mrdim 14.02.2008 19:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2008 No to dzisiaj dostałem projekt Neptuna . Zabawa się zaczyna . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dundela 14.02.2008 23:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2008 GRATULACJE!!! Dużo wytrwałości!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magi77 15.02.2008 12:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2008 No to dzisiaj dostałem projekt Neptuna . Zabawa się zaczyna . GRATULUJĘ i niech wszystko idzie bez kłopotów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bshena 15.02.2008 16:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2008 Bshena, proszę wklej jakieś zdjęcia! na pewno coś tam nowego masz. acha i napisz coś więcej o schodach-jakie robicie: materiał, kierunek biegu, tralki, CENA, itp. No tak troche rzeczy nowych u nas jest. Mysle, ze zastrzeli was wiadomosc, ze sie przeprowadzilismy, haha spokojnie, bo przeprowadzilismy sie na plac budowy z dzieciakami i kotem!!! Jest jak na obozie harcerskim, a moze nawet troche gorzej, ale dzieki temu konczymy sobie wszystko powolutku a dzieci sa caly czas z nami, a to najwazniejsze, bo pod nasza nieobecnosc (zostawaly co dzien same od przyjscia ze szkoly do nocy) straaaszne ROGI im urosły. Wkleje za jakis czas pare zdjec. Wpadlam na chwilke do starego mieszkania po pare drobiazgow i zajrzalam do sieci. Nie przeczytam nawet tego co si ostatnio tu dzieje. A co do schodów, to pare stron wczesniej wkleilam projekt ktory wybralismy, poszukaj Ola, bo nie pamietam dokladnie gdzie on jest. Material: jesion, bieg schodow taki jak w projekcie (pod schodami ma stac perkusja ), a cena 17 tys z wybarwieniem (beda troszke przyciemnione). Pozdrawiam goraco Wszystkich. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dundela 16.02.2008 07:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2008 Bshena! - no co Ty gadasz??? Wprowadziliście się????! To na jakim etapie w budowie jesteście?? Czemu nie wkleisz jekichś fotek?A co z mieszkaniem??(chyba już mogę zapytać?) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Robak 16.02.2008 15:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2008 witajcie kto pamięta jakiś orientacyjny koszt ocieplenia ścian budynku? chcemy założyć styropian 10 cm plus klej plus siatka, no i jakiś tyn, ale wpier ocieplenie może jakaś mała podopowiedź ile wynosi metr kwadratowy robicizny? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jaszczurka 16.02.2008 17:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2008 witajcie kto pamięta jakiś orientacyjny koszt ocieplenia ścian budynku? chcemy założyć styropian 10 cm plus klej plus siatka, no i jakiś tyn, ale wpier ocieplenie może jakaś mała podopowiedź ile wynosi metr kwadratowy robicizny? Ja co do cen to sie nie wypowiadam,nigdy nie pamietam.. a 10 to nie za mało? z czego budowaliscie? A ja chora żem.....na gardełko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Robak 16.02.2008 18:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2008 jaszczurko, Ty to wtedy budowałaś jak ceny były bardziej ziemskie, dziś KOSMOS to mało powiedziane mamy gazobeton 24 cm, a 10 - tak nam mówi kier bud, choć dopiero bede wypytywał w tej materi innych zatem co na takie sciany? 15 cm styropianu? a może 20? moja Gosia tez troszkę chora, zatem powrotu do zdrowia życzę; napij się ciepłej herbaty z cytryną i pod kocyk, tam może już nawet będzie ktoś czekał ciekawe o czym Ty myślisz swintucho Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Julius 16.02.2008 18:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2008 Może mi pomożecie znaleźć coś podobnego,strasznie podobają mi się te, ale w Szczecinie ich chyba NIE MA! http://www.venusceramica.com/pdf/PDF_Venus_Porc/Maya.pdf http://www.venusceramica.com/pdf/PDF_Venus_Porc/MotherNature.pdf pozdrawiam wszystkich cześć! tu gosia bardzo podobają mi się twoje płytki ja znalazłam podobne z firmy hiszpańskiej grespania u nas w tychach są dostępne http://www.grespania.com/?pol-dom.pl to jest gres porcelanowy seria escandinavia, wyglądają super niestety nie znam ceny sądze ze jest wysoka http://www.adex.nazwa.pl/foto/podloga.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Julius 16.02.2008 19:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2008 witajcie kto pamięta jakiś orientacyjny koszt ocieplenia ścian budynku? chcemy założyć styropian 10 cm plus klej plus siatka, no i jakiś tyn, ale wpier ocieplenie może jakaś mała podopowiedź ile wynosi metr kwadratowy robicizny? witam, Cena zależy od kilku czynników: jaki tynk, jaki system, jaki wykonawca Najważniejsza zasada nie żałuj na styropianie, wiem że cena styropianu ydaje się kosmiczna, ale innych materiałów i robocizny jest tyle i kosztują dokładnie tyle samo, czy to jest 5cm, czy 10cm, czy 15cm. Zależy jaki gruby i z czego jest mur. Ja na neptunka chce dać 15cm do 20cm styropianu dziurkowanego. Robocizna w naszym regionie to od 45zł w zwyż. Im lepsza firma tym dłużej robi i co za tym idzie więcej kosztuje. Marek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jaszczurka 16.02.2008 20:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2008 My dawalismy 15 ryflowany... sciany 24cm silka ja mam do sprzedania 1,5 m takich kafelków drewnianych heheh cena za m2 260zł!!!!!! niedtety nie polozylismy ich bo okazaly sie grubsze od kafli przy ktorych mialy lezec ...wiec leza sobie gdzies nawet nie wiem gdzie, ale musze przyznac ze wygladaja zawał!!! nie do odroznienia od drewnianej podłogi ,ale z jakiej to firmy to bij,zabij nie pamietam Co do choroby to juz wziełam jakies tablety musujace ssące itd i nie dam sie połozyc pod kołderką -ja mam myśli? ze niby kosmate???????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bshena 17.02.2008 10:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2008 Bshena! - no co Ty gadasz??? Wprowadziliście się????! To na jakim etapie w budowie jesteście?? Czemu nie wkleisz jekichś fotek? A co z mieszkaniem??(chyba już mogę zapytać?) No tak mieszkamy... Na jakim etapie? Haha, gdzieniegdzie sa polozone rigipsy na scianach, na srodku parteru lezy 100 m2 parkietu (w paczkach), sufity sa betonowe (jakos nie mozemy sie zdecydowac czy maja byc z rigipsow czy drewniane ), z sanitariatow mamy kibelek i jedna duza umywalke, schodow nie ma, parapetow nie ma, kuchni nie ma, strych jest ocieplony jedna warstwa welny, no i sam domek jest tez jeszcze przed ociepleniem. Pisalam, ze mamy oboz harcerski A najbardziej to jest zadowolony kot Taka przygoda, "niedzwiedzie mieso", Nie mamy tez lodowki, bo ta ktora sobie upatrzylam juz dawno, (wielka jak szafa ) stoi w kilku sklepach z cena ale nie jest do kupienia, ani do sprowadzenia Mieszkanko sie w koncu sprzedalo. Wydanie na koniec lutego. Zdjec na razie zadnych nie wkleje, bo nie mam netu w domku a do mieszkanka wpadam tylko na chwilke. Pozdrawiam goraco. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jaszczurka 17.02.2008 11:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2008 Sorki, ze pytam....to po co sie przeprowadziliście? do konca lutego jeszcze czas...jak wy sobie tam radzicie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mrdim 17.02.2008 15:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2008 Czy ktoś próbował jakoś porównywać koszty schodów drewnianych na własnej konstrukcji w stosunku do betonowych wykończonych drewnem? Za podpowiedź będę bardzo wdzięczny . Właśnie stoje przed dylematem wyboru. To samo tyczy sie kosztów kominów murowanych w stosunku do np. systemu Schiedla. pozdrawiam i z góry dzięki za pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jaszczurka 18.02.2008 07:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2008 Czy ktoś próbował jakoś porównywać koszty schodów drewnianych na własnej konstrukcji w stosunku do betonowych wykończonych drewnem? Za podpowiedź będę bardzo wdzięczny . Właśnie stoje przed dylematem wyboru. To samo tyczy sie kosztów kominów murowanych w stosunku do np. systemu Schiedla. pozdrawiam i z góry dzięki za pomoc nikt chyba jeszcze nie robił takich schodów mrdim Kazia ma zamiar-tzn na pewno bedzie robic...-pytaj jej A komin...my mamy tradycyjnie-najpierw cegła rozbiórkowa..taka poniemiecka-twarda jak cholera, potem cegła klinkierowa ,czesc dziurawki ,część pełnej, w srodku wyłozony jest kamionką... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mrdim 18.02.2008 09:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2008 Czy ktoś próbował jakoś porównywać koszty schodów drewnianych na własnej konstrukcji w stosunku do betonowych wykończonych drewnem? Za podpowiedź będę bardzo wdzięczny . Właśnie stoje przed dylematem wyboru. To samo tyczy sie kosztów kominów murowanych w stosunku do np. systemu Schiedla. pozdrawiam i z góry dzięki za pomoc nikt chyba jeszcze nie robił takich schodów mrdim Kazia ma zamiar-tzn na pewno bedzie robic...-pytaj jej A komin...my mamy tradycyjnie-najpierw cegła rozbiórkowa..taka poniemiecka-twarda jak cholera, potem cegła klinkierowa ,czesc dziurawki ,część pełnej, w srodku wyłozony jest kamionką... Dzięki z odpowiedź A takie schody jak np. ty masz (bardzo ładne) to ile szacunkowo wyjdą dla Neptuna, ile tam wychodzi stopni na samą górę? Ja widziałem obecnie ceny takich estetyczniejszych w necie 7000 - 12000 zł (trochę dużo ). Może polecasz jakąś firmę? No i pytanko do tych co robili betonowe schody, nie ukrywać sie hahaaa widziałem że są tacy - wykańczał już ktoś takie? Jak tak to może jakaś fotka i przybliżony koszt. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mrdim 18.02.2008 09:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2008 Jeszcze jedno pytanko do jaszczurki . Spodobał się nam twój pomysł z mini suszarnią na górze. My co prawda większą pralnię mamy zaplanowaną na parterze, ale i ciuszki z malej przepierki na poddaszu, dobrze by było gdzieś ukryć. Masz to gdzieś opatentowane, bo nie wiem czy i na jakie konto robić przelew . A tak poważnie to gdybyśmy skopiowali twój pomysł to mam nadzieję, że się nie pogniewasz? No i czy są w tym wszystkim jakieś pułapki techniczne, na które należy zwrócić uwagę? pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kazia25 18.02.2008 15:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2008 mrdim mam betonowe schody. Jednak jeszcze daleko do ich wykończenia. Narazie jesteśmy na etapie elektryki. My równiez skopiowaliśmy pomysł pralni od Jaszczurki ach ta Jaszczurka, skarbnica pomysłów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aleksandra W. 18.02.2008 16:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2008 Ola taki bieg schodów,maja o ile dobrze kojarze Tomek i Krysia tylko ,ze betonowe.Co do opini to ja myśle ,ze wcale nie zajmują dużo mniej miejsca niż te neptunkowe,ale moje beda miały układ "L",dolny bieg przy scianie dolnej sypialni,a drugi prosopadly do niego.Widziałam takie na żywo w neptunie i bardzo mi sie podobały . Magda, schody jednozabiegowe L w identycznym układzie chciał mój mąż, prawie dałam się namówic ,na pewno wielkim atutem tych schodów jest to, że zajmują mniej miejsca no i są trochę tańsze od dwuzabiegowych. Myślę, że będą ok. Jednak do mnie bardziej przemówiły te neptunkowe schody i takie już się robią co do kosztów, mrdim to pewnie nikt nie robił takiego porównania, bo albo się robi betonowe albo drewniane, ale myślę, że jednak betonowe wychodzą taniej. swoimi schodami będę się chwalic gdzieś pod koniec marca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aleksandra W. 18.02.2008 16:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2008 Może mi pomożecie znaleźć coś podobnego,strasznie podobają mi się te, ale w Szczecinie ich chyba NIE MA! http://www.venusceramica.com/pdf/PDF_Venus_Porc/Maya.pdf http://www.venusceramica.com/pdf/PDF_Venus_Porc/MotherNature.pdf pozdrawiam wszystkich cześć! tu gosia bardzo podobają mi się twoje płytki ja znalazłam podobne z firmy hiszpańskiej grespania u nas w tychach są dostępne http://www.grespania.com/?pol-dom.pl to jest gres porcelanowy seria escandinavia, wyglądają super niestety nie znam ceny sądze ze jest wysoka Gosia, śliczne te płytki! ja już mam taki mętlik w głowie... jednak chyba zdecyduję się na panele..teraz są bardzo fajne, z taką leciutką strukturką drewna. Chodzi za mną jeszcze podłoga drewniana do salonu, jednak drewno ma ten swój urok! Ale przy ogrzewaniu podł. wybór podłóg się dośc zawęża Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts