Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Apropos salonu... w pierwotnej wersji jest on za mały, zwłaszcza że musi się w nim zmieścić spory stół bo w miejscu gdzie kuchnia łączy się z hallem absolutnie nie ma na to miejsca! Na pewno będziemy chcieli powiększyć salon... ale czy trzeba to robić kosztem tarasu?? Myślałem nad przesunięciem ściany północnej(tej bez okna) oraz poszerzeniem salonu.Co Wy na to drogie panie??

My powiększamy salon na szerokość o 1 m,tak zrobiła Bonia ,widzieliśmy to u niej i jest teraz naprawdę duży.Kosztem tarasu nie poszerzamy. Bogdan podniósł ścianę kolankową tylko o jeden rząd pustaków (też odwiedziliśmy jego budowę ) ,my podnosimy o 2 rzędy ,więc będzie wyżej.Przeczytaj moje wcześniejsze posty,napisałam jakie zmiany wprowadzamy.Bogdan spiżarkę wygospodarował kosztem kuchni (jeżeli dobrze pamiętam ), a my to robimy kosztem wiatrołapu.

• Odpowiedzi 4,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Kochani!

Tak mi się żal zrobiło,że Wy już wklejacie takie piękne zdjęcia Neptunków,że postanowiłam wkleic chociaż narazie zdjęcie miejsca ,gdzie stanie nasz Neptunek! :):):)

Taki będę mieć widok z salonu ,z tyłu domu ,na las :)

http://images1.fotosik.pl/151/fd63bb8807d7247a.jpg

W oddali , tam biegają nasze dwie psiunie!

http://images2.fotosik.pl/142/70fc251f228add7d.jpg

Przyszła łąka (ok.0,80 ha) na pastwisko dla koników:)

http://images3.fotosik.pl/142/bc7a7d3bc034b403.jpg

A to zachodnia strona działki

http://images1.fotosik.pl/151/0f887b7c92f63a59.jpg

Ciężko mi pokazać dokładnie całą działkę ,ponieważ w całości to 2,50 ha :D :D :D

Nie przejmuj się,Jaszczurko!

Ale jak zrobie imprezę i przyjedziecie do mnie -to bedzie gdzie szalec!!! Prawda??!

Słonko-nie ma żadnego uzbrojenia,ale już mamy zgody i umowy z energetyką i wodociągami i bedziemy ciągnąć.Troche tego będzie ale damy radę!!

Fakt,jest fajne miejsce,i mamy jeszcze strumyk na działce,więc jakiś stawik czy coś takiego też się zrobi.

Mnie się strasznie podoba miejsce Bogny-jest cudowne! Oni to mają prawdziwy las-iglasty! Bo nasz to jest raczej liściasty,jest tylko parę drzew iglastych.Ale ogólnie to czuję,że to właśnie bedzie to nasze miejsce na ziemi! :D :D

No rzeczywiście wielka i piękna ta Wasza działka Dundela :D Nasze działeczki to malusie, moja ma tylko 865 m2. Ale za to za ogrodzeniem mam zaraz las, a za laskiem Kanał Królewski(Żerański). My dużych zwięrząt hodować nie będziemy :D , mam też ziemiowstręt, to kwiatków ani warzyw sadzić też nie będziemy, więc tyle metrów wystarcza.

Sylwia mam net w domku, ale mój stary takie zabezpieczenia antywirusowe porobił że mi gg nie działa. :-? Ale już jutro będę w pracy :( , to sobie poplotkujemy.

U nas już cieśla do więźby przybył, zaczęli robić ale za to pan od drewna coś nawalił i nie ma wszystkiego :(

W niedzielę jestem umówina z Asią i Adamem z Marek na oglądanie mojego Neptunka (Oni jakoś mają zaczynać budowę niedługo).

Pozdrawiam

Magi biedulko powiedz staremu że mu wpierdziele jak nie zainstaluje ci gg!pewnie w programie antywirus,zablokowal uruchomienie tejze aplikacji czyli gg.juz ja mu pokaze :evil: niech no tylko tam wpadne -z twoją szczotką oczywiscie :roll: A ja tam na jesien sadze świerki na działce-zobaczycie za gora 5lat bedę miec maly las! Dundela trzymam cie za słowo

hej, to wy Krysiu nie macie jeszcze okien wstawionych? a na podłodze juz instalecje i piec i całą tą resztę? musicie tam chyba nocować albo stroz macie?

krysia co w salonie bedzie?podłogowka czy grzejniki?

a! myslalam że tylko ja po nocach nie spie a, tu sie okazuje ze nie(chodzi mi o godz pisania postów) :lol:

Cóż, wiemy, że idziemy na duże ryzyko. Jednakże do tej pory (odpukać wiadomo w co), nic złego się nie stało. Prawdopodobnie zawdzięczamy to okolicy w której budujemy dom. Obok nas budujš się dwaj inni sšsiedzi, u nich też spokój. Niestety, nie dało się inaczej dobrze zharmonizować prac. Ale już chyba wreszcie w tym tygodniu, przyjadš okna i wszystkie drzwi zewnętrzne. Na pewno poczujemy się odrobinę spokojniejsi.

Podłogówkę ułożyliœmy tylko w holu, kuchni, WC na dole, oraz w łazience na górze. Pozostałe pomieszczenia - oczywiœcie będš grzejniki. Całe szczęœcie, że te rurki, dziœ zaczęła pokrywać wylewka.

He, he - i na koniec: po nocach to piszę raczej tylko ja - Tomek, żonka sobie słodko œpi. Hm... jak mi się uda, to za chwilę wstawię pod nikiem moje zdjęcie. Pozdrawiam.

A wiesz Tomek moje miasto w herbie ma smoka :lol:

chcialabym mieć małą jaszczureczkę ale mąż mi nie pozwala :cry: trudno .Dundela fajne oswietlenie ale nie wydaje ci sie ze do dyskoteki bardziej pasuje?albo kawiarenki?przynajmniej to nie w moim stylu, ja wole minimalizm,proste formy kształty,zadnych fal na suficie,pamietajcie kazde załamanie robi w zaleznosci od swiatla-cień a ja nie lubie cieni :o panie smoku a w ktorym miejscu bedą grzejniki?chodzi mi salon

Danka masz racje, ja chce miec kuchnie murowana, tylko ze nie bede jej okladac plytakami, bo bede miec cegly ozdobne z robena, fronty beda chyba brzoza velvet - bodajze plyta mdf, a blatu jeszcze nie wybralam.

obliczylam ze na kuchnie bede potrzebowac okolo 350 szt ladnej cegly a reszta zwykla - bo ta ladna bedzie szla tylko od frontu a ta zwykla bedzie robic tyly szafek. jak juz cos bede miec to pokaze na forum, a linkow zadnych nie znam.

postawiono u mnie juz na gorze scianki dzialowe -marcin pokoj nad salonem chce na stol bilardowy przeznaczyc - ciekawe za co kupi :lol: - bo jest taki duzy, a lazienka.....kto to umyje.....

Danka ale ty normalnie bamber jestes, bo tyle masz gleby!!to te moje 2,5tys m2 to pikus...

A wiesz Grześ moje miasto w herbie ma smoka :lol:

chcialabym mieć małą jaszczureczkę ale mąż mi nie pozwala :cry: trudno .Dundela fajne oswietlenie ale nie wydaje ci sie ze do dyskoteki bardziej pasuje?albo kawiarenki?przynajmniej to nie w moim stylu, ja wole minimalizm,proste formy kształty,zadnych fal na suficie,pamietajcie kazde załamanie robi w zaleznosci od swiatla-cień a ja nie lubie cieni :o panie smoku a w ktorym miejscu bedą grzejniki?chodzi mi salon

Ja myślałam o takim oświetleniu tylko nad wanną w łazience,albo nad łóżkiem w sypialni... :wink: :wink:

Śliczne te Wasze zdjęcia! i taras u Magi i w ogóle wszystkie Neptuny są piękne, nie wspomnę już nic o maluczkiej działce Danusi.... Nasza działka ma 16 arów, z tyłu i z boku sady,sady,sady. Jest szansa, że dokupimy kawałek sadu, jak się uda to zaproszę na śliwki :D

Tak sobie czytam co piszecie i popadam w między rozpaczą a przygnębieniem- my nie poszerzamy salonu ani go nie wydłużamy, czy w tej kuchni (holu) absolutnie nie ma miejsca na stół??? :(

Danusia, mam nadzieję że uda mi się wkleic linka na wątek, w którym jest mnóstwo cudownych zdjęc łazienek i kuchni. Oglądanie tego wszystkiego chyba z tydzień mi zajęło, bo wątek długaśny (coś ok. 48 stron), ale naprawdę warto.

http://forum.muratordom.pl/viewtopic.php?t=36380&highlight=neptun&sid=091613207025443b68337b0022e02ffc

Jeśli chodzi o kominek:

podoba mi sie ten kominek jest prosty ładny kamień,marmur brecia.

http://sukiennik.net/dom/pictures/49kominkowy.jpg

a kuchnia taka ,mam zaprojektowana juz podobną ,tylko dłuzszy ten monolit jest,tworzą go zaczynając od okna-lodówka,piekarnik z mikrofala w jednym słupku, szafa 2drzwiowa,a na końcu slupek cargo.po oknem zlew i zmywarka.po lewej kuchenka.mebelki takie wlasnie proste.(czekolada-bianco)

http://sukiennik.net/dom/pictures/54kuchnia.jpg

http://sukiennik.net/dom/pictures/53kuchnia.jpg

co o tym sądzicie?

Tomek weż chociaż pozabijaj dechami te dziury okienne i drzwi! bo sama ci ten piec ukradne,wiesz ze forum moga czytać jacyś cholerni złodzieje?