Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 4,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Kaziu bardzo ładne te kominy

robią wrażenie, nie ma co

zdjęcie jednak nie do końca oddaje prawdziwy obraz, a wiem co mówię

ja też mam podobne - w sumie 3 sztuki, jeszcze pozostaje impregnacja - proponuję cos na bazie żywicy; np. sarsil

Kaziu a jak z instalacjami? masz już bo nie pamiętam?

pozdrowienia dla wszystkich

Robak no właśnie też masz takie ! :) Śliczne są :) ...gdyby nie ta Magi :wink:

Dokładnie trzeba zaimpregnować - nasz dekarz zaoferował, że kończąc dach(przy kominach) to zrobią.

Mam pociągniętą instalację gazową oraz elektryczną.

Czekamy na drzwi wejściowe. A Ty na jakim teraz etapie jesteś?

witam po baaardzo długim czasie, jak widze pojawiły się nowe osoby ale te z dłuższym stażem stoją na straży :D

U nas powoli robi się ładnie dookola domu, posadziliśmy parę iglaków, migdałków i innych cudów, teraz czekam, aż zacznie się prawdziwa wiosna i wszytsko ruszy...

W środku też parę zmian, wyrzucona na etapie projektu szafo-garderoba w holu została jednak postawiona, bo ile można patrzeć na odkurzacz pod schodami - jednak taka szafa gospodarcza jest konieczna! :wink:

a tak wygląda neptunek i Gutek

http://img208.imageshack.us/img208/2233/dscn3524kf2.jpg

a to nowa szafa

http://img208.imageshack.us/img208/7684/dscn3515ho7.jpg

w domu zaś pojawiły sie mrówki!!!!!!! szukałam czy może gdzieś Gutek lub reszta ferajny upchneli jakies jedzenie ale nie ma nic!! czym to cholerstwo zwalczyć???macie pomysł???

Boniu bardzo łatwo jest zwalczyć mrówki.

Wynajmujemy z mężem mieszkanie w bloku na parterze i mrówki nam się dwa lata temu nagle pojawiły (faraonki). Nie wiadomo skąd :o Tzn domyslamy się, że one gdzieś w pionie były. Jak ktoś ma ww mieszkaniu mrówki to przelazą i do innych :evil: Może w piwnicy były ?

Kupiliśmy w Obi taki proszek(trutke)który działa następująco:

Wysypujesz go w miejscu gdzie mrówki chodzą, one traktują to jak jedzenie, i zanoszą do królowej. Gdy królowej już nie ma, nie będzie i mrówek. Wyniosą się. Dwa lata mamy już spokój :) także działa.

Hej!Ja też tak chce!!!!Bonia ja tez mysle o takiej szafie,powiedz czy dzieki lustrom wiatrołap rzeczywiscie podwójnie sie powiekszył (optycznie oczywiście)

co do kominów nasze miały byc po prostu otynkowane,ale ciesla stwierdził,ze on tu robi taki porzadny dach to pasowałoby kominy upiekszyc.Z braku fachowców od kamieni ,łupków itd zdecydowalismy ,ze obłożymy go płytka klinkierową.Kupilismy płytki chyba najdroższe i zaczeli je kleic po wczesniejszym ociepleniu

Potem było juz tylko gorzej okzało sie ,ze gośc ,chyba dopiero uczył sie kłasc płytki na naszym kominie.Nie słyszał o impregnacji przed fugowaniem,po 2 godzinach od robienia fugi przychodzi i mówi ,ze fuga stwardniała.Ja mu na to, panie rozrobiona fuge wykorzystuje sie maksymalnie do 20 minut,a mineły 2 godziny ( tez nie wiedział)Finał był taki ,ze za ocieplenie i całą swoją zabawe z kominami nie dostał ani grosza ,my jednak bylismy do tyłu z płytkami.

Czeka nas zrywanie płytek i obłozenie lub otynkowanie przy okazji robienia elewacji .Taka własnie mam historie z kominami.

Juto zakładają łuki.

Bonia czy ta dziura w drzwiach w lazience to dla kotka?

I mam takie pytanie ogolne dla tych co maja koty:

wypuszczacie je na zewnatrz?

Bonia ja w tym miejscu tez bede miala szafe, ale troche inna, jutro ja przywioza.

No ciesze się bardzo, że moje kominy Was zainspirowały :lol: :lol: :lol:

Co do kotów, to mój kot wychodzi na dwór, ostatnio nie było go prawie 3 dni, ale wrócił :lol: Najgorsze jest to że każde wyjście zakończone jest co najmniej 2 kleszczami :evil:

MAGDA I WOJTEK - ta szafa jest w holu a nie w wiatrolapie

BSHENA - tak to dziura dla kotów, bo to kocia łazienka z kuwetą i jedzeniem, dziura zostala dostosowana tak by nasza suka nie wlazla i nie wyzerala chrupek, niestety szczeniak miesci sie idealnie przez co wzroslo nam zapotrzebowanie na kocie chrupki :D

KOTY biegaja po dworze i trzeba im otwierac drzwi tarasowe, natomiast wlaza z reguly oknem lazienkowym

Witam co do hydrauliki też płacimy 100 złoty za punkt za elektryke 47 złoty z towarem elektryka za dach kryty blachą 13 złoty za metr posadzka też 13 złoty reszte organizuje jesteśmy teraz na etapie szukania okien dachowych będziemy wdzięczni za wskazówki ewentualnie jakieś namiary na okienka :) pytanko do jaszczurki w salonie masz parkiet czy to są panele ? jeśli można wiedzieć oczywiście !? i jeszcze niewiem jak można dodać zdjęcia domku można prosić o podpowiedź pozdrawiam neptunkowiczów :oops:

Bonia - wreszcie sie odezwałaś!!! Popiołu mi tu dać - trzeba koniecznie Cię posypać:):):) Gutek jest GUT!!

Moja kotka (Tośka), po traumie jaką przeżyła na początku grudnia ( spędziła dwie doby na najwyższym drzewie w lesie :o :o ), wychodzi z domu ,ale tylko w pobliżu. I musi mieć cały czas drzwi tarasowe otwarte, żeby w razie czego ( czyt. niebezpieczeństwa) szybko się ewakuować do domku :) :) :)

Magi- kup koniecznie FIPREX kot, to jest taki preparat na kleszcze i pchły do rozsmarowania na karku, na skórze. Ja to stosuje u moich psów( bo jest też dla psów) i jest bardzo skuteczny - wystarcza na ok. miesiac - jeżeli chodzi o kleszcze. Podam Ci linka , gdzie możesz kupić w dobrej cenie.

http://www.allegro.pl/item343358994_fiprex_kot_3_tubki_0_7_ml_najtaniej_promcja_.html