Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 4,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Jaszczurka, jaka u Ciebie zielona trawka i drzewka zielone rosną!!!

U mnie ogródek też pomału nabiera kształtów. Na razie wstępnie wyrównaliśmy teren, a pożytku z tego tyle, że po ostatnich śniegach i deszczach, chodzić możemy tylko wokół domku. Reszta działki, to zdradliwe, grząskie bagno, które wciąga nas po kolana a dzieciaki to póki co, nie mają w ogóle tam wstępu:

http://images32.fotosik.pl/68/8e2592b096c85040.jpg

http://images33.fotosik.pl/68/1f6456577a655d27.jpg

Sylwia wielkie dzięki za avatarka :lol:

Julius: mi też bardzo sie podoba ale to kurde dużo kasy trzeba mieć. :-?

My już sobie czekamy na projekcik .. może dziś przyjdzie pocztą... a potem to jeszcze kilka przeróbek nio i do gminy itd... (mam nadzieję że sprawnie to pójdzie)... a wiosną pierwszy szpadel.........

8)

Witam,

pytanie do tych , którzy już to mają za sobą. Jak widać jesteśmy przed kładzeniem dachówki. W projekcie Neptunka są cztery piony kanalizacyjne zakończone kominkiem dachówkowym. Jak pewnie wiecie jest to baaardzo droga dachówka. Do tego dojdzie pewnie jeszcze odprowadzenie oparów z okapu w kuchni, czyli kolejny kominek. Jak Wy to rozwiązaliście? Kupić pięć kominów i płakać, czy kombinować? Tylko jak?

Julius: mi też bardzo sie podoba ale to kurde dużo kasy trzeba mieć. :-?

Zależy jak na to spojrzeć. Nie mam zamiaru obkładać całego domu, a tylko kominy, wejście (słup) i dodatki wokół okien (ewentualnie cokół). Reszta w tynku. Liczyłem, że pójdzie na to jakieś 10m2 może mniej.. Koszt metra to około 288zł.

Witajcie!

A szczególnie witam beesika- pozdrawiam wraz z żonką! :) :) I zupełnie nie rozumiem, dlaczego się nie odzywasz??Również proszę o fotki z wewnątrz :)

Kochani- przeżyłam 18-stkę Mateusza, było bardzo miło. Od brata męża - czyli od mojego ulubionego szwagierka Przemka ( Przemcio z rodzinka - pozdrowionka)mój syneczek Mateusz dostał super tort - - płaskorzeźbę DODY z uwypukleniem wiadomych kształtów :D :D :D Mówię Wam - SUPER !!!

Rozłożyło mnie trochę przeziębienie ,ale w tym tygodniu już wezmę się za zdjęcia i powklejam. Tortu również . Wreszcie mam już trochę spokoju w domu od różnistych fachowców.: Kuchnia skończona , schody też , nawet zdążyli przykleić listwy łączące panele z kaflami :)

Jeżeli chcecie jakieś zdjęcia szczególne to piszcie , bo już sama nie wiem co wklejać. Pozdrowionka dla wszystkich!!!

Bshena- gratuluje ogniska domowego! :) :)

OLO - co u Ciebie?

A czy wiecie czy Madzia przeżyła przeprowadzkę???

Jaszczurzyco!!!!!!- dlaczego się do mnie nie odzywasz???

Bonia- hello!!!

Droga Jaszczureczko co do mojego motorku to blisko blisko to jest jeden z pierwszych modei WSK mam wielki sentyment do niego bo od podstaw sam go odrestaurowałem 8) . Dziś odbieram projekt bo już awizo dostałem więc pędzę na pocztę niebawem i juuuużżż mam projekcik.

Bshena: ognisko domowe najważniejsze fajnie już macię zazdroszczę..

Tomy-s ... nie udało mi sie heheh bo to jest tak... wsk-a i shl-ka sa tak podobne do siebie ze ciezko odróżnic,mąż mnie wprowadził w bład, choc najpierw powiedzial ze to wsk-a. ale zmyliły go teleskopy czy co to za ustrojstwo jest maja 1 shl-ki. łeeeeeeeee TAM ! i tak czadowy ,z Danusią do pary was!!!!!! heheh

DANUCHA JA O TOBIE?!!!!!!!!!!!!!! żE NIBY ZAPOMNIAłAM?????

O żEBYś TY W żMIJE CZARNą SIE ZAMIENIłA!!!!!! heheh

Sylwuś ciesze się że Ci się podoba!!! ; a Danusia też jest fanką staroci? :D to superowo.

...... nio widziałem jakieś fajne autko na zdjęciach..... :wink:

No staruszka ...nawet jeździłam!!!!!!! samochód zakonnicyz filmu Louis'a de'fines czy jak tam go zwą...

a ja -powiedzmy ja... został się u nas w rodzinie stary Simson Avo...z wózkiem,pamiętam jak woził nas tato ech.............

Witajcie Kochani :lol:

Oto pierwszy post napisany z mojego Neptunka :lol: :lol: :lol:

Dana przeprowadzkę przeżyłam bez większych problemów, poszło nam sprawnie.

Najgorsze było to, że w piątek zamieszkaliśmy a ekipa od schodów wyjechała dopiero w niedzielę rano i my musieliśmy się odnaleźć w tym pyle bleeeeee

Jutro w końcu ma się pojawić pan elektryk pozakładać do końca kontakty bo te przedłużacze, to mnie przy życiu trzymają :evil: :evil: :evil:

Kolorki na ściny się kładą. Kuchnia prawie gotowa no i jest coraz lepiej.

Może jutro wrzucę jakieś foty jak znajdę kabelek :lol:

Buziaki

Magi!Gratuluję przeprowadzki! Super, że masz internet w Neptunku, tylko znajdź ten kabelek Magi! Strasznie jestem ciekawa :)

Dundelka, u nas tynki schną, na razie nic szczególnego się nie dzieje. Dawaj chociaż tego torta! :lol:

Bshena, podziwiam porządeczek na Waszej budowie!

Beesik!!!!, cały czas czekam na te schody. Na dniach mają u nas robić i jeszcze nie mam ostatecznej koncepcji. Twoje zdjęcia bardzo by mi pomogły.

Acha! słuchajcie (pewnie wiecie, ale nic nie zaszkodzi przypomnieć) - szczególnie do tych, co jeszcze nie mieszkają i całą wykończeniówkę mają przed sobą- do końca grudnia trzeba kupować co się da. Tylko z tych faktur będzie można odliczyć vat. Wstępnie obliczyłam, że my odzyskamy z tych faktur co mamy ok. 14 tys. Faktury z grudnia będzie można rozliczyć jeszcze w przyszłym roku. Inwestycja nie musi być zakończona.

Kafle, armaturę itp. mieliśmy kupować w styczniu/lutym, ale szkoda tego vatu.

Więc w sobotę wybieram się na zakupy.. :roll: