Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Witaj na neptunkowym forum mrdim!!! :)

tak się domyślałam, że Obora to nie jakaś tam obora, no ale dobrze, że wyjaśniłeś o co chodzi :) a nazwa ulicy faktycznie piękna!

Ja się dołączę do wymienionych pytań- napisz jakie zmiany planujesz??? do czego sam doszedłeś, a w czym Ci pomogło nasze forum?

kasiakp , czy decyzja o nie budowaniu Neptunka jest ostateczna?

a może jednak?

Dundelka, nie dam linka do moich schodów, bo firma nie ma strony ale mogę napisac, że schody będą piękne!! oczywiście, mam taką nadzieję.. Schody będą wykonane zgodnie z moją koncepcją- dwuzabiegowe, drewniane, tralki z elementami metalu. Zastanawiam się tylko nad kolorem???? Nie wiem, czy powinien byc taki jak podłogi? czy może inny? wiem, że podłogi chcę miec nie za jasną nie za ciemną, coś w kolorze wiśni albo jaśniejszego drewna egzot.

• Odpowiedzi 4,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

hey

Ja tak jak większość główne zmiany planuję na parterze :) .

Po pierwsze robię lustro neptuna, a z głównych zmian na parterze:

- kominek idzie tak jak większość na ścianę wspólna z drugim pokojem, tyle tylko że ja myślę o kominku narożnym (jeszcze do przemyślenia);

- w pokoju gościnnym dodatkowe okno na scianie, na której go brak - tam przez chwilę rano będzie nam przyświecało słoneczko. Ktoś już jak widziałem dodawał tam okno, jednak moje nie bedzie tak duże;

- tak jak u większości najgorszy dylemat sprawiła jadalnia - u nas będzie przy wyjściu na taras. Cały czas zastanawiam się w związku z tym, czy jest potrzeba powiększania pokoju. Nie chcę robić tego kosztem tarasu bo nadaje on taki swoisty urok Neptunowi :D . Jesteśmy minimalistami więc przy ograniczeniu mebli może uda się bez powiększania (jeszcze do przemyślenia);

- brak wyścia z kuchni na taras, nam wystarczy tam okno;

- my nie lubimy biegania po schodach, ale jako, że mamy małego szkraba to i tak nasza sypialnia bedzie na górze. W związku z tym na dole będzie pokój gościnny, więc i łazienka nie jest nam tam potrzebna.

- za powyższą likwidacją łazienki idzie dodatkowe miejsce na pomieszczenie gospodarcze z wejściem z korytarza. Będzie tam pralnia i dodatkowe regały na różne duperele;

- również z korytarza będzie wejście do ubikacji powiększonej nieco w stosunku do oryginału, aby mógł znaleźć sie tam prysznic. To na wszelki wypadek, jak za długo będzie zajęta łązienka na górze przez moją żonkę :wink:

- no i wiatrołap będzie większy o wnękę na szafę

Ufff - może to tyle na pierwszy raz :D . Jest jeszcze kilka innych zmian, ale bez rewolucji. Więcej napiszę w kolejnch postach. Może również zamieszczę jakiś plan sytuacyjny parteru to lepiej będzie zmiany zrozumieć.

Ach i jeszcze jedno - choć wścibski nie jestem to ..... chętnie wprosze sie na oględziny jakiegoś Neptuna :lol: , im bliżej tym lepiej. Często przemierzamy trasę A4 jadąc na śląsk więc nieśmiało patrzę w kierunku pani Danuty lub ewentualnie Neptunowiczów z okolic Krakowa (choć to już dalej).

pozdr

mrdim ty jestes z Lubina to tak jak ja My niestety zrezygnowalismy z budowania Neptuna - za drogi domek jak dla nas - ale jakby nie patrzec niespelnione nasze marzenie

mozna zapytac gdzie sie budujesz My na oborze Zaczniemy mam nadzieje wiosna ale niestety nie Neptunka - oh jaka szkoda :cry:

mam nadzieje ze gdzies z drugiej strony Lubina bo serce by mi peklo jakbym go miala gdzies w zasiegu wzroku

No to polecam jakieś kropelki na serce :wink: . Będziemy stawiać właśnie w Oborze.

Dla reszty forumowiczów małe wyjaśnienie hahaaa - nazwa wiochy straszna brrrrr, ale położenie super 3km od miasta, no i na osłodę nazwa ulicy Bursztynowa :), a poza tym działka ładnie położona.

Kassiu, a można wiedzieć, gdzie i jaki projekt będziesz budowć?

No i szalenie szkoda, że nie budujecie jednak Neptuna :( - byłoby tak fajnie na miejscu wymieniać doświadczenia - a swoją drogą jaki ten świat mały :p .

na bursztynowej mam tesciowa wiec wiem gdzie to jest i pewnie nie jeden raz go zobacze jadac do niej - juz mi sie chce plakac W ktorym miejscu bedziue stal na tej bursztynowej przy samej drodze w strone lasu?

my budujemy troche dalej droga glowna ul lubinska i po lewej stronie

budujemy MAXIME - link w moim podpisie - mam tylko nadzieje ze kasy nam starczy

kasiakp , czy decyzja o nie budowaniu Neptunka jest ostateczna?

a może jednak?

no niestety ostateczna

jakbym miala maszynke do robienia kaski to na 100000% bylby NEPTUN

ALE NUMER!!!!!!!!! TOż TO DOMEK ZZA MOJEGO PłOTA!!!!!!!!!!HEHE

http://images25.fotosik.pl/156/56e7161587d7d4d0.jpg

O TAK TROSZKE ZZA DZWIGA WIDAC

teraz tak patrze ze masz troche inaczej...okna -lukarny a nie dachowe tak jak oni, i troche inny aklad na dole,oni maja kotłownie zaraz po lewej z wiatrołapu a po prawej z wiatrołapu taka garderobie-spizarnie.... i do kuchni wchodzi sie tak jakbys ze schodow schodziła-to na wprost do kuchni .... jesli moge cos zasugerowac... ja bym zrobiła wyjscie na taras z jadalni wprost do kuchni-super sporawa ,po co ci maja po salonie latem chodzic?niech łaża przez kuchnie...tak maja sąsiedzi-widac na zdjeciu,pod łukiem jest wejscie do jadalni-kuchni

Jaszczurka oni maja pewnie MAKS

http://www.studioatrium.pl/projekt-domu-GLX-19,18,61,parter.html

on jest troche mniejszy

ja wprowadzilam sporo zmian nie bede miec polokraglego wykuszu tylko prostokatny i tam duze wyjscie z jadalni na balkon takie okno przesuwne

zastanawiam sia nad tymi lukarenkami bo one pewnie duzo duzo drozse od okien polaciowych

ZAPRASZAM!!! :) :)mrdim!

No to trzymam za słowo :wink: .

Za dwa tygodnie jedziemy do brata na śląsk (będę chrzestnym jego 2-miesięcznego synka) to będziemy przejeżdżać niedaleko, ale chyba czas nam nie pozwoli na taki "skok w bok". Może jak nie masz nic przeciwko to wpadłbym w weekend za 3 tygodnie na waszą budowę razem z żoną, bo ona też bardzo chce widzieć Netpunka. Byłoby to 1 lub 2-go marca, no ale oczywiście dostosuję sie do prawie każdej daty jaka Wam będzie pasowała :D .

pozdr

mrdim na bursztynowej mam tesciowa wiec wiem gdzie to jest i pewnie nie jeden raz go zobacze jadac do niej - juz mi sie chce plakac W ktorym miejscu bedziue stal na tej bursztynowej przy samej drodze w strone lasu?

my budujemy troche dalej droga glowna ul lubinska i po lewej stronie

budujemy MAXIME - link w moim podpisie - mam tylko nadzieje ze kasy nam starczy

Tak to tam gdzie po lewej powstaje kilka nowych domków, tyle tylko, że ja mam działkę w drugim rzędzie z drogą dojazdową. No to to będziemy "prawie" sąsiadami :wink: .

Witajcie

No tak więc coś "nowego" dla Jaszczurki się znalazło, liczę na Waszą pomoc i w związku z tym mam pytanie: Czy ktoś posiada wiedzę lub doświadczenie w temacie podpięcia się z siecią wodociągową z drogi prywatnej (wykonanej prywatnie w zakresie działkowiczów) do wodociągu w drodze gminnej????????

U nas pojawił się problem w momencie gdy wystąpiliśmy do gminy o zgodę na podpięcie się i zajęcie pasa ruchu. Do tej pory nikt z nas nie został poinformowany, że nie jest to możliwe gdy droga jest prywatna, że musimy ją najpierw przekazać gminie, co trwa 2-3 miesiące.

Może ktoś zna jakieś przepisy w tym temacie, czy rzeczywiście tak jest, czy jest to tylko złośliwość wójta ze nie czekaliśmy aż łaskawie gmina nam zrobi wodociąg i że nie skorzystaliśmy z gminnej ekipy?????????

A podobno kobiety w ciąży nie powinny się denerwować, a jak tak dalej pójdzie to będę do kąpieli Juniora-ki woziła wodę oligoceńską

:evil: :roll: :wink:

Buzaki