dundela 01.09.2006 21:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2006 Hej,Maggi! Jaki fajny już Twój neptun! Tylko nie rozumiem dlaczego tak schowałaś swojego męża,że go w ogóle nie widać :)? Głowa mi puchnie od tego wszystkiego! Cały wieczór projektowałyśmy z Jaszczurką nasze wnętrza!! Można zwariować!!! Ale dużo pomysłów nam się razem podoba. Bogna- co u Was? Czemu nic sie nie odzywasz? Pozdrowienia dla wszystkich ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jaszczurka 02.09.2006 08:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2006 za to ja pokaze swego mężulka takich chwil było niewiele-nie wiem jak u was ale budowa naszego domu to wielka próba! No ale już z górki-na szczescie(do wystroju mój totalnie sie nie wtrąca , wiec chyba spięc nie bedzie, chyba ze z ogrzewaniem-mamy rozne zdania ) http://img168.imageshack.us/img168/2940/img2741dp7.jpg http://img205.imageshack.us/img205/6002/img2739vg5.jpg chcialam wam jeszcze jedno zdjecie pokazac-naszego domku- 1dom jaki wybudowaliśmy- nad jeziorem-dzialka do sprzedania jakby co(wraz z nim) hahaha.To ja z coreczka Magi-wiktorynką http://img225.imageshack.us/img225/4238/dsc00812ir5.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magi77 02.09.2006 20:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2006 Witajcie!!! Żeby nie było, że Go chowam, to Wam pokażę mojego Starego razem ze swoimi dziewczynkami http://img484.imageshack.us/img484/3928/rodzinkaca6.jpg Dzisiaj przywiozłam swoją córcię z wakacji muszę się na nowo przyzwyczajać do Jej obecności (po dwóch miesiącach na wsi) Więźba ma być skończona w poniedziałek, więc chyba w przyszłym tygodniu trzeba ją oblać Zapraszam serdecznie Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jaszczurka 03.09.2006 10:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2006 Więźba ma być skończona w poniedziałek, więc chyba w przyszłym tygodniu trzeba ją oblać Zapraszam serdecznie Pozdrawiam Hmmmmmmm? dziewczyny jedziemy?!!!! . ale pogoda dupna.....Nasz majsterek stawia teraz drugi dom,do nas ma przyjsc pod koniec wrzesnia.jestem zla ze tak moj maz sie z nim umowil!No ale coz tak juz musi byc.W srode jade do olsztyna do pani dekorator pokaze mi kafle jakie wybrala,musimy wybrac oswietlenie bo rozrysowuje kontakty, gniazdka,miejsca w ktorych bedą ''zwisy'',kolory nawet -niezle co?!kafle jakie wstępnie wybrala kosztują 120zl m2, i tu mi sie podoba jej praca-znalazla (mowi ze identyczne prawie) ale za połowe ceny!Mowie Wam nie sztuka cos zaprojektowac-sztuką jest to wykonać za rozsądne pieniądze, dlatego ja Dominice powiedzialam:nie stac mnie na wszystko z najwyższej półki, co najwyżej z górnej Najbardziej się obawiam wykańczania kuchni,przeciez tam to z 20.000 bedzie mało!i lazienka górna(salon łazienkowy)połowa stanu surowego hahah. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bonia3 03.09.2006 13:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2006 nie bylo mnie troche, bom zajeta ale teraz wam pokaze wielkiego zonka mojej ekipy budujacej - jak pisalam wczesniej zamienilismy projektowa plyte osb (w projekcie taka ma byc podbitka dachowa) na zabejcowane deski, ekipa zamiast poczekac na deski, do ktorych mialy byc przymocowane rynny wziela pociela nieszczesna plyte osb, zabejcowala na kolor nijak nie pasujacy i zamontowala...i oczywiscie zamontowala do niej rynny...jak Marcin to zobaczyl to az siadl....efekt rozmowy z szefem ekipy- demontaz tej badziewnej plyty, montaz desek na to montaz rynien!!oto zonk:http://img478.imageshack.us/img478/5972/dscn1496yf5.jpgladna podbitka i ta obrzydliwa plyta!!!http://img176.imageshack.us/img176/7495/dscn1495pg0.jpgradze wam zmienic w projekcie ta plyte osb jest koszmarna!! uwierzcie!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dundela 04.09.2006 13:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2006 Faktycznie jest koszmarna! Tylko zastanawiam się co robić? Bo ta płyta jest nieprzemakalna i wiadomo o co chodzi.A jakby pomalować ją w kolorze dachu i rynien ? Co myślicie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bonia3 04.09.2006 14:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2006 niech cie reka boska broni!!! nie rob takiej kiszki!!bo chocbys nie wiem jak pomalowala to strukture tej badziewnej plyty widac!!!! ta plyta w tym projekcie to pomysl z d....pydeska zabejcowana tez przetrzyma wode, co jakis czas walniesz nowa bejce i z banki! poza tym deska i osb inczej przyjmuja kolor wiec nigdy nie trafisz z kolorem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magi77 04.09.2006 15:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2006 Witajcie!!! Boniu a jakie rynny macie?? plastiki czy stalowe?? Plastiki podobno tracą kolor i może się zdarzyć że od strony nasłonecznionej rynny bedą miały inny kolor niż z z drugiej. U nas problem się pojazwił z tymi daszkami nad dobudówkami, ale podobno cieśla wpadł na pomysł jak to rozwiązać. Jutro mają więźbę kończyć, no i trza ją opić co by nam na głowę nie spadła Zaproszenie nadal aktualne Mam nadzieję, że pogoda pozwoli, bo przecież trzeba teraz to całe drewno pomalować Żeby nam było mało wydatków to jescze w związku z nieprzejezdną drogą musieliśmy zamówić 4 cięzarówki jakiego cudactwa do wysypania, bo żaden samochód, poza naszym Uazem dojechać na działkę nie może - dobrze że razem z sąsiadami się składamy Buziaczki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bonia3 04.09.2006 16:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2006 rynny marleya ale z czego one sa to nie wiem, osz jaka niewiedza!! musisz opic wiezbe, bo przy takim wietrze wsio sie moze zdarzyc! wiezba opita wiezba scalona Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jaszczurka 04.09.2006 16:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2006 hej, fajnie mamy 5 str. dziewczyny nie panikujcie , są specjalne panele czy cos takiego do podbitki i ładnie wygląda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magi77 05.09.2006 07:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2006 Podobno Marleye są jedne z najlepszych. U nas Jan mówił właśnie o takiej podbitce co wygląda jak panele. Ładnie wygląda, dobrze się kładzie i można sobie np. światełka zamontować. No tak więźbę opić trzeba to pewne, tylko czasu na razie brak i pogoda nie sprzyja Więźba właśnie wczoraj wieczorkiem została skończona, nawet wykonawcy mówli że super wygląda ten nasz Neptun jak widać zarys dachu. Wiechę trzeba powiesić, ale teraz to by ją pewnie od razu zwiało Trzeba się teraz w końcu zdecydować na dach, bo jak pogoda taka będzie cały czas to za miesiąc spadnie śnieg Buziaczki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bonia3 05.09.2006 20:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2006 zaczeli klasc dachowkehttp://img392.imageshack.us/img392/5198/dscn1514lx5.jpghttp://img419.imageshack.us/img419/8861/dscn1513sy8.jpgpojawily sie 3 oknahttp://img519.imageshack.us/img519/1930/dscn1512su5.jpgjak tych chlopakow nie zwialo z tego dachu przy takim wietrze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jaszczurka 05.09.2006 21:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2006 Bomba! teraz to ma wygląd -z oknami.suuuuuperAle w sumie to 1.IX mialo być oddanie chatki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bonia3 06.09.2006 05:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2006 tak mialo byc 1 wrzesnia oddanie domu, ale co z tego skoro energetyka przylaczyla prad o miesiac pozniej!!! i ekipa nie miala pradu potrzebnego do prac....rece opadaja, bo w energetyce nie widza problemy a pracuja do godz 14,20!!!!! wiec pojechac tam sie nie da chyba zeby urlop wziac... a pojechalabym i natlukla..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aleksandra W. 06.09.2006 05:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2006 ślicznie Boniu!! Pozdrawiam wszystkich Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dundela 06.09.2006 06:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2006 GRATULACJE!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magi77 06.09.2006 09:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2006 Coraz ładniejsze te nasze domki Rosną tak szybko jak ilość stron na naszym forum Boniu, a jakiej firmy masz okna dachowe i z czego są wykonane?? My w sumie mamy tylko jedno okno dachowe ale coś trzeba wybrać A ja zaczynam mieć jesienną depresję, w największe upały siedziałam w robocie, a jak miałam urlop to pogoda była taka sobie, nawet się wygrzać nie zdążyłam tego lata My prądu do tej pory nie mamy może pod koniec września Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bonia3 06.09.2006 10:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2006 polaciowe okna to veluxy, jakis nowy model ktory klamke ma na dole nazwy modelu nie pamietam. ogolnie dom z dachowka zaczyna lepeij wygladac i nawet przekonalam sie do koloru - roben miedziany- nie jest zly mamy problem bo przyjechaly zamowione przez nas kafle i nie mamy gdzie tego trzymac - nikt nie przypuszczal ze energa nas tak zrobi na szaro - dobrze ze jeszcze troche moga polezec na magazynie. nosz mowie wam cala logistyka mi siadla przez prad!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jaszczurka 06.09.2006 19:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2006 hej.caly dzień po sklepach laziłam za kaflami niby wybralam -ale sama nie wiem?podoba mi sie zbyt wiele!Podłogi drewniane też, fajna jest jatoba albo kempas z barlinka 108 /120 zl m2 i montaż gratis! a wiecie jakie swietne panele za 38 zl imitujace kempas?!super naprawde i tez w tym montaz!musze poogladać kafle z firmy Tau- jakos tak.Nie wiedzialam ze okna dachowe są takie drogie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miniek9 07.09.2006 07:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2006 Ja też buduję ten domek! Czy ktoś moze przesłać zdjęcia wnętrza tego domku. Ciekawa jestem jak wygląda w środku! a moze ktoś z małopolsiego buduje ten domek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts