Magda WOJTEK 23.02.2008 17:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2008 a to dom w NEPTUNKOWYm styluhttp://img138.imageshack.us/img138/2928/dscn3439yx7.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Robak 23.02.2008 19:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2008 hello u nas postępy, scianki działowe na parterze już są dziś zaczęliśmy na poddaszu; sypialnia dla dorosłych już jest w poniedziałek ruszamy dalej co do dachówki to nam bardzo spodobała się euronitu S; betonowa, ale ma tę powłoke lumino; i taką mamy do przyszłej soboty dostać, i okna też zamówiliśmy - w następną sobotę zakładają na dole, na okna łukowe na poddasze bęziemy czekać do 8 tygodni, cena kosmiczna, ale super wygladają no i w dachu planujemy w sumie 9 okien połaciowych, chyba dużo,a le światło słoneczne o wiele lepsze niż zarówka; tylko te ceny no i okna fakro bez specjalnych bajerów podstawowe, no w łazience z dodatkowymi wywietrznikami co do mchu to niestety na kazdym dachu pojawi się i już, kwestia tylko za ile czasu sąsiad ma piękną ceramikę - dwa lata temu kładł a teraz zielone cuda zaczynają się pojawiać, nie ma rady a ten dom a'la neptunek fajny, podoba się na piaskowiec, ale niekoniecznie tak położony jakby od linijki odnośnie piaskowca to mamy obłożone nim kominy, wygląda suuper, jeszcze tylko kwestia fugi-spoiny między nimi - jaki kolor polecacie? piaskowiec beż - brązowy, postaram się zaraz wklepić zdjęcia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Robak 23.02.2008 19:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2008 nasze kominy i piaskowiec - taki a'la piaskowiec, nam się podoba http://images31.fotosik.pl/154/27ac0e94c9d86024m.jpg http://images30.fotosik.pl/164/407a380f2befc49bm.jpg http://images30.fotosik.pl/164/220dd83e6f465b35m.jpg http://images33.fotosik.pl/154/925f5395276c40f2m.jpg http://images30.fotosik.pl/164/2f2b774d87901c26m.jpg nie wiemy co z fugą na te kominy; wybraliśmy jasny beż ale nie za bardzo to wygląda, z dołu wszystko się zlewa, nie widac tych kamieni, może jakieś propozycje http://images34.fotosik.pl/154/24ffb34afcb40e34m.jpg proszę jeszcze o podpowiedź jak z elektryką gdzie mocować gniazdka, włączniki świateł itp aby było praktycznie, kto ma oświetlenie na zewnątrz? jak się sprawuje? a gniazda do telewizji, interentu, telefonu gdzie mocować? no i co lepsze do ocieplenia styropian czy wełna? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jaszczurka 23.02.2008 21:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2008 Co do akustyki to moge juz cos powiedziec-zelazko mi ostatnio spadło z deski to podzwieku nie było tylko wgniot zostal , a znajomi... jak oni kładli?bezposrednio na posadzke? kazia juz dawno mowilam o tym brasie...za moich czasow nie było w ofercie Brassa ceramicznych tylko i wyłącznie betonowe.A na mech nie ma rady,od strony Pn i tak sie pojawi ,u mnie z boku nad garazem......Sąsiad ma obok mnie sliczny lekko zielony dach hehe a dach przykrył chyba ze 2lata temu Oświetlenie.... hmmmm nie mozemy nic podpowiedziec bo kazdy ma inaczej rozmieszczone meble,jak tu radzić w tej sprawie? jedno miejsce mogę tylko podpowiedziec bez wzgledu na usytuowanie mebli....koniecznie wł światła na hol przy łozu w sypialni u mnie włacza sie wnęka z oczkiem ,takie dlikatne swiatełko ,a wystarczy by wstajac w nocy nie przywalic w ''dynie'' Z sypialni tez mam włacznik swiatla na tyl ogrodu... i tyle.... co do piaskowca to sie nie wypowiadam bo ja gustuje w cegielce recznie formowanej i nie jestem obiektywna w tej sparwie hehehe.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aleksandra W. 24.02.2008 17:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2008 Magda&Wojtek, Kazia, Robak- gratuluję co do dylematu salonowo-podłogowego to całkowicie zgadzam się z jaszczurką, nikt nie będzie chodził w szpilkach czy gumowcach po salonie, jakoś nie pasują mi kafle do salonu..Nad podłogą myślę intensywnie i pewnie jeszcze trochę to potrwa. Kazia , właśnie poszukuję takich drzwi jak Twoje w garażu http://www.mfoto.pl/uploads/1985/dscf6344-medium_4752f.jpg są proste i ładne, co to za drzwi? Kazia, my mamy Creatona-jestem z tej dachówki bardzo zadowolona. Robak, jak dasz beżową fugę, to na pewno wszystko się rozmyje. Proponuję ciemną i raczej siwą. Jeśli chodzi o elektrykę, to nic nie mogę powiedziec, bo nie wiem jak będą się sprawdzały moje miejsca. Przy zakładaniu elektryki miałam w głowie rozkład wszystkich ważniejszych sprzętów w pomieszczeniu. Dostałam niedawno wycenę drzwi wew 18 tys. Oferta dot. drzwi drewnianych Polskone. Dziewczyny, jakie macie drzwi i czy też tyle kosztowały???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jaszczurka 24.02.2008 20:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2008 Ola ciesze sie ze chociaz ty mnie tu wspierasz ''podłogowo''hehe no i Danucha teżzz , a własnie gdzie jesteś Danucho niedobra?!!!!! zapraszałam ją na świeżynkę to mi fuj powiedziala!!! czekaj Ty !!! Moje drzwi drewniane-sosna bejcowana na jakis tam ciemny orzech-800zl z montażem! ma się układy czyli jakies tam 6000zł 8 z poszerzanymi 3 futrynami.. kazia jak tam projekt łazienki??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dundela 25.02.2008 05:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2008 Bo nie lubię jakiejś tam "świeżynki" ! My mamy drzwi Porty , są bardzo ładne i jest gwarancja ,że sie nie wypaczą Komplet kosztował jakieś 8 tys ( ? ). Zobaczcie o jakim świcie jestem na forum Próbowałam mężowi zamówić bilety na Euro 2008 , no i niestety Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dundela 25.02.2008 05:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2008 Ha - stronka 44 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kazia25 25.02.2008 06:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2008 Olu to drzwi z Castoramy. Kosztowały 1500 zł, kolor złoty dąb, zamki multilook. Jaszczurko nie widzieliśmy sie jeszcze z hydraulikiem dopiero dziś ma dla nas czas ale chyba zostanie tak jak pisałam Ci wcześniej. A żeby nie było widoku na kibelek, zrobie tam ściankę z półeczką podświetlaną Słuchajcie nie wiem o co dokladnie chodzi z tymi dachówkami Braasa, ale w dwóch odrębnych punktach sprzedaży dachówek na prośbe o ceramikę zaproponowano mi właśnie Braasa. Do tego dachówka ta jest za lekka jak na betonową. Znajomi którzy ja widzieli (sprzedawca zostawił mi szt.) mówią że to ceramika ja już nie wiem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jaszczurka 25.02.2008 07:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2008 Dana! ja ci dam jakąś tam!!! swojską nie jakąś, w sklepie takiej nie kupisz ,najwyzej u jaszczurki heheZ tymi biletami to troche pozno zes sie obudziła........a z tymi drzwiami to aluzja do moich tak??! ze niby moje sie wypaczą heheeTy niewdzięczna! poczekaj jak twoje piekne wejsciowe sie wypacza-w koncu DREWNIANE! i maja kontakt z wilgocią i słoncem....a tak serio to nigdy nic nie wiadomo ,z oklejanych moze zejsc okleina hahaha o! np przez kota ktory bedzie drapal w drzwi do sypialni.... i miauczal ''DANUCHA OTWORZ NIE ZAłUJ KAWAłKA KOłDERKI!!''Kazia to jak juz bedziesz po konsultacji z hydraulikiem to daj znac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bshena 25.02.2008 08:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2008 Tak Wiktoria z niecierpliwością oczekuje na brata lub siostrę i nie może się doczekać aż zacznie kopać (co już pewnie niedługo nastąpi ). Magda, a dlaczego Twoja Wikorynka tak bardzo chce kopać!? I kogo, nową Dzidzię!? GRATULUJĘ!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bshena 25.02.2008 08:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2008 Kazia- Jeśli mogę coś na temat dachówki : nie bierz cementowej! Niby ona też ma 30 lat gwarancji ale widziałam takie dachówki po 4, 5 latach...porośnięte, wyglądają nie za fajnie... Ja mam właśnie braasa, brazowego, możesz Kazia, zobaczyć jak to w praktyce wygląda. No a z tym porastaniem dachówki, to nie zupełnie jest dokładnie tak jak Danusia, mówisz. Widzałam ceramiczną dachówkę po paru latach zieloniutką aż miło. Mieszkałam też w domu, który ma od 8 lat cementową dachówką i nie jest porośnięta. Widziałam też blachę całkiem solidnie porośnietą. To chyba bardziej zależy od warunków zewnętrznych, wilgoci w powietrzu, od tego na jaką stronę świata jest dach pochylony, i tak dalej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bshena 25.02.2008 08:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2008 A tak w ogole porośniety porostami dach wygląda bardzo fajnie. Wygląda jak dom z duszą (nie mylić z duchami), a niej jak plastikowe pudełko żywcem wyciete z folderu. Odrobina patyny na dachu, tudzież parkiecie , moim zdaniem działa trylko na korzyść. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kazia25 25.02.2008 08:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2008 Znalazłam dachówkę tą o którą mi chodzi, jest tu napisane Ruppceramika z tym że na samej dachówce jest napisane Braas. http://www.monier.pl/katalog-ruppceramika/dachowki/rubin.html Jaszczurko dam znać co i jak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jaszczurka 25.02.2008 11:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2008 pewnie ten ktoś nie ma połaci dachowej od strony połnocnej i tyle nigdzie indziej nie pojawi sie mech... takie szczescie maja wlasciciele dachow dwuspadowych.... a u mnie nad garazem-z boku bedzie zielono ale mam to gdzies ,wezme szczote drucianą i bede szorować, albo nie! Danucha za kare będzie bo jest niegrzeczna! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dundela 25.02.2008 11:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2008 Że niby ja - niegrzeczna???? No coś takiego!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jaszczurka 25.02.2008 14:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2008 Że niby ja - niegrzeczna???? No coś takiego!!!! A zadzwonilaś w niedzielę, a napisałaś choćby sms-ka? NIE!!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kazia25 26.02.2008 07:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2008 Jaszczurko wczoraj doszło do spotkania my-hydraulik Kibelek i umywalki zostają tak jak wcześniej na gg Ci pisałam. A żeby tak kibelek nie raził to będzie tam ścianka z podświetlaną półeczką zasłaniająca go ciutke - będzie pięknie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jaszczurka 26.02.2008 07:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2008 Jaszczurko wczoraj doszło do spotkania my-hydraulik Kibelek i umywalki zostają tak jak wcześniej na gg Ci pisałam. A żeby tak kibelek nie raził to będzie tam ścianka z podświetlaną półeczką zasłaniająca go ciutke - będzie pięknie Nie wątpię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kazia25 27.02.2008 08:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2008 Kazia, my mamy Creatona-jestem z tej dachówki bardzo zadowolona. Rownież będziemy mieć dachówkę Creatona. Byliśmy zdecydowani na tą czarną Braasa-Ruppceramika czy jak im tam ale okazuję się że czarny kryształ(na zdjęciu wyglądał jak czarny) to w rzeczywistości nie czarny a jakiś śmiesznie srebrno-czarno-fioletowy Widzieliśmy jak wygląda czarna z Creatona na dachu - naprawdę ślicznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts