Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 4,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

WITAM SERDECZNIE NOWĄ SYMPATYCZKĘ NEPTUNKA!!!

to miło,że nas przybywa.Ja osobiście serdecznie zapraszam do siebie,ale ,niestety,jeszcze nie zaczęłam budowy :( :(

Napisz jakie odbicie będziesz budować ,bo jak narazie to tylko ja będę budowac w wersji "normalnej" :D ,a nie w odbiciu lustrzanym.

Pod Krakowem prawie na dniach bedzie się wprowadzał Bogdan- beesik,zalezy gdzie mieszkasz.

Czy już wiesz,jakie bedziesz wprowadzać zmiany?

W naszych wcześniejszych postach wszyscy opisaliśmy jakie wprowadzamy zmiany.Pytaj o wszystko ,co Cię interesuje.

Pozdrowionka!!!

Witam miniek9! coraz więcej nas neptunowiczów:) ale cóż się tu dziwić... taki fajny ten domek. ja będę budował wersję podstawową niedaleko niepołomic. wszystko się przedłuża więc zacznę chyba wczesną wiosną(zależy od pogody). Każdy z nas wprowadził bądź wprowadzi kilka zmian w projekcie. można o nich przeczytac we wcześniejszych postach. a ty gdzie budujesz?? i jakie wprowadzasz zmiany?? żadko się odzywam na forum ponieważ większość forumowiczów (a dokładnie forumowiczek reprezentujących swoich zapracowanych mężów;) jest już na etapie dachówek, okien itp. A dla mnie to na razie kosmos :wink: fajnie że dołączył ktoś "świeży" :D pozdrowionka

No i, Glizdo, siedzisz do tej pory,żeby mnie porzezać??!! :D :D :D

SORRY-masz rację! Ponieważ byłam U Boni i Beesika i już wydaje mi się,że wszyscy maja odbicie lustrzane..

Wiesz co? Naszły mnie teraz wątpliwości,czy ja w dobrym miejscu umieściłam kominek??? I już sama nie wiem ... :( :(

I co teraz będzie?????

witam nowych na forum neptunowym, dzisu nas zaczynaja klasc elektryke i ponoc w sobote juz zacznie sie akcja tynki wewnetrzne - pozyjemy zobaczymy - jutro jade zobaczyc postepy prac, wiec wkleje zdjecia. gadalam z wykonawca i powiedzial ze kolo 21 wrzesnia dom bedzie gotowy do prac wykonczeniowych....obaczymy

Witajcie!!!

No i u nas więźba opita :lol: na tyle skutecznie, że mój Stary cierpi dziś na zanik pamięci :lol: ,nie wspominając już o bólu głowy :wink:

Ja na razie nie opijałam, bo musiałam powozić, ale chyba dziś to nadrobię, myślę że z takiej okazji usta umoczyć należy :wink: :D :lol:

Trawają jeszcze jakieś prace porządkowe i wykończeniowe, a potem to tylko decyzja co do dachu i oczekiwanie na ekipę chętną do pracy :D

Pozdrawiam i słoneczka życzę.

Bonia!

Ty to już masz tak blisko końca! Proszę o dużo zdjęć z wnętrza.

A przy okazji,powiedz mi ile Twój komin wystaje nad dach? Bo ja mam jeszcze więcej przesunięty kominek i właśnie naszły mnie wątpliwości :( :( Pozdrowienia dla Marcina,dla Prezesa (jak się miewa?),a cudowne Suczydło wyściskaj!!

Danka,

jak tylko cos bede miec to wkleje na forum, prezesa juz nie ma, bo suczydlo dostawalo wariacji z zazdrosci!!! Kot poszedl do znajomych, ktorzy go miziaja w maksie i kot jest happy.

dzis pojade zobaczyc co sie dzieje wiec wieczorem powklejam nowe foty. u mnie komin zostal w tym samym miejscu co w projekcie - zapomnielismy go niestety przesunac, a wystaje ponad kalenice, bo tak nam doradzil spec od kominkow, zeby dobry cug byl.

sluchajcie, prezesa juz nie ma ale za to pojawil sie nowy kot!! wracalismy ze spaceru z suczydlem a z dzialek wylecial maly siersciuch i drac dzioba lecial za nami!! Marcin mowi-wez tego kota wsadz na te dzialki, bo ktos go jeszcze przejedzie, no to ja kota myk za brame dzialek a kot myk zza bramy i leci za nami!! i tak darl dzioba jakby byl naszym kotem ktorego zostawilismy na dzialkach!!i tak to bambolina vel fiona trafila do nas, oto ona:

http://img167.imageshack.us/img167/4893/dscn1522lk1.jpg

http://img213.imageshack.us/img213/369/dscn1538np4.jpg

a teraz juz wracam do glownego watku - budowania;

zaczeli rozprowadzac kable, elektryk fajny facet, namowil mnie na dodatkowe kontakty w kuchni, bo jak stwierdzil jest ich za malo, a przedluzacze kiepsko wygladaja i mial chlop racje.

Danka oto zdjecie komina, tez sporo wystaje poza dach i dachowki ...wysokosc kolankowej podam ci przez gg

http://img175.imageshack.us/img175/39/dscn1528xa8.jpg

Jaka to piękność - Fiona!!! Sliczna! Ja też chciałam kotka,plan był taki :Kupujemy szczeniaka czarną sunię labradora i odrazu jakiegoś persa (chyba).Ale los chciał inaczej bo pojawiły się dwie sunie znajdy,więc kotka juz odpuściłam. A wczoraj u mojego Radka w firmie okociła się kotka- 6 lub 7 sztuk.

Bogna- a pamietałas o oknach?

Zapomniałam o czymś! Mój syn hoduje rasowe świnki morskie,od wczoraj jest z nimi w Warszawie na międzynarodowej wystawie.I wszystkie trzy (narazie) odniosły zwycięstwo!

Excalibur- BIV BOB BB IIIBIS INTCERT

COCO-BIV

CHEROKEE-BIV

Podaję objaśnienia (bo ja tez z tego nic nie rozumiałam :) )

BIV-najlepszy kolor w danej rasie

BOB-najlepszy w rasie

BB-najlepszy samiec w danej rasie

III BIS-miejsce na całej wystawie

Mateusz ma taką radochę ,ja zresztą też.

Jeżeli chcecie to zapraszam na stronę Mateusza http://www.adimero.glt.pl

Jestem,jestem, świnki cudo!Robert uwiebia takie zwierzaki,wklada sobie je pod bluzke i lażą mu tam po krzakach haha.ja osobiscie nie przepadam za tymi stworzonkami.U mnie nic sie nie dzieje na budowie to i nic nie wklejam:( ale juz niebawem :lol: Jesteśmy umowieni z gosciem od dachów na koniec wrzesnia.Tymczasem zajmiemy sie chyba ogrodzeniem lewej strony dzialki.Jak juz bedzie to wkleje.pozdrawiam wszystkich.A Bonia, kotek fajowy,zeby tylko nie zjadł psa!

No my też jesteśmy, ale jednak brak czasu nie pozwala nam na dłuższe siedzenie przed komputerem - praca, dzieci, itp. U nas obecnie trwa ocieplanie budynku, o proszę:

http://images3.fotosik.pl/158/954cf954fafc5fb4.jpg

Dom zupełnie zmienia swój wygląd, jak już nie widać cegieł. No i chyba wreszcie we wtorek przyjadą okna, z bardzo dużym poślizgiem :evil: zamówione były prawie dwa miesiące temu! Mały plusik tego, że wylewka na podłogach sobie spokojnie dosycha. To na razie wszystko z placu boju. Pozdrawiamy.

Witajcie!!!

W weekend zrobiliśmy zdjęcia już skończonej więźbie dachowej , ale jak do tej pory nie znalazłam czasu żeby je wrzucić do kompa. Jak dam radę to coś zadziałam dziś wieczorkiem i pochwalę się ciężką pracą mojej ekipy :lol: Jeżeli moi panowie się zgodzą i dwóch z nich będzie zostawało na weekend na budowie, to może nawet jak nie podciągną prądu to ruszamy dalej gdzieś od listopada ( fajnie by było) :lol:

Pozdrawiam i niebawem się odzwę.