Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

JAszczurka Wy też zaczynacie ferie już za tydzie? to tak jak my :-) a 18 stycznia jedziemy całą rodziną do Małego Cichego k/ Zakopanego na tydzień urlopu i narty

pozdrawiam

Robak w Małym Cichym byłam ponad 20 lat temu na koloni!!!!!!!!!!!! a ze 3 lata temu odwiedziłam tamte strony heheh mieszkalam nad samą rzeką w domku ...

Miłego wypoczynku!!!!

u nas tez juz breja sie robi i chyba sniegu nie bedzie...My w tym roku nigdzie nie jedziemy, za rok ponoć mąż mnie zabierze do Austriiiii a moze do Włoch?????? pozyjemy zobaczymy, teraz przesladuje mnie myśl paru tysiaczkow za firanki do przeszklonego salonu!!!!!!

• Odpowiedzi 4,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

czesc dziewczyny,jeżeli chodzi o wyjazd na narty to całkiem ciekawie jest na jaworzynie krynickiej,a ponoć jeszcze lepiej w Wierchomli.Jeżeli chodzi o moja porazke z wklejaniem zdjec,to dzieki za prpozycje odnośnie g-g,ale ja mam tylko skypa ,bo g-g mimo że sciagnełam ,nie chce u nas działac(być może ma to zwiazek z naszym oprogramowanien Vista,a nie widows XP jaki wy macie)Było już u nas pare osób i nikt nie poradził sobie z g-g nikt też nie uimiał podać przyczyny dlaczego tak sie dzieje.

ale skoro chwilowo nie moge Wam pokazać mojego neptuna ,to opwiem op zmianach.Kominek tak jak u wiekszości z Was na scianie miedzy salonem a sypialnią.Tyle że mój komin jest wymurowany w sypialni i tam ma wyczystke,bo owa sypialnia to u mnie duże pomieszczene gospodarcze.Garaz to nasza sypialnia.Toalety nie ma ,zeby można było dojść z wnetrza domu do kotłowni.Z kotlowni jest wyjście na zewnątrz.Schody u nas zmieniaja bieg i mają kształt litery"L" .Dolny bieg jest przy scianie (dawnej sypialni),chcieliśmy uzyskać przez to wiecej miejsca w holu.Wiekszośc tych zmian sciagneliśmy od przemiłych ludzi,którzy od roku mieszkają w neptunie w rzeszowie .Mieliśmy to szczescie zobaczyć dom przed kupieniem projektu

nie wiem od której z was to ściagnełam ,ale w pokoju nad garażem wydzieliłam garderobe.Okna dachowe mamy fakro,tyle że 94/140 w dublecie ,chyba tak ma Jaszczurka o ile sie nie mylę.Okna łukowe bedą jednoskrzydłowe uchylne, takie też bedzie w kuchni.W salonie 2 balkonowe dwuskrzydłowe szerokie na 1,5 metra kazde.Teraz wiem że trzeba było zfrobić jedno wielkie ,ale mój Wojtek jak sie wyraził nie chciał mieszkac w "domu wielkiego brata"

Acha, Magda , czyli tak ,jak ja nie masz garażu w powierzchni domu??Ja też mam wyczystkę w sypialni ( w tej projektowej) i w niczym to nie przeszkadza, w ogóle jej nie widać. Ja we wszystkich pokojach na górze mam garderoby, nawet w tym "małym" nad kuchnią :) W jakiej wersji masz projekt? Może poprosisz kogoś,żeby wkleił na forum plan parteru i góry Twojego Neptunka?? To w Rzeszowie już ktoś mieszka w Neptunku i jeszcze do nas nie zaglądnął??

drugie przeszklenie w salonie poszerzyłam do 2.80,ale nie jest dio ziemi tylko 30 cm ponad nia.Teraz zrobiłabym prawie wszystko inaczej ,ale ta strone odkryłam ,jak fundamenty były wylane ,wiec o powiekszaniu salonu mogłam zapomnieść ,bo rzeczywiście za wielki nie jest.Nasz chatka zbudowana jest z ytonga 36 i przykryta dachówką kasztanowa z von miller(obecnie koramic)Podbitka żółto pomaranczowa jak u neptuna w katalogu,takie tęz beda okna od zewnatrz,a co z środkiem to czekam na porade,bo okna w kolorze oregonu wewnatrz na razie mnie nie przekonuja!na razaie tyle pa zajrze niebawem ,może juz z umiejetnościa wklejania fotek.Pa pa

no czesc dundela,ja mam lustro,ale powiem Ci cos lepszego ,sasiad obok nas zza płota też wybudował neptuna i tez lustro.Tez z ytonga ,ale dachówka u niego to czekoladowy creaton,tez tak jak nasz jest w stanie surowym otwartym

No to wyrasta Wam osiedle Neptunków!! :) :) :)

OOOOOOOOOOO A to ci dopiero!!! hehe

No przecież się odzywamy...

Pare tysiączków za firanki!? Do jednego pokoju!? To chyba Jaszczurko u Ciebie ostatnio ceny w górę skoczyły... :)

Pozdrawiam, szczególnie Dundelę!

Dlaczego?? a jak sądzisz za ile uszyjesz firanki? za 500zł? hehehe

same karnisze 3m x 3szt to pare stowek, oczywiscie nie te plastikowe, 1m firany ale takiej ładnej to ok 100zł a metrów troszke trzeba!!! potem systemy jakies tam bla bla bla, uszycie.... to co 8) 8) 8)

Ja mówilam o salonie ,kuchni i sypialni.A i jeszcze jakies nakrycie na stół,ze 2 obrusiki... Zobaczysz sama jak do tego etapu dojdziesz, no chyba ze takie z rynku heheh od Ruskich :wink: :wink: :lol: :lol: Także Kochana zbieraj juz dziś na firaneczki hihi a 2 komplet tez by sie przydał Boshee , czy kiedys skoncza sie wydatki na dom?

nie wiem od której z was to ściagnełam ,ale w pokoju nad garażem wydzieliłam garderobe.Okna dachowe mamy fakro,tyle że 94/140 w dublecie ,chyba tak ma Jaszczurka o ile sie nie mylę.Okna łukowe bedą jednoskrzydłowe uchylne, takie też bedzie w kuchni.W salonie 2 balkonowe dwuskrzydłowe szerokie na 1,5 metra kazde.Teraz wiem że trzeba było zfrobić jedno wielkie ,ale mój Wojtek jak sie wyraził nie chciał mieszkac w "domu wielkiego brata"

ja mam garderobę w tym pokoju :) Magda, czy dobrze zrozumiałam? w kuchni masz okno łukowe? jeśli tak, to byłabyś pierwsza z taką zmianą! dawaj fotki, żebyśmy wszyscy zobaczyli. Ja nie żałuję, że zostawiliśmy te dwa wyjścia na taras- mi się one b. podobają!

ja mam garderobę w tym pokoju :) Magda, czy dobrze zrozumiałam? w kuchni masz okno łukowe? jeśli tak, to byłabyś pierwsza z taką zmianą! dawaj fotki, żebyśmy wszyscy zobaczyli. Ja nie żałuję, że zostawiliśmy te dwa wyjścia na taras- mi się one b. podobają!

Tu chyba chodzi o to , że okno w kuchni też jednoskrzydłowe, uchylne a nie łukowe :) :) :) - tak myślę