Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 4,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Jak ty Danucho jedna wklejałaś zdjecia to ja ....... biegałam po Neptunie hahaha

uciekałam tak jak mi kazałaś i wiesz co-uciekłam!

Neptunek śliczny ,ate dwa obok siebie to juz wogole, choc ja bym nie chciala żeby obok mojego stał ... :lol: Magda zapros sąsiadów na forum!

Ola ja jestem za tymi pierwszymi hehe, te w kwiatki widziałam na żywo są bardzo ładne ale te 1 bardzo oryginalne, przy drewnianej podłodze te brązowe swietnie sie zgraja,to jakaś imitacja skóry? a kwiatki jak kwiatki:) wszedzie ich pełno.... ja swoich w sypialni mam po dziurki w nosie hehe.Aprzede wszystkim nie zapominajmy ta aranzacja jest na kilkunastu metr. zrobiona a nie na parusienkich. :lol: :lol:

Magda!!!!!!! czy ja dobrze widze!!!????? nie macie łuków w podcieniu ? I co tak już zostanie? :cry: :cry:

Witajcie Kochani!!!

Dawno się nie odzywałam, ale czytam Was sumiennie. Neptunki rosną jak grzyby po deszczu, ale to dobrze bo to najpiękniejsze domki na świecie :lol:

U mnie na razie zastój, nic się nie dzieje, żyjemy sobie z dnia na dzień. Już się przyzwyczaiłam do nowego miejsca, tylko czekamy ciągle na gaz i wodę i nie możemy się pozbyć błota z podwórka.

Witam serdecznie nowych i pozdrawiam wszystkich.

Buziaki

Magi to wy żyjecie bez wody?

Nie nie........ mają wodęz własnej studni tylko taka jakaś rdzawa, więc do picia sie nie nadaje... dlatego tez jak na razie butelkowa woda :roll: :roll: :roll:

Madziucha pracujesz?

A u mnie był dziś pan Zbyszek od firanek:) szył mi jeszcze jak w bloku mieszkałam ,wtedy byłam bardzo zadowolona z jego pracy,mysle ze teraz tez bede :lol: wkleje potem zdjecia,bo teraz raczki w mące mam-pierozki lepie.

buziaki

Jaszczurka TY tez widze lubisz łuczki i krzywizny ,ale łuki w pocieniu można wyprofilować ze styropianu na siatce, i tak własnie zamierzamy to zrobić.Sasiasd,tez ma na razie prosty, ale bedzie miał" krzywy''czesc BONIA co z tą wodą? pewnie na razie macie studnie ,dobrze kalkuluje?

nie lubie łuków :lol: lubie tylko łuk w podcieniu hehe

a wody nie ma Magi:) chyba ze Bonia też?

apropo's firanek:

takie jak na razie wybrałam...z wielu wielu

http://images24.fotosik.pl/140/a723926fa08cdacb.jpg

http://images33.fotosik.pl/104/2bf25fcd4e83e4cd.jpg

a taka do kuchni-jak najbardziej prosta:)

tylko czemu dziadówa taka droga?

http://images26.fotosik.pl/139/a349be918564fa1e.jpg

z niej chyba twz zrobie bieżnik na stól...

Co Wy kobitki myslicie o nich?

Dzięki wszystkim za opinie w spr płytek!

Jaszczurka, to dopiero mnie zaskoczyłaś! Byłam pewna, że obstawisz ostatnie. Mój mąż powiedział dokładnie tak samo-za dużo będzie kwiatów, opatrzą się itp. No i jeszcze nie wybrałam :( Masz rację-aranżacje są na dużych powierzchniach, te białe płytki to 20 na 20 cm-nie wiem jak one będą wyglądac w małym kibelku, czy nie będzie ich za dużo???

Co do firanek, to mnie najbardziej przypadła do gustu ta do kuchni, ma swój urok! a z tych pozostałych, to ta pierwsza, trzecia jest chyba za bardzo pasiasta.

Magda! Fajnie wygląda Twój Neptun z kasztanowym dachem. Tam gdzie większośc ma bramę garaż., będziesz miała dużą witrynę?

Ola no widzisz ,słuchaj męża hehe, ale te w kwiatki są sliczne spokojnie mozesz je kłaśc,mi najbardziej to ten dekor sie podoba(mowie o tych 1),a biale kafle zamienilabym na troche wieksze,mogą byc z innej firmy aby biale najlepiej polerowane,łazienka wydaje sie wieksza bo odbija swiatło i jest taka dostojna ze sie tak wyraze :)

Magi, jak długo czekacie na gaz i wodę?? trzymaj się ciepło, my też czekamy na wodę-tylko u nas będzie własne ujęcie. Niedługo będą wiercic. Fajnie będzie miec własną wodę ale trochę przerażają mnie koszty :(

Gaz powinniśmy mieć już 16 listopada zgodnie z umową, a jakoś go nie widać. Wodę powinni kopać od 7 stycznia ale był mróz, więc podobno od poniedziałku mają zacząć. Zobaczymy. O wszystkie media złożyliśmy dokumenty jeszcze przed rozpoczęciem budowy, więc czekamy na wszystko prawie 2 lata.

U nas nie da się używać wody ze studni np. do picia, bo ma bardzo dużą zawartość żelaza, musielibyśmy zainwewstować kupę forsy w filtry, więc taniej nam podłaczyć miejską, ale na tą znowu trzeba czekać. Zresztą dobrze wiecie jak to jest :evil: :evil: :evil:

Pozdrawiam

HEJ!mam pytanie,Jaszczurka jak sie sprawdza pralnia obok górnej łazienki ,bo ja nad tym mysle ,tyle ,za ja bym musiała gonic z praniem z dołu do góry.I jeszcze jedno jaką masz szerokośc korytarza miedzy pokojem nad garazem,a otworem na schody?i czy nie bylo by wygodniej ,gdyby bieg schodów wychodził na ten własnie korytarz?

HEJ!mam pytanie,Jaszczurka jak sie sprawdza pralnia obok górnej łazienki ,bo ja nad tym mysle ,tyle ,za ja bym musiała gonic z praniem z dołu do góry.I jeszcze jedno jaką masz szerokośc korytarza miedzy pokojem nad garazem,a otworem na schody?i czy nie bylo by wygodniej ,gdyby bieg schodów wychodził na ten własnie korytarz?

Hej! dla mnie pralnia sie sprawdza,tez muszę nosić nasze ciuchy na gorę.. ale ile tego raptem jest.. mam kosz na bieliznę w garderobie i jak robie pranko ro niosę na górę,a większość ciuchów do prania i tak jest na górze, bo tam urzędują dzieci-2facetów!! a u was tez z czasem zapełnia sie pokoje na gorze prawda? wiec według mnie pralnia na gorze to strzał w dziesiątkę - tym bardziej , że projekt tez przewiduje pralkę na gorze... Ja dodatkowo mam balkon na którym latem susze pranko :lol:

Co do korytarza ..to my poszerzyliśmy go z tego co widzę za sobą hehe to o jakieś 0,5m w każdym razie grzejnik 40 cm tam wisi :lol: A czy byłoby wygodniej? nie wiem? ten układ jest najkorzystniejszy jeśli chodzi o parter,schody ładnie wyglądają od strony wiatrołapu,od kuchni od salonu... Nie !ja bym nie zmieniała!

dzieki,a co z prasowaniem,zmiescisz sie tam z prasowalnicą,czy to już za dużo wymagam ,od tego niewielkiego pomieszczenia,a co muslisz o okragłym stole na winklu kuchni i salonu(zaznaczam ,ze podobaja mi sie wnetrza nowoczesne),i okragłego stołu spełniajacego moje kryteria jeszcze nie znalazłam,ale poszukiwania trwają.mam jeszcze jedna prosbe,wlej zdjecie twojego salonu szczególnie ustawienie kanap mnie interesuje ,bo ten superancki stół juz widziałam