ,przyjrzyjcie sie...za tydzień Madzia tu zamieszka hehehMówię Wam za tydzień nie poznacie tego domu-tylko zeby Madziulka zdjęcia wkleiła! http://images30.fotosik.pl/117/8b694cb3627d686em.jpg http://images25.fotosik.pl/117/878f429e575f9e57m.jpgrwsze kolorki-byliśmy tego świadkami nawet trawa za tydzień tu bedzie rosła-zobaczycie http://images32.fotosik.pl/55/d8973dfbb823d6a6m.jpg DANA WEż WKLEJ ZDJęCIA!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jaszczurka 24.11.2007 18:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2007 bshena łADNY WKłAD I CO żEś W KONCU WYBRAłA? NAZYWA TO SIę JAKOś??No a za te podłoge to bym Cię!!!!!! hihihi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bshena 24.11.2007 20:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2007 Jaszczurka, wkład to Tarnava. Jak bardzo macie odsunięty kominek od ściany? Czym jest zaizolowana ściana? Wiem, wiem, ta podłoga, ech... Idę spać, jestem zrąbana maksymalnie, zagrunowałam dziś prawie cały parter, pod rigipsy! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jaszczurka 24.11.2007 21:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2007 nie rozumiem pytania-jak bardzo mamy odsuniety kominek od sciany? mamy dostawiony do samego komina, a zaizolowany jest jakimiś płytami specjalnymi,nie użylismy wełny.. te płyty to jakis specjalny materiał,takie szare płyty jak cienki suporeks..to pod regipsy sie gruntuje??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bshena 25.11.2007 13:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2007 No tak, gruntuje sie pod rigipsy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bshena 25.11.2007 13:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2007 jeśli je się przykleja do ściany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts