kazia25 06.03.2008 11:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2008 Dom stoi prawidłowo, 4 metry są od nas zachowane. Ale zastanawiamy się kto mu wydał pozwolenie na wybudowanie czegoś takiego? Jest wielki. Dużo cienia będzie nam "puszczał" na działke Koło płotu sąsiad sobie postawił kilku metrową wiatę (jakoś 4 metry) Dzwoniłam, pytałam w urzędzie czy tak można? Powiedzieli, że można, bo jest to wiata a nie garaż. Jeśli byłaby ze wszystkich stron zamknieta, wtedy mogłabym zgłosić. ( to jest stare zdjęcie, teraz wygląda ta wiata ciut inaczej) A nie jest tak że na wszystko co jest bliżej płotu jak 2 metry musi być zgoda sąsiada? Narazie nam to nie przeszkadza poki nie mieszkamy, ale nie wiem co będzie za około pół roku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jaszczurka 06.03.2008 12:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2008 Dom stoi prawidłowo, 4 metry są od nas zachowane. Ale zastanawiamy się kto mu wydał pozwolenie na wybudowanie czegoś takiego? Jest wielki. Dużo cienia będzie nam "puszczał" na działke Koło płotu sąsiad sobie postawił kilku metrową wiatę (jakoś 4 metry) Dzwoniłam, pytałam w urzędzie czy tak można? Powiedzieli, że można, bo jest to wiata a nie garaż. Jeśli byłaby ze wszystkich stron zamknieta, wtedy mogłabym zgłosić. ( to jest stare zdjęcie, teraz wygląda ta wiata ciut inaczej) A nie jest tak że na wszystko co jest bliżej płotu jak 2 metry musi być zgoda sąsiada? Narazie nam to nie przeszkadza poki nie mieszkamy, ale nie wiem co będzie za około pół roku Ktoś wam chyba bzdur naopowiadał!!! przeciez bez pozwolenia nie mozna płota wyzszego niz 220cm postawic co dopiero taka wiatę!!!! nawet drzewa (ktore kiedys bedzie wielkie)nie mozna posadzic,poza tym ta wiata to potencjalne zagrozenie pazarem!Pochodz i dokladnie sie dowiedz! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kazia25 06.03.2008 14:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2008 No ja tak myślałam, ale jak mi urzędnik powiedział, że można to co ja tam wiem oni powinni najlepiej się orientować a widać, że w bład wprowdzają. Jest jeszcze kilka spraw do których można się przyczepić np. trzymaja beczki z olejami w garażu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jaszczurka 06.03.2008 16:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2008 Jeszcze raz popytaj! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Qbańczyk 07.03.2008 11:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2008 2 fotki z archiwum dla Ciebie koleżanko sympatycznahttp://img516.imageshack.us/img516/552/dsc01037zt5.jpghttp://img182.imageshack.us/img182/3586/dsc01040pb5.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jaszczurka 07.03.2008 14:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2008 2 fotki z archiwum dla Ciebie koleżanko sympatyczna http://img516.imageshack.us/img516/552/dsc01037zt5.jpghttp://img182.imageshack.us/img182/3586/dsc01040pb5.jpg ALE PIEKNA!!!!!!!!!! Ten świat bez Jaszczureczek byłby brzydki heheheh Dzięki Kubuś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kazia25 07.03.2008 15:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2008 Jeszcze raz popytaj! Ale na mnie krzyczysz, nonono Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magda WOJTEK 07.03.2008 16:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2008 mam pytanko do wszystkich!czy ktoś z Was ogrzewa NEPTUNA piecem na EKO -GROSZEKlub pelet(albo ma zamiar) A może macie znajomych co grzeja takim piecem dom o zbliżonej powierzchni do NEPTUNA. interesuje mnie ile ton wegla trzeba mieć na zime.Ile kg na miesiąc. i czy głośno chodzi taki piec ,bo my za ściana kotłowni bedziemy miec sypialnie czytałam o tym na forum ,ale opinie różne i powierzchnie też bardzo WAS prosze napiszcie jak coś wiecie na ten temat z własnego doswiadczenia lub Waszych znajomych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kazia25 07.03.2008 16:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2008 To ja też dwie fotki wklejam dla Ciebie, tylko już nie krzykaj tak Nie są to jaszczurki ale chyba są spokrewnione http://www.mFoto.pl/uploads/2043/dscf3808-small_8954b.jpg http://www.mFoto.pl/uploads/2043/dscf3781-small_132ec.jpg Z miejsca które tak Ci się podoba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aleksandra W. 07.03.2008 18:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2008 kawałek mojego kibelka:))http://images33.fotosik.pl/170/7b2aaee6bc6fba8bmed.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aleksandra W. 07.03.2008 18:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2008 Magda, my mamy piec na gaz, nie mogę Ci pomóc w temacie eko groszku. Bshena, odezwij się w końcu i daj choc jedną foteczkę wszystkim zyczę miłego łikendu:)) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jaszczurka 07.03.2008 20:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2008 Kazia to nie na Ciebie Kochana !! to na tych złamasów w urzędach!A taki piec to mają chyba Tomek&Krysia ale nie na 100%ja mam za sypialnią-łazienka dobudowana kotłownie na węgiel,drzewo... i jedyne co słysze to męża ktory wrzuca tam drzewo hehe jest spoko dmuchawa chodzi cichutko.... Ola !!! no co ty! więcej się nie dało?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jaszczurka 07.03.2008 20:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2008 AAAAAA!!!!!!!! Dziękuję za te jaszczurzyce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magda WOJTEK 07.03.2008 21:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2008 dzieki Jaszczurka i Ola! ,.Krysia i Tomek to tu już chyba nie zagladają,wiec od nich wiele sie nie dowiem. jutro mamy targi budowlane w Rzeszowie,jak bedzie cioś ciekawego to wkleje Super ,ze u Was sa jakieś postepy na budowie,bo my wstawimy okna z roletami w okolicach kwietnia,zrobimy wylewki na tarasie,zeby móc troche poimprezować na działeczce i tyle. może w okolicach wakacji weżmiemy sie za instalacje( jak mąz zarobi to sie zrobi.) [/b] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magda WOJTEK 07.03.2008 21:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2008 dziewczyny czy planujecie może deski ryflowane na tarasie,bo mnie cholernie podobaja sie drewniane tarasy, płytki wszyscy odradzają,a betonowe płyty z bruk betu np strasznie sie brudzą ,podobno z libeta są lepsze?WIECIE COŚ NA ten temat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dundela 08.03.2008 08:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2008 kawałek mojego kibelka:)) http://images33.fotosik.pl/170/7b2aaee6bc6fba8bmed.jpg OLO! Nie dość ,że słabo widać to tylko jedna fotka??? Dawaj tu więcej!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dundela 08.03.2008 08:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2008 dziewczyny czy planujecie może deski ryflowane na tarasie,bo mnie cholernie podobaja sie drewniane tarasy, płytki wszyscy odradzają,a betonowe płyty z bruk betu np strasznie sie brudzą ,podobno z libeta są lepsze? WIECIE COŚ NA ten temat Magda - ja też chcę drewniany taras, ale nie wiem ,jak to w rzeczywistości się sprawdza. Jaszczurka mówiła,że jaj znajoma ma i po jakimś czasie wygląda to nieciekawie A ja bardzo chcę drewno... Acha, my też mamy piec gazowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jaszczurka 08.03.2008 09:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2008 dziewczyny czy planujecie może deski ryflowane na tarasie,bo mnie cholernie podobaja sie drewniane tarasy, płytki wszyscy odradzają,a betonowe płyty z bruk betu np strasznie sie brudzą ,podobno z libeta są lepsze? WIECIE COŚ NA ten temat Magda - ja też chcę drewniany taras, ale nie wiem ,jak to w rzeczywistości się sprawdza. Jaszczurka mówiła,że jaj znajoma ma i po jakimś czasie wygląda to nieciekawie A ja bardzo chcę drewno... Acha, my też mamy piec gazowy. no mi też jaszczurka mówiła! hehe a tak serio to ,jak sie podoba to robić, wiadomo ze trzeba o nie dbać ,pewnie czyścić ,szorować z glonów z brudu........ hehehe Mi sie wydaje, że takie tarasy to raczej zadaszone powinny być, wtedy nie są tak narażone na wode i słonce,a z resztą w zime i tak zasypie go śnieg!! Ja kłade kafle,albo jakis kamien...jak bedzie mnie stac! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aleksandra W. 08.03.2008 14:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2008 dzewczyny, zdjęcie niewyraźne i tylko jedno bo mi bateria PADŁA na amen, ale nie narzekajcie tak, coś tam widac... jeśli chodzi o tarasy, to my będziemy działac gdześ latem, jeszcze nie zastanawiałam się porządnie nad tarasem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kazia25 08.03.2008 16:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2008 Dzisiaj u nas nowe rurki się pojawiły od centralnego odkurzacza. W przyszłym tygodniu kładą dachówkę. W końcu coś ruszyło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts