Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Dom stoi prawidłowo, 4 metry są od nas zachowane.

Ale zastanawiamy się kto mu wydał pozwolenie na wybudowanie czegoś takiego? Jest wielki. Dużo cienia będzie nam "puszczał" na działke :cry:

Koło płotu sąsiad sobie postawił kilku metrową wiatę (jakoś 4 metry)

Dzwoniłam, pytałam w urzędzie czy tak można? Powiedzieli, że można, bo jest to wiata a nie garaż. Jeśli byłaby ze wszystkich stron zamknieta, wtedy mogłabym zgłosić. ( to jest stare zdjęcie, teraz wygląda ta wiata ciut inaczej)

A nie jest tak że na wszystko co jest bliżej płotu jak 2 metry musi być zgoda sąsiada? Narazie nam to nie przeszkadza poki nie mieszkamy, ale nie wiem co będzie za około pół roku :roll:

• Odpowiedzi 4,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Dom stoi prawidłowo, 4 metry są od nas zachowane.

Ale zastanawiamy się kto mu wydał pozwolenie na wybudowanie czegoś takiego? Jest wielki. Dużo cienia będzie nam "puszczał" na działke :cry:

Koło płotu sąsiad sobie postawił kilku metrową wiatę (jakoś 4 metry)

Dzwoniłam, pytałam w urzędzie czy tak można? Powiedzieli, że można, bo jest to wiata a nie garaż. Jeśli byłaby ze wszystkich stron zamknieta, wtedy mogłabym zgłosić. ( to jest stare zdjęcie, teraz wygląda ta wiata ciut inaczej)

A nie jest tak że na wszystko co jest bliżej płotu jak 2 metry musi być zgoda sąsiada? Narazie nam to nie przeszkadza poki nie mieszkamy, ale nie wiem co będzie za około pół roku :roll:

Ktoś wam chyba bzdur naopowiadał!!! przeciez bez pozwolenia nie mozna płota wyzszego niz 220cm postawic co dopiero taka wiatę!!!! nawet drzewa (ktore kiedys bedzie wielkie)nie mozna posadzic,poza tym ta wiata to potencjalne zagrozenie pazarem!Pochodz i dokladnie sie dowiedz!

mam pytanko do wszystkich!czy ktoś z Was ogrzewa NEPTUNA piecem na EKO -GROSZEKlub pelet(albo ma zamiar)

A może macie znajomych co grzeja takim piecem dom o zbliżonej powierzchni do NEPTUNA.

interesuje mnie ile ton wegla trzeba mieć na zime.Ile kg na miesiąc.

i czy głośno chodzi taki piec ,bo my za ściana kotłowni bedziemy miec sypialnie

czytałam o tym na forum ,ale opinie różne i powierzchnie też

bardzo WAS prosze napiszcie jak coś wiecie na ten temat z własnego doswiadczenia lub Waszych znajomych

Kazia to nie na Ciebie Kochana !! to na tych złamasów w urzędach!

A taki piec to mają chyba Tomek&Krysia ale nie na 100%

ja mam za sypialnią-łazienka dobudowana kotłownie na węgiel,drzewo... i jedyne co słysze to męża ktory wrzuca tam drzewo hehe jest spoko dmuchawa chodzi cichutko....

Ola !!! no co ty! więcej się nie dało??

dzieki Jaszczurka i Ola! ,.Krysia i Tomek to tu już chyba nie zagladają,wiec od nich wiele sie nie dowiem.

jutro mamy targi budowlane w Rzeszowie,jak bedzie cioś ciekawego to wkleje

Super ,ze u Was sa jakieś postepy na budowie,bo my wstawimy okna z roletami w okolicach kwietnia,zrobimy wylewki na tarasie,zeby móc troche poimprezować na działeczce i tyle.

może w okolicach wakacji weżmiemy sie za instalacje( jak mąz zarobi to sie zrobi.) :roll: [/b]

dziewczyny czy planujecie może deski ryflowane na tarasie,bo mnie cholernie podobaja sie drewniane tarasy, płytki wszyscy odradzają,a betonowe płyty z bruk betu np strasznie sie brudzą ,podobno z libeta są lepsze?

WIECIE COŚ NA ten temat

Magda - ja też chcę drewniany taras, ale nie wiem ,jak to w rzeczywistości się sprawdza. Jaszczurka mówiła,że jaj znajoma ma i po jakimś czasie wygląda to nieciekawie :( :( A ja bardzo chcę drewno...

Acha, my też mamy piec gazowy.

dziewczyny czy planujecie może deski ryflowane na tarasie,bo mnie cholernie podobaja sie drewniane tarasy, płytki wszyscy odradzają,a betonowe płyty z bruk betu np strasznie sie brudzą ,podobno z libeta są lepsze?

WIECIE COŚ NA ten temat

Magda - ja też chcę drewniany taras, ale nie wiem ,jak to w rzeczywistości się sprawdza. Jaszczurka mówiła,że jaj znajoma ma i po jakimś czasie wygląda to nieciekawie :( :( A ja bardzo chcę drewno...

Acha, my też mamy piec gazowy.

no mi też jaszczurka mówiła! hehe

a tak serio to ,jak sie podoba to robić, wiadomo ze trzeba o nie dbać ,pewnie czyścić ,szorować z glonów z brudu........ hehehe Mi sie wydaje, że takie tarasy to raczej zadaszone powinny być, wtedy nie są tak narażone na wode i słonce,a z resztą w zime i tak zasypie go śnieg!!

Ja kłade kafle,albo jakis kamien...jak bedzie mnie stac!