jaszczurka 08.03.2008 22:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2008 Dzisiaj u nas nowe rurki się pojawiły od centralnego odkurzacza. W przyszłym tygodniu kładą dachówkę. W końcu coś ruszyło gratuluje ,u mnie tez cos sie ruszyło-jutro pokaze:) buzka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Robak 09.03.2008 21:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2008 w czwartek "odali" schody http://images27.fotosik.pl/172/eab9465c6f5e5880m.jpg w dniu wczorajszym rozpoczęli kłaść dachówkę, betonowa euronit profil shttp://images27.fotosik.pl/172/28de0438682af8b2m.jpg do końca marca powinnismy mieć co i wodę, no i prąd też by się przydał, a wtedy tynki styropian do ocieplenia już mamy, teraz reszta tych bajerów, no i do dzieła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bshena 10.03.2008 08:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2008 Witajcie. Magda, ja planuję ryflowane deski na tarasie. Mam po sąsiedzku deski na molo w Sopocie i wyglądają ok, nawet po wielu latach, no chyba że sztorm je w drzazgi potrzaska, co nam na naszej spokojnej działeczce raczej nie grozi Pozdrawiam serdecznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bshena 10.03.2008 09:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2008 Robak, fajnie, że masz schody betonowe, logistycznie jest to rozwiązanie na piątkę z plusem! My musimy cały czas wszystko na górę wciągać po drabinie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jaszczurka 10.03.2008 10:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2008 BSHENA To ty z Sopotu ???? Przeoczyłam to czy co? To Wy z Kazią macie do siebie blisko!!! A te deski z Mola to bez porównania... kiedys do wszystkiego uzywali starych drzew.. grubych... a teraz? cienkie tyczki i pod piłę!!! a juz na pewno te na tarasy to badziewie miękkie jak wata!No ale nie odradzam nie nie! ja tez bym takie chciala, tylko zeby wieczne były i wiecznie piekne.... ROBAK Działaj działaj az miło popatrzeć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jaszczurka 10.03.2008 10:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2008 Miałam cos wkleić: http://images29.fotosik.pl/173/c32c1233583f50f7.jpg jadalnia-ciezko zrobic pod swiatło http://images28.fotosik.pl/174/da440ac930d2b2fe.jpg http://images26.fotosik.pl/173/db55f0de99593b74.jpg i druga strona...salon-tylko rolety z prawj strony nie moge wyzej podniesc, bo cos sie zepsuła , czy wysunęła z wałka... Nawet okna od zew nie moge umyć Kuchnie i sypialnie potem pokazę. http://images23.fotosik.pl/173/ea54b73f84240ec5.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mrdim 10.03.2008 11:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2008 hey Pytanie do tych, którzy mają okna z roletami zewnętrznymi, miedzy innymi do ciebie jaszczurko . Mam projekt w adaptacji i stoję przed dylematem: okna z roletami (wbudowane pod nadproże) czy bez rolet – od tego zależy, czy zmieniać wielości otworów okiennych. Ja jestem zwolennikiem rolet, a żona wręcz przeciwnie i ciągle zbija mnie z tropu. Sam już nie wiem . Początkowo myślałem, że pełnią one również rolę zabezpieczenia antywłamaniowego, ale już mnie sprzedawcy uświadomili, że to nie prawda. Po drugie żona mówi, że sąsiedzi na przeciwko domu jej siostry ciągle narzekają na awarie rolet. Ja jej na to jako "pseudo znawca tematu" mówiłem, że pewnie kupili jakieś nieciekawe lub mają po prostu pecha, ale jak jaszczurka napisała o awarii swoich nowiuśkich rolet to mi szczęka opadła i zaczyna mi argumentów przemawiających na korzyść rolet powoli brakować. Ostatni bastion oporu to to, że do takich rolet za niewielkie pieniądze można dokupić zintegrowane zwijane moskitiery, co mi się bardzo podoba . Co sądzicie tak szczerze, warto w to inwestować czy nie i jakie są ich zalety? Ja jestem zwykłym człowiekiem z bloków, więc nie mam w tym doświadczenia, ale jak ma to tylko zastępować zasłony i to awaryjne, to wolę zainwestować w jakieś ciekawe zwijane rolety wewnętrzne i/lub ładne rolety rzymskie, które się mojej żonie bardzo podobają. Koszt rolet zewnętrznych, co prawda nie powala z nóg, ale daremnie wydawać pieniążki też mi się nie uśmiecha, zawsze można wydać na coś innego . pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jaszczurka 10.03.2008 12:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2008 hey Pytanie do tych, którzy mają okna z roletami zewnętrznymi, miedzy innymi do ciebie jaszczurko . Mam projekt w adaptacji i stoję przed dylematem: okna z roletami (wbudowane pod nadproże) czy bez rolet – od tego zależy, czy zmieniać wielości otworów okiennych. Ja jestem zwolennikiem rolet, a żona wręcz przeciwnie i ciągle zbija mnie z tropu. Sam już nie wiem . Początkowo myślałem, że pełnią one również rolę zabezpieczenia antywłamaniowego, ale już mnie sprzedawcy uświadomili, że to nie prawda. Po drugie żona mówi, że sąsiedzi na przeciwko domu jej siostry ciągle narzekają na awarie rolet. Ja jej na to jako "pseudo znawca tematu" mówiłem, że pewnie kupili jakieś nieciekawe lub mają po prostu pecha, ale jak jaszczurka napisała o awarii swoich nowiuśkich rolet to mi szczęka opadła i zaczyna mi argumentów przemawiających na korzyść rolet powoli brakować. Ostatni bastion oporu to to, że do takich rolet za niewielkie pieniądze można dokupić zintegrowane zwijane moskitiery, co mi się bardzo podoba . Co sądzicie tak szczerze, warto w to inwestować czy nie i jakie są ich zalety? Ja jestem zwykłym człowiekiem z bloków, więc nie mam w tym doświadczenia, ale jak ma to tylko zastępować zasłony i to awaryjne, to wolę zainwestować w jakieś ciekawe zwijane rolety wewnętrzne i/lub ładne rolety rzymskie, które się mojej żonie bardzo podobają. Koszt rolet zewnętrznych, co prawda nie powala z nóg, ale daremnie wydawać pieniążki też mi się nie uśmiecha, zawsze można wydać na coś innego . pozdr Wiec póki co to tylko ja moge odp na te pytania...nikt inny nie ma rolet zew. Otóż ! !! Ja pomimo awari polecam zdecydowanie roletki zew!!! 1 awaria powstała z powodu jak to pan powiedział-temp na zew..(te okno jest na Pd zach,wiec ostro grzeje). zrobiło sie zaciasno i roleta -jeden pasek wygiął sie.Mamy ciemne okna i ponoc najbardziej są narazone na wypaczanie..skurczanie itp..a ze roleta ma prowadnice na ramach okna wzieła sie i zepsuła! 2 awaria z naszej winy! przy ocieplaniu wyciagneli blokady na dole i roleta zjechała za nisko.... i chyba wypadła z wałka...nie wiem bo ostatnio ja właczyłam i podciągnela do połowy tak jak na zdjeciu z firankami widac,dalej nie podnosiłam bo coś zgrzyta,i nierówno sie podnosi! Jeśli mam radzić badz odradzać, to zdecydowanie polecam! odradzam tylko rolety w nadprozach takie jak my mamy, dlaczego? otóż dlatego ze kazda awaria- (tym sie nie przejmujcie wszystko jest do naprawienia, a zresztą co tam moze sie zepsuć? hehe) skończy sie rozkuwaniem od środka...SALONU! Dlatego jak juz to bierzcie te rolety w kasecie na sciane bądz ładniejsza wersją-PODOKIENNE A'propos rolet rzymskich hehe właśnie wkleiłam zdjecia-że niby mają służyc jako zasłona? hehe wątpię Rolety to niesamowity komfort psychiczny, niby dla złodzieja zaden problem ale jak ma sie meczyc i ją ciąc bo ręcznie jej nie podniesie ,to sobie odpuści, my przede wszystkim ze wzgledu na szyby...jakos dziwnie by mi było pojechac na pare dni i zostawic dom ''prawie otwarty '' zawsze jakis gów... mogłby kamieniem rzucic! a tak... w rolete i okno calutkie Jeszce jak juz tak sie rozpisalam, to do rolet podpina sie alarm,jak ktos tylko ją do góry bedzie chcial podniesc,to syrenka pieknie wyje-ponoć hehe A własnie te moskitiery-cholercia my jak kupowalismy to nie było takich cudów... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mrdim 10.03.2008 14:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2008 Dzięki jaszczurko za odpowiedź . No cóż mam jeszcze z tydzień - dwa na decyzję. Nie prześpię kilku nocek to i w końcu coś się ustali hahaaa. W razie czego rzucę monetą pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dundela 10.03.2008 19:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2008 Jaszczureczko- jak już Ci mówiłam - śliczne te rzymskie! Dzisiaj dowiadywałam się o cenę żaluzji wewnętrznych , poziomych , drewnianych...i oczywiście cena mnie powaliła... Na 1/4 mojej witryny czyli wymiar 90x230 koszt 560 zł To razy 8 to tylko dwie moje witryny a jeszcze okno 240x150 i chociaż kuchnia, oszaleć można!! W środę facet przyjedzie to mi wyliczy,podobno bambusowe są o wiele tańsze więc sie zobaczy. Madzia - ile kosztowały Twoje drewniane??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jaszczurka 10.03.2008 20:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2008 Jaszczureczko- jak już Ci mówiłam - śliczne te rzymskie! Dzisiaj dowiadywałam się o cenę żaluzji wewnętrznych , poziomych , drewnianych...i oczywiście cena mnie powaliła... Na 1/4 mojej witryny czyli wymiar 90x230 koszt 560 zł To razy 8 to tylko dwie moje witryny a jeszcze okno 240x150 i chociaż kuchnia, oszaleć można!! W środę facet przyjedzie to mi wyliczy,podobno bambusowe są o wiele tańsze więc sie zobaczy. Madzia - ile kosztowały Twoje drewniane??? Dana ale po co ci drewniane skoro bedziesz miec na zew drewniane?? jakies zwiewne firanki moze? A ceny to zawał!!! moje firanki to konkretny wypoczynek ...ech.... a tak mam piekne firany i stary klamot na podłodze! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jaszczurka 10.03.2008 20:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2008 I specjalnie dla Robaka:na wprost rurahttp://images32.fotosik.pl/173/8de0fbf7fb195bd1.jpgi juz obudowana:http://images31.fotosik.pl/174/5a3094400ec7231b.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aleksandra W. 11.03.2008 06:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2008 śliczne te rolety jaszczurko! wnętrze cieplejsze i odmienione. Oj dziewczyny, jak ja bym chciała wybierac już roletki, firanki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magda WOJTEK 11.03.2008 15:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2008 ROBAK w pełnii zgadzam sie Jaszczurką odnośnie rolet.Ja bede mieć montaż okiem z roletami za 1,5 do 2 tygodni. my powiekszaliśmy otwory okienne o jeden ytong czyli 20 cm.Skrzynka do okien balkonowych ma własnie 20 cm wysokości,do pozostałych okien 17 cm. chcieliśmy skrzynke z rewizją od zewnątrz,ale musielibyśmy przykrecać do górnej krawedzi okien dodatkowy profil o wysokości 15 cm .Koszty i cały ten cyrk z profilami przekonał nas do skrzynki z rewizja od wenatrz(od spodu, a nie z czoła skrzynki)czyli front skrzynki od zwewn i od wewnatrz bedzie otynkowany. Wybraliśmy płaszcz w kolorze kremowym(nie jest to kolor standart,wiec troche drożej)do tego 4 silniki na 4 okna balkonowe co łącznie dało kwote 8 .5 tysiąca( bez silników 6300) aha MÓJ mąż tez jest przeciwny roletom ,mam nadzieje,,,,,,,,,,,,ze jeszcze mi za nie podziekuje. Powodzenia w przekonywaniu zony JASZCZURKA PIEKNE TE ROLETY RZYMSKIE,napisz jaki jest koszt,zebym mogła przekonac meza ,ze firanki wychodza drożej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Julius 11.03.2008 17:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2008 chcieliśmy skrzynke z rewizją od zewnątrz,ale musielibyśmy przykrecać do górnej krawedzi okien dodatkowy profil o wysokości 15 cm .Koszty i cały ten cyrk z profilami przekonał nas do skrzynki z rewizja od wenatrz(od spodu, a nie z czoła skrzynki)czyli front skrzynki od zwewn i od wewnatrz bedzie otynkowany. Wybraliśmy płaszcz w kolorze kremowym(nie jest to kolor standart,wiec troche drożej)do tego 4 silniki na 4 okna balkonowe co łącznie dało kwote 8 .5 tysiąca( bez silników 6300) odradzam tylko rolety w nadprozach takie jak my mamy, dlaczego? otóż dlatego ze kazda awaria- (tym sie nie przejmujcie wszystko jest do naprawienia, a zresztą co tam moze sie zepsuć? hehe) skończy sie rozkuwaniem od środka...SALONU! Witam, jeśli chodzi o rolety z rewizją od zewnątrz to ja wybrałem system rolet RKS-TPS. Chodziło mi właśni o rewizję od zewnątrz i żeby nie było widać żadnych skrzynek i klap. Wymagało to tylko zabudowanie skrzynek na etapie murowanie. Widziałem takie rolety u kolegi i efekt był super. Jeśli rolety nie są opuszczone to w ogóle nie widać że są. Rewizja i ew. naprawa rolet odbywa się od zewnątrz... ale spod rolety, czyli pomiędzy oknem i roletą. Nic nie widać, nic nie szpeci, wnętrze, bezpieczne. http://www.hitplus.pl/images/cms/1359/tps/system_tps.gif u mnie wygląda to tak... http://www.adex.nazwa.pl/foto/IMG_1204.jpg na razie widać "rollkasety" ale po dociepleniu nie będzie ich widać, jedyny problem to z oknami łukowymi na poddaszu. Tam też się da tak zrobić ale jest problem później z konserwacją (ew. naprawą) bo jak wsadzić rękę pod łuki. Więc na górze będę miał rewizję od środka, pod płytą. Raz na kilka lat (mam nadzieję że nie trzeba będzie) rozpruję gipsy na magnesach, naprawię, zaszpachluję i po problemie. Marek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Robak 11.03.2008 19:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2008 I specjalnie dla Robaka: na wprost rura http://images32.fotosik.pl/173/8de0fbf7fb195bd1.jpg i juz obudowana: http://images31.fotosik.pl/174/5a3094400ec7231b.jpg dziękuję za zdjęcia, teraz wszystko jasne zresztą myślę sobie, że będę miał okazję zobaczyć to cudo na żywo moja Gosia też zastanawia się nad tym pomysłem, taka niby zwykła ścianka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jaszczurka 11.03.2008 20:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2008 Nie ma za co Robak Oczywiście zapraszam na kawę, obiad i co tam jeszcze.... Co do tych rolet to ...ja juz się nie przejmuje,mam to gdzieś ,podciagnełam boczną do połowy okno umyłam do połowy i jestem zadowolona,o połowe mniej mycia hehehe U mnie tez nie widac ze jest roleta....ale jak ładnie to zazwyczaj nie koniecznie praktycznie. A rolety rzymskie hmmmm no troche kosztują.... jakis wypoczynek za to mogłabym kupić salon,kuchnia, sypialnia zwykłe juz nie rzymskie 4170zł No ale jakbym miala kupować rolety wew na wszystkie okna to tez tyle trzeba zapłacic.A ja juz nie musze bo mam zew. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dundela 12.03.2008 08:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2008 Jaszczureczko- jak już Ci mówiłam - śliczne te rzymskie! Dzisiaj dowiadywałam się o cenę żaluzji wewnętrznych , poziomych , drewnianych...i oczywiście cena mnie powaliła... Na 1/4 mojej witryny czyli wymiar 90x230 koszt 560 zł To razy 8 to tylko dwie moje witryny a jeszcze okno 240x150 i chociaż kuchnia, oszaleć można!! W środę facet przyjedzie to mi wyliczy,podobno bambusowe są o wiele tańsze więc sie zobaczy. Madzia - ile kosztowały Twoje drewniane??? Dana ale po co ci drewniane skoro bedziesz miec na zew drewniane?? jakies zwiewne firanki moze? A ceny to zawał!!! moje firanki to konkretny wypoczynek ...ech.... a tak mam piekne firany i stary klamot na podłodze! Okiennic to się pewnie nie doczekam Firanki - tak! Tylko takie ,jak ja chce są drogie, a mnie głównie teraz chodzi o to ,żeby zasłonić okna w salonie , bo jak świeci słońce ( a praktycznie cały dzień) to nie można siedzieć przy stole , nie mówiąc już o oglądaniu TV. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jaszczurka 12.03.2008 09:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2008 nie bedzie okiennic????? Jasna cholera! Muszą być, ja sie juz psychicznie nastawiłam na nie! hehe A firanki od słonca nie osłonią Cie Kochana!tylko rolety te od słonca nie Rzymskie! Proszę zrobić te które Ci sie podobają!!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dundela 13.03.2008 08:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2008 nie bedzie okiennic????? Jasna cholera! Muszą być, ja sie juz psychicznie nastawiłam na nie! hehe A firanki od słonca nie osłonią Cie Kochana!tylko rolety te od słonca nie Rzymskie! Proszę zrobić te które Ci sie podobają!!!!!!! Będą , będą - tylko nie wiem kiedy W końcu zrobię chyba tak : do kuchni dam drewniane okiennice a do salonu firanko-zasłonki:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts