Aleksandra W. 12.02.2008 18:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2008 Witaj na neptunkowym forum mrdim!!! tak się domyślałam, że Obora to nie jakaś tam obora, no ale dobrze, że wyjaśniłeś o co chodzi a nazwa ulicy faktycznie piękna! Ja się dołączę do wymienionych pytań- napisz jakie zmiany planujesz??? do czego sam doszedłeś, a w czym Ci pomogło nasze forum? kasiakp , czy decyzja o nie budowaniu Neptunka jest ostateczna? a może jednak? Dundelka, nie dam linka do moich schodów, bo firma nie ma strony ale mogę napisac, że schody będą piękne!! oczywiście, mam taką nadzieję.. Schody będą wykonane zgodnie z moją koncepcją- dwuzabiegowe, drewniane, tralki z elementami metalu. Zastanawiam się tylko nad kolorem???? Nie wiem, czy powinien byc taki jak podłogi? czy może inny? wiem, że podłogi chcę miec nie za jasną nie za ciemną, coś w kolorze wiśni albo jaśniejszego drewna egzot. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mrdim 12.02.2008 18:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2008 hey Ja tak jak większość główne zmiany planuję na parterze . Po pierwsze robię lustro neptuna, a z głównych zmian na parterze: - kominek idzie tak jak większość na ścianę wspólna z drugim pokojem, tyle tylko że ja myślę o kominku narożnym (jeszcze do przemyślenia); - w pokoju gościnnym dodatkowe okno na scianie, na której go brak - tam przez chwilę rano będzie nam przyświecało słoneczko. Ktoś już jak widziałem dodawał tam okno, jednak moje nie bedzie tak duże; - tak jak u większości najgorszy dylemat sprawiła jadalnia - u nas będzie przy wyjściu na taras. Cały czas zastanawiam się w związku z tym, czy jest potrzeba powiększania pokoju. Nie chcę robić tego kosztem tarasu bo nadaje on taki swoisty urok Neptunowi . Jesteśmy minimalistami więc przy ograniczeniu mebli może uda się bez powiększania (jeszcze do przemyślenia); - brak wyścia z kuchni na taras, nam wystarczy tam okno; - my nie lubimy biegania po schodach, ale jako, że mamy małego szkraba to i tak nasza sypialnia bedzie na górze. W związku z tym na dole będzie pokój gościnny, więc i łazienka nie jest nam tam potrzebna. - za powyższą likwidacją łazienki idzie dodatkowe miejsce na pomieszczenie gospodarcze z wejściem z korytarza. Będzie tam pralnia i dodatkowe regały na różne duperele; - również z korytarza będzie wejście do ubikacji powiększonej nieco w stosunku do oryginału, aby mógł znaleźć sie tam prysznic. To na wszelki wypadek, jak za długo będzie zajęta łązienka na górze przez moją żonkę - no i wiatrołap będzie większy o wnękę na szafę Ufff - może to tyle na pierwszy raz . Jest jeszcze kilka innych zmian, ale bez rewolucji. Więcej napiszę w kolejnch postach. Może również zamieszczę jakiś plan sytuacyjny parteru to lepiej będzie zmiany zrozumieć. Ach i jeszcze jedno - choć wścibski nie jestem to ..... chętnie wprosze sie na oględziny jakiegoś Neptuna , im bliżej tym lepiej. Często przemierzamy trasę A4 jadąc na śląsk więc nieśmiało patrzę w kierunku pani Danuty lub ewentualnie Neptunowiczów z okolic Krakowa (choć to już dalej). pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasiakp 12.02.2008 18:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2008 mrdim ty jestes z Lubina to tak jak ja My niestety zrezygnowalismy z budowania Neptuna - za drogi domek jak dla nas - ale jakby nie patrzec niespelnione nasze marzenie mozna zapytac gdzie sie budujesz My na oborze Zaczniemy mam nadzieje wiosna ale niestety nie Neptunka - oh jaka szkoda mam nadzieje ze gdzies z drugiej strony Lubina bo serce by mi peklo jakbym go miala gdzies w zasiegu wzroku No to polecam jakieś kropelki na serce . Będziemy stawiać właśnie w Oborze. Dla reszty forumowiczów małe wyjaśnienie hahaaa - nazwa wiochy straszna brrrrr, ale położenie super 3km od miasta, no i na osłodę nazwa ulicy Bursztynowa , a poza tym działka ładnie położona. Kassiu, a można wiedzieć, gdzie i jaki projekt będziesz budowć? No i szalenie szkoda, że nie budujecie jednak Neptuna - byłoby tak fajnie na miejscu wymieniać doświadczenia - a swoją drogą jaki ten świat mały . na bursztynowej mam tesciowa wiec wiem gdzie to jest i pewnie nie jeden raz go zobacze jadac do niej - juz mi sie chce plakac W ktorym miejscu bedziue stal na tej bursztynowej przy samej drodze w strone lasu? my budujemy troche dalej droga glowna ul lubinska i po lewej stronie budujemy MAXIME - link w moim podpisie - mam tylko nadzieje ze kasy nam starczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasiakp 12.02.2008 18:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2008 kasiakp , czy decyzja o nie budowaniu Neptunka jest ostateczna? a może jednak? no niestety ostateczna jakbym miala maszynke do robienia kaski to na 100000% bylby NEPTUN Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jaszczurka 12.02.2008 18:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2008 kasiakp , czy decyzja o nie budowaniu Neptunka jest ostateczna? a może jednak? no niestety ostateczna jakbym miala maszynke do robienia kaski to na 100000% bylby NEPTUN ALE NUMER!!!!!!!!! TOż TO DOMEK ZZA MOJEGO PłOTA!!!!!!!!!!HEHE http://images25.fotosik.pl/156/56e7161587d7d4d0.jpg O TAK TROSZKE ZZA DZWIGA WIDAC Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jaszczurka 12.02.2008 18:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2008 teraz tak patrze ze masz troche inaczej...okna -lukarny a nie dachowe tak jak oni, i troche inny aklad na dole,oni maja kotłownie zaraz po lewej z wiatrołapu a po prawej z wiatrołapu taka garderobie-spizarnie.... i do kuchni wchodzi sie tak jakbys ze schodow schodziła-to na wprost do kuchni .... jesli moge cos zasugerowac... ja bym zrobiła wyjscie na taras z jadalni wprost do kuchni-super sporawa ,po co ci maja po salonie latem chodzic?niech łaża przez kuchnie...tak maja sąsiedzi-widac na zdjeciu,pod łukiem jest wejscie do jadalni-kuchni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dundela 12.02.2008 18:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2008 ZAPRASZAM!!! :)mrdim! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasiakp 12.02.2008 18:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2008 Jaszczurka oni maja pewnie MAKShttp://www.studioatrium.pl/projekt-domu-GLX-19,18,61,parter.html on jest troche mniejszyja wprowadzilam sporo zmian nie bede miec polokraglego wykuszu tylko prostokatny i tam duze wyjscie z jadalni na balkon takie okno przesuwne zastanawiam sia nad tymi lukarenkami bo one pewnie duzo duzo drozse od okien polaciowych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasiakp 12.02.2008 18:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2008 jaszczurka a mozesz obcykac ten domek w kolo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jaszczurka 12.02.2008 19:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2008 jaszczurka a mozesz obcykac ten domek w kolo jasne heheh. No ich troszke inny,mniejszy pokoje na gorze tycie....i dobudowali sobie w lato garaz-poszerzyli tak , poza tym jest taki sam jak wasz, tez nie maja okrągłej jadalni tylko kanciatą....Jakby co to pisz na gg.Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mrdim 12.02.2008 20:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2008 ZAPRASZAM!!! :)mrdim! No to trzymam za słowo . Za dwa tygodnie jedziemy do brata na śląsk (będę chrzestnym jego 2-miesięcznego synka) to będziemy przejeżdżać niedaleko, ale chyba czas nam nie pozwoli na taki "skok w bok". Może jak nie masz nic przeciwko to wpadłbym w weekend za 3 tygodnie na waszą budowę razem z żoną, bo ona też bardzo chce widzieć Netpunka. Byłoby to 1 lub 2-go marca, no ale oczywiście dostosuję sie do prawie każdej daty jaka Wam będzie pasowała . pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mrdim 12.02.2008 20:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2008 mrdim na bursztynowej mam tesciowa wiec wiem gdzie to jest i pewnie nie jeden raz go zobacze jadac do niej - juz mi sie chce plakac W ktorym miejscu bedziue stal na tej bursztynowej przy samej drodze w strone lasu? my budujemy troche dalej droga glowna ul lubinska i po lewej stronie budujemy MAXIME - link w moim podpisie - mam tylko nadzieje ze kasy nam starczy Tak to tam gdzie po lewej powstaje kilka nowych domków, tyle tylko, że ja mam działkę w drugim rzędzie z drogą dojazdową. No to to będziemy "prawie" sąsiadami . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magi77 12.02.2008 21:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2008 Witajcie No tak więc coś "nowego" dla Jaszczurki się znalazło, liczę na Waszą pomoc i w związku z tym mam pytanie: Czy ktoś posiada wiedzę lub doświadczenie w temacie podpięcia się z siecią wodociągową z drogi prywatnej (wykonanej prywatnie w zakresie działkowiczów) do wodociągu w drodze gminnej???????? U nas pojawił się problem w momencie gdy wystąpiliśmy do gminy o zgodę na podpięcie się i zajęcie pasa ruchu. Do tej pory nikt z nas nie został poinformowany, że nie jest to możliwe gdy droga jest prywatna, że musimy ją najpierw przekazać gminie, co trwa 2-3 miesiące. Może ktoś zna jakieś przepisy w tym temacie, czy rzeczywiście tak jest, czy jest to tylko złośliwość wójta ze nie czekaliśmy aż łaskawie gmina nam zrobi wodociąg i że nie skorzystaliśmy z gminnej ekipy????????? A podobno kobiety w ciąży nie powinny się denerwować, a jak tak dalej pójdzie to będę do kąpieli Juniora-ki woziła wodę oligoceńską Buzaki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jaszczurka 12.02.2008 21:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2008 ja tam na przepisach sie nie znam...na ciążach owszem!!!!! No wreszcie!!! Gratuluje teraz juz publicznie.......... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dundela 12.02.2008 21:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2008 MADZIA!!!! Wiedziałam ,że wanna- serduszko na coś sie przyda!!!!! GRATULACJE!!!! Na kiedy termin??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magi77 12.02.2008 21:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2008 ja tam na przepisach sie nie znam...na ciążach owszem!!!!! No wreszcie!!! Gratuluje teraz juz publicznie.......... Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jaszczurka 12.02.2008 21:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2008 MADZIA!!!! Wiedziałam ,że wanna- serduszko na coś sie przyda!!!!! GRATULACJE!!!! Na kiedy termin??? o nie kochana,Junior nie w serduszku....... hehe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magi77 12.02.2008 21:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2008 MADZIA!!!! Wiedziałam ,że wanna- serduszko na coś sie przyda!!!!! GRATULACJE!!!! Na kiedy termin??? Dzięki Danusiu Ale to nie zasługa wanny, bo ciąża już była wcześniej Termin mam na 25 lipca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dundela 12.02.2008 21:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2008 A Ty , Glizdo, skąd to możesz wiedziec???? to do Jaszczurzycy!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jaszczurka 12.02.2008 21:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2008 A Ty , Glizdo, skąd to możesz wiedziec???? wiem i juz!!!!!!!!!!! WIDZIAłAM!!!!!!!!!!!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts