Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Już te zdjęcia kiedyś wklejałam:):):)

A co do parapetów to my też mamy w kolorze okna i najbezpieczniej :)

Robak... mnie sie najbardziej podoba to co napisaleś :lol: :lol: że Gosia chce to ja zrobie wszystko żeby go miala!!!WOW!!!!!!!!!

A dla mnie wygląda jakby tam byl telewizor hahaha nie kominek hahha.No taki oryginalny musze powiedziedzieć ,zupełnie nie w moim stylu, co nie oznacza ze brzydki... robi wrazenie robi!

Dana wklejalas? nie pamietam, opuściłam jakąś lekcje?

• Odpowiedzi 4,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Qubańczyk

A'propos tego WC to nie kumam? wejscie jest czy nie ma z holu? jak nie to co-goscie beda przechodzic przez waszą sypialnie? czy biegac na góre? jesli tak to czym sie kierowaliście? i dlaczego wogole zrezygnowaliscie z wc w holu?[/b]

Na dole to jest pokój gościnny.Wejście do łazienki jest od holu tak jak do sypialni. My mamy wszystkie sypialnie na górze każde swoją tylko moja i Agaty jest połączona.

Qubańczyk

A'propos tego WC to nie kumam? wejscie jest czy nie ma z holu? jak nie to co-goscie beda przechodzic przez waszą sypialnie? czy biegac na góre? jesli tak to czym sie kierowaliście? i dlaczego wogole zrezygnowaliscie z wc w holu?[/b]

Na dole to jest pokój gościnny.Wejście do łazienki jest od holu tak jak do sypialni. My mamy wszystkie sypialnie na górze każde swoją tylko moja i Agaty jest połączona.

AAAAA Juz kumam :lol: :lol:

ale jak to to ty masz swoja sypialnie a zona swoją? hihihihi

Niedziela, 2 marca przeniosłem się w czasie, w przyszłość :D.

Nie mając jeszcze pozwolenia na budowę, oglądałem szczegółowo jak wygląda Neptun w rzeczywistości, a wszystko za sprawą życzliwości mieszkańców jednego z Neptunków :wink: .

Jeszcze raz serdeczne dzięki dla gospodyni i gospodarza.

pozdr

mrdim

Niedziela, 2 marca przeniosłem się w czasie, w przyszłość :D.

Nie mając jeszcze pozwolenia na budowę, oglądałem szczegółowo jak wygląda Neptun w rzeczywistości, a wszystko za sprawą życzliwości mieszkańców jednego z Neptunków :wink: .

Jeszcze raz serdeczne dzięki dla gospodyni i gospodarza.

pozdr

mrdim

Było nam bardzo milo - pozdrawiamy! :) :)

Siemanko.... żyję jeszcze... jak na razie 8) he he. Czekam już teraz na poprawiony projekt i warunki przyłączy i mam nadzieję że za dwa tygodnie już odbiorę i będę składał już papierzyska o pozwolonko i mam nadzieję że w maju będę już miał pozwolenie... A teraz powoli szykuję sobie już zbrojenie na fundamenty nio i zbieram kaskę ... aaaa i jeszcze mam cały czas problem z sąsiadem zrobił sobie zajezdnie i parking z mojej działeczki także walczę z nimi równo ale to walka z wiatrakami... co raz nowi jacyś jego pracownicy sobie jeżdżą Pozdrowionka :wink:

Sylwia ja już tam różne rzeczy wbijałem to albo powyrywali albo pozaginali, bo to różni jego robotnicy tak jeżdżą nie właściciel a ekipy u niego często się zmieniają. Ostatnio zakopałem takie 150 cm słupki i jak ostatnio byłem to nie ruszyli ale za to drogę dojazdową tak rozje...li że dojazdu do działki brak. Na forum bywam codziennie nio prawie, śledzę wasze postępy nio i kurde zazdroszczę wam ostatnio ponownie zacząłem czytać od początku całe to forum co by cosik ciekawego wyczytać jak wy pewne rzeczy rozwiązywaliście. Także cały czas jestem z wami a jak już zacznę budowę to na pewno będę " wzorowym przodownikiem forum "

pozdrowionka

dobrze ,ze ja mam fajnych sąsiadów.Z 5 działek na naszym polu 3 domy stoją ,jeden ma fundamenty,wszyscy sąsiedzi sa ok. i bez problemu poratuja w razie potrzeby,jak zabraknie piasku ,żwiru,deski itp.Droga dojazdowa jest nasza wspólna ,ale za nim na nią wjedziemy musimy przejechac gminną.A ci co mieszkają bezpośrednio przy gminnej nie sa zachwyceni najprosciej mówiac,ze im niszczymy dojazd do domu ciezarówkami wożącymi materiały.

BAWIŁAM sie troche elewacją mojego neptunka na "paint-cie" i wyszło mi coś takiego.Co byście zmienili?okna zamówione wiec zostaja,a reszte moge kolorować.Aha mam scianki dzialowe na górze od tygodnia.Całkiem duże te pokoje wyszły.

http://img98.imageshack.us/img98/660/domoli2le6.jpg

Qbańczyk, ja robiłam. Ustawowo czeka się do 6 m-cy, jak się ma znajomości to znacznie krócej 8) Teraz urzędy skarbowe są zawalone pitami za 2007 i jest ciężko z terminami.

Magda, coś mi ten słup nie pasuje..

u nas pomału, od niedawna mamy gaz i dopiero zaczyna wszystko schnąć (wcześniej stały dwie kozy..) Kibelek się robi, potem będą gładzie i łazienki.

To zazdroszczę wam sąsiadów wyobraźcie sobie np. takie zdarzenie sąsiad przywoził materiały drogę już uszkodził wcześniej także jechał centralnie przez moją działkę dużym ciężarowym samochodem... no i się zakopał po wyciągnięciu samochodu pozostały 40-50 cm koleiny no i co sąsiad zrobił miał to wyrównać no i ku...wa wyrównał gruzem po budowlanym i przysypał piaskiem....ja zaczaiłem dopiero po jakimś czasie i jak mu powiedziałem co on zrobił on odparł że taki gruz mi się przyda jak ja będę budował swój dom...... i co wy na to...Jutro się wybieram na działkę bo musze do architekta do Serocka podjechać to zobaczę co nowego mój sąsiad wymyśli.???!!!??? :roll:

No widzę, że nie masz za sympatycznego sąsiada. Dla pocieszenia powiem, że my również :evil: ( u nas poszło o płot)

Z początku zgodzili się na wspólny (słupki i siatka i póżniej żywopłot) ale w rezultacie będziemy musieli sami postawić. Zdecydowali, że jednak chcą mieć z desek, bo narazie ich nie stać. Mogłibyśmy sie dostosować, ale już zdecydowali. Gdybyśmy złożyli sie na płot wcale by tak drogo nie wyszlo. A do tego mamy już od lata przygotowane, pomalowane słupki, wystarczy siatke kupic i trochę czasu poświęcić. Zrozumiałabym, że na czas naszej budowy się tak odgrodzili, ale niestety nie.

Oto piękny płocik sąsiadów :

http://www.mFoto.pl/uploads/2035/dscf2258-small_2caaa.jpg

http://www.mFoto.pl/uploads/2035/dscf2261-small_a6156.jpg