Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Witajcie!!!

Przeglądam tak te wątki z aranżacjami wnętrz i dostaję oczopląsu, już sama nie wiem co mi się podoba :o

Wczoraj byłam na budowie, więźba powstaje ale są problemy z dostawcą drewna, bo Pan nie potrafi przyciąć krokiew na odpowiedni wymiar. Jak wczoraj patrzyłam jak Ci moi robotnicy mordowali się z tymi wielkimi, ciężkimi krokwiami i jak chodzili po nich to mi serce stawało :o

Mój chłop ma nową wizję, co do słupa podtrzymującego dach nad tarasem, wymiślił sobie, że będzie z bala okorowanego i w ten sposób mam drzewo na tarasie :D :o , jak będę maiała zdjęcie to Wam pokaże. Na razie nie wygląda to dobrze, zobaczymy jak będzie jak powstanie całość. :D

Poza tym modlę się o prąd, żeby podciągnęli, bo chciałabym ciągnąć prace dalej, bo czas mnie nagli :wink: :wink: :wink:

Pozdrawiam

• Odpowiedzi 4,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Magi kochanie u mnie prądu jak w moskwie rakiet hihiih-jakby co.(właśnie dzwonił pan z ZE i kazał mi przyjechać w środe za tydzień z walizką pieniędzy i podpiszemy umowe przyłączeniową, mowi ze do konca pażdziernika nas podłączą)poki co mamy prąd z warsztatuNie gadaj takie słupy z bali fajnie wyglądają a jak jeszcze są powyginane-extra.My zrobimy wiate na samochód wlasnie z takich-przy garazu.Ale pogoda!leje.....a niech leje i strop podlewa :lol: My zanim jeszcze kupilismy projekt to mielismy juz wyciete pod wymiar krokwie na więźbę-nieżle co?to nasz 1 nabytek związany z domem :roll:nawet dzialke kupilismy pozniej haha.

a teraz pare zdjec w tym jak zwykle ja wystajaca z dziury, bo najgorsze sa te ostatnie stopnie drabiny- dygot kolan i poty :(

wejscie do pokoju nad salonem

http://img178.imageshack.us/img178/4159/dscn1483co2.jpg

imponujaca lazienka

http://img178.imageshack.us/img178/9855/dscn1478xt7.jpg

widok z lazienki na pokoj nad garazem

http://img161.imageshack.us/img161/7159/dscn1479cw4.jpg

Boniu Kochana, widzę że mamy podobne podejście do chodzenia po drabinach :D Ja też przez długi czas nie wchodziłam na górę i też podziwiałam widoki z tego miejsca. Ale ostatnio moi mili panowie zmajstrowali taką drabinę, że hoho z wystającym jednym drągiem w górę i teraz mam się czego złapać, żeby zejść, więc strach przezwyciężyłam i jestem teraz częstym gościem na poddaszu :D :D :wink:

Bądz twarda :D

Pozdrawiam

Dziewczyny nie robcie siary!jak ja wlazlam w szpilkach po drabinie na pietro i nie spadlam to i wam nic sie nie stanie,ale musze przyznac wejsc jest łatwiej niz zejsc hahah.Moj kochany mąż stał na dole i czekal az sie zkotłuje na dół :lol: ale bylam dzielna i dalam rady/e?Kurcze jak mnie wkurza , że nic sie u mnie nie dzieje!zamowimy chyba ogrodzenie -imitacja łupka -betonowe :cry: ale coż musze sie od sąsiada-wiochmana odgrodzic,jakos nie mam ochoty patrzec na jego śmietnik, dobrze ze miedzy nami jest jeszcze droga-według mapy ,mysle ze ze 4m co najmniej kazą mu uprzątnąć tego bajzlu.

Szkoda Sylwia,że mieszkasz tak daleko,bo mogłabyś zamówić takie ogrodzenie u nas- mój małżonek jest producentem :D

Rozmawiałam wczoraj z Bogdanem (beesikiem) na g-g,jeszcze nie mieszkają ,mówił że gdzies tak za 4 tyg. Poprosiłam ,żeby wkleił jakieś nawe zdjęcia,obiecał,że wklei.

A poza tym u nas zimno,deszczowo i obrzydliwie :evil: !!!

Zartujesz Dundela,no popatrz szkoda szkoda, to moze jak juz mowa o ogrodzeniu to powiedz mi ile kosztuje takie przesło 3 m pełne wraz ze słupkiem?bo nie mam jeszcze rozeznania.Aja napisalam do Darka Rz zeby tez sie odezwal do nas,wkleil jakies zdjątka- obaczymy czy cos z tego wyniknie?u nas wczoraj lalo, a dziś nawet ładnie slonecznie tylko wiatr okropny.

Dziękuje Dundela za odp.pójdę dzis do urzędu miasta zagadać z tą wysokością na 3m, mysle ze pozwolą wiedzą kto nieopodal mieszka,jak nie to 2,2 tez starczy, najgorsze ze w poblizu nie robią takiego ogrodzenia jakbym chciala i trzeba jechac daleko-takie uroki malych miasteczek , za wszystkim trzeba gdzies jezdzic.

Witaj,no pewnie ze po sąsiedzku,24km mam do ciebie,szkoda ze nie Neptunka hahah byłoby fajnie ,blisko do podglądania, zaraz spojrze co to za projekt ta ''Adriana''wracam za chwile...............................................................................................Nie moge znaleźć takiego projektu z archipelagu?A jak daleko prace są posunięte?czesto jezdze do olsztyna moglabym odwiedzic twoja budowe :wink:

Ok, juz wiem jak wyglada ten domek ,weszlam na forum budujacych Adrianę,ciekawy domek.

Hej Dziewczynki i Chłopcy ( w mniejszości co prawda :D )

Prace przy więźbie powoli ale przesuwają się do przodu, właśnie niestety się dowiedziałam, że coś tam nie pasuje przy tych dorobionych daszkach :x , Sławek pojechał coś tam ustalać, a jutro ma przyjechać kierownik budowy, żeby zobaczyć co wykombinowali.

Do tego dziś na drodze dojazdowej na działkę zakopały się jakieś 2 ciężarówki, jedna co nam przywiozła piach, a druga id sąsiadów. :o Jak na razie to Sławek tylko uazem bez problemu tam dojeżdza :wink: :wink: :wink:

Mam też zdjęcia mojego drzewnego słupa na tarasie

http://img360.imageshack.us/img360/9381/balikjb0.jpg

A to Neptunek w całej okazałości, też po zmierzchu, bo jakoś mi się to zdjęcie bardzo podoba :D

http://img169.imageshack.us/img169/4057/ca322yif5.jpg

http://img58.imageshack.us/img58/9009/ca322yzmroklo3.jpg

A za cegiełkami mój Stary :D :D :D