jaszczurka 20.01.2008 13:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2008 jaszczurka, dzięki za miłe przywitanie alez nie ma za co Zawsze witamy-MIłO nowych gości Madzia no wreszcie jesteś,bo juz miałam ci list polecony wysłać z zaproszeniem do Nas!!!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kazia25 21.01.2008 12:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2008 Witajcie po długiej nieobecności Niestety tylko na chwilkę mam pytanie Co najpierw kładliście tynki czy posadzke? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dundela 21.01.2008 14:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2008 Kazia- my kładliśmy najpierw tynki, a potem wylewki podłogowe.Przy tynkach jest straszny syf i byłam zadowolona , ,że robiliśmy to w takiej kolejności Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jaszczurka 21.01.2008 20:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2008 Kazia- my kładliśmy najpierw tynki, a potem wylewki podłogowe.Przy tynkach jest straszny syf i byłam zadowolona , ,że robiliśmy to w takiej kolejności A ja nie pamietam? musze zerknąć w zdjecia juz zobaczyłam -tynki,potem ogzrewanie podłogowe i posadzka.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dundela 22.01.2008 08:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2008 Jak wiecie, budujemy garaż. Podam Wam trochę cen ,żeby mieć porównanie z ubiegłym rokiem. drewno na więźbę - 7 tys (utargowane do 6 tys), na dom kosztowało - uwaga!!! - 7 tys!!! robocizna wraz z położeniem blachodachówki - uwaga!!! - 12 TYS!!!! (utargowane do 9 tys ). Robocizna dachu na dom wraz z podbitką - 15 tys!! Normalnie jestem w szoku!!! Acha, garaż ma wymiary 5,5 m x 7,5 m , dach dwuspadowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dundela 22.01.2008 08:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2008 Tu jeszcze bez więźby.http://images23.fotosik.pl/144/3f88c18edf33d5a3m.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bshena 22.01.2008 09:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2008 No tak, mogą szokować aktualne ceny. Szczególnie wszystkich, którzy budowali dwa sezony wcześniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bshena 22.01.2008 09:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2008 magduska, najlepiej zobacz sobie ofertę w paru bankach. Jeśli mogę Tobie coś doradzić, to bierz kredyt w takim banku, który ma normalny dział obsługi klienta. Kredyt wypłacany jest w transzach, w miarę postępu prac na budowie. Jeżeli postęp na budowie jest niedostateczny w porównaniu z harmonogramem, to bank może wstrzymać wypłatę. Nas to spotkało, bo o kredyt występowaliśmy, kiedy większość materiałów i usług była ze dwa razy tańsza, w porównaniu z okresem, kiedy zaczynaliśmy już budowę i nasz kosztorys bardzo odbiegał od faktycznych wydatków. Bank uznał w związku z tym, że za kasę z kredytu nie uda się nam dokończyć domu i czekał, aż z własnych środów podciągniemy budowę, albo że wystąpimy o podwyższenie kwoty kredytu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magda WOJTEK 22.01.2008 10:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2008 no ,,,,,,,,rzeczywiście cena za zrobienie dachu garażu jest powalająca,napiszcie mi wiec ile kasy trzeba mieć na instalacje prad,ogrzwanie ,kanalizacje, My w listopadzie za robocizne dachu(z podbitką rynnami i 6 oknami dachowymi)dalismy16200,ale na ta cene tzn 60zł za metr umawiałam sie w marcu rok temu,w listpadzie cena dla zainteresowanych wynosiła już 95 zł za metr,a i ciekawi mnie jakie macie tynki cementowo =wapienne i na to gładz gipsowa czy od razu gipsowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bshena 22.01.2008 21:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2008 Jeśli chodzi o tynki, to my mamy rigipsy, sa bardzo gładkie )) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dundela 23.01.2008 11:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2008 Jeśli chodzi o tynki, to my mamy rigipsy, sa bardzo gładkie )) To kładliście rigipsy na ścianach w całym domu?? I na górze i na dole? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jaszczurka 23.01.2008 13:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2008 a ja cos pokaze! po dlugim,bardzo długim oczekiwaniu-są!!!!!!! http://images34.fotosik.pl/117/6fd1ee3e89b3d1e8.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dundela 23.01.2008 13:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2008 He,he,he - równocześnie z Twoim mms-em oglądałam na forum Piękne! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aleksandra W. 23.01.2008 19:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2008 no no jaszczurka! pięknie. Dundelka, normalnie SZOK, myślę o cenach.. ale macie tyle drewna wkoło, po co przepłacac? magduska, bank wypłaca kredyt w transzach zgodnie z harmonogramem prac. My mamy kredyt w Pekao sa, nie wiem, które banki teraz oferują najlepsze warunki, sprawdź kilka i po prostu wybierz najlepszy. I pamiętaj- żaden pośrednik nie wynegocjuje Ci tego co sami utargujecie, a negocjowac TRZEBA! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aleksandra W. 23.01.2008 20:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2008 http://images27.fotosik.pl/143/828303b5e8521962m.jpg Magi, masz bardzo ładne schody. Myślę o podobnych, ale raczej pełnych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aleksandra W. 23.01.2008 20:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2008 Bshena, napisz co teraz robicie??? Wklej jakies zdjęcia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jaszczurka 23.01.2008 23:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2008 Danusia My to zawsze tak samo hehe garaz piekny ,duży -super Popierdółka bedzie miala jak w pałacu MOJA MINI MINI GARDEROBIANA HEHE najpierw było tak;;;;; http://images32.fotosik.pl/117/232c8ebe71f6e7e0.jpg te ciemne panele na podłodze to braki hehe-dana przeslij mi albo Magi 2szt panela bo mi zbrakło hahahha powoli zapełniam.. http://images33.fotosik.pl/118/ebbb34fd307c9f46.jpg I juz wsio.... tylko jakis haczyk na deske do prasowania i kurcze nie pomyslałam o żelazku!!! nie miesci mi sie na stojaco, a wystarczyło o 1cm wieksza przerwe zrobic, ale jak zwykle po fakcie... http://images30.fotosik.pl/146/507ac0bb23fe9d0e.jpg A teraz nocą http://images32.fotosik.pl/117/4a565315b966e36a.jpg i COś na lepszy humor-hhahahaha dobranoc od Tymka http://images24.fotosik.pl/146/30886212fb14951f.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dundela 24.01.2008 09:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2008 Jaszczurka- na żelazko też jest fajny uchwyt, jutro Jarek mi przywozi to Ci pokażę . A na rurę od odkurzacza też masz??? A panele poważnie chcesz?? Mogę zapytać Radka czy zostały... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magda WOJTEK 24.01.2008 10:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2008 SUPER te drzwi JASZCZURKA,szczególnie to zdjecie noca mi sie podoba.Mam ptanie do Wszystkich odnśnie okna w kuchni ,czy czesto je otwieracie,czy rasczej siegacie za klamke drzwi balkonowych.Pytam bo można zrobic szybe stała,ale wygladajacą jakby była ze skrzydłem, a można zrobić uchylne ,ale to troszke wiecej kosztuje.Moje okno w kuchni bedzie wieksze 180/135 ,a nie na 120.chodzi mi o by było na równi z blatem pod oknem a moja neptunkowa sasiadka pojechała z mezem na Budme do Poznania,tez myszkowałyście po wielkich targach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jaszczurka 24.01.2008 10:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2008 Dzieki drzwi sa super ,tylko ciezko sie przyzwyczaic do suwania. Dana! odkurzacz mam trzymac miedzy ciuchami???????? co ty on juz ma swoje miejsce w holu. Serio nie mam paneli, a nie pomyslalam jak bylam u ciebie ,czy Madzi zeby gwizdnąć 2szt hehe Magda,ja okno otwieram jak chce sie wydrzec na kogos,a tak to tylko uchylam, i załuje ze nie zrobiłam tez niższego ,blizej blatu,osobiscie mam problemy z uchyleniem okna-mogłoby byc nizej a umyc mozna z zew, rob jak wolisz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts