kazia25 18.04.2008 11:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2008 U nas Pan Kominiarz po drabinie bedzie się wspinał do komina Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aleksandra W. 18.04.2008 11:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2008 Pretendent, murek stoi równolegle do drzwi, po prawej stronie od wejścia (nie zasłania okna). Jak dobrze poszukasz, to znajdziesz zdjęcie (wklejałam gdzieś pomiędzy 30 a 40 str ). Po prawej zaraz od wejścia przy "dużej" ścianie ubikacja i bidet. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aleksandra W. 18.04.2008 11:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2008 A ktoś robił wejście dla pana kominiarza ? na daszek ? my mamy wyłaz- w pokoju nad garażem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jaszczurka 18.04.2008 12:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2008 A ktoś robił wejście dla pana kominiarza ? na daszek ? my mamy wyłaz- w pokoju nad garażem u nas z pokoju nad salonem-przez okno hehe, tam sa stonie albo po drabinie a potem po stopniach i tach chyba jest najlatwiej wejsc, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dundela 18.04.2008 12:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2008 A ktoś robił wejście dla pana kominiarza ? na daszek ? Tak mamy - wyłaz na strychu.A na strych mamy składane schody z sufitu w holu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kazia25 18.04.2008 12:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2008 ...po drabinie a potem po stopniach i tach chyba jest najlatwiej wejsc, No właśnie na takie rozwiązanie postawiliśmy. W przeciwnym wypadku: 1. jakiś obcy człowiek przeszedłby nam niemalże przez cały dom aby dojść do wyłazu 2. nie ściągałby butów więc czy to błoto, śnieg czy piach wniósłby mi to do domu, aż na samą górę. Z usług kominarza aż tak często sie nie korzysta, ale jeśli jest inne rozwiązanie to czemu nie skorzystać ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Robak 18.04.2008 16:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2008 a my od dnia dzisiejszego mamy piękną nową bramę garażową HORMANa 3 piloty, mechanizm do pracy bramy i sama brama razem 5200 zł no to teraz elektryka, tynki, co i woda i kanaliza, i wtedy ocieplenie i elewacja i malowanie i kafle i ............ i sam nie wiem co jeszcze ps. my na stryszku mamy wyłaz dachowy i z niego ma korzystać kominiarz; w wiatrołapie będę miał dla niego kapciochy albo specjalne worki na buty, a jak nie będzie chciał założyć, to niech po drabinie wchodzi pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pretendent 18.04.2008 16:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2008 Robaka my od dnia dzisiejszego mamy piękną nową bramę garażową HORMANa3 piloty, mechanizm do pracy bramy i sama brama razem 5200 zł możecie wkleić foto bramy?[/b] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jaszczurka 18.04.2008 17:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2008 [otoz to.po co lazic po chacie zeby dostac sie do komina? nasz Neptun nie jest az tak wysoki zeby trzebabylo robic wyłaz.... no ale jesli ktos zrobił totez dobrze...ROBAK mam pytanko odnosnie bramy... horman to niezle cwaniaczki, ceny z kosmosu a sam towar taki sam jak reszta na rynku,tu moge podac przykład mojej bramy... cena chyba z tysiac tansza a na dodatek ocieplona po całosci gr-nie pamietam , a horman robi ocieplenie tylko po brzegach -jakos tak teraz juz nie pamietam musialabym sie cofnac o paredziesiat stron do tylu ,tam gdzies opisywalam, to.... jak kupowalam to mi mowili -tak ocieplona np 5cm... a tu sie okazuje ze 5cm jest ale z brzegu a potem juz 2cm!!moja brama firmy-interflex chyba z bydgoszczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magda WOJTEK 18.04.2008 17:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2008 http://img138.imageshack.us./img138/1159/dscn4055kv6.jpg to neptun z łukami.PRETENDENT,co do okien dachowych to w tym miejscu,co sa te 140/94 to rozstaw krokwi jest odpowiednio wiekszy.My zrezygnowalismy z ram stalowych i nasz ciesla własciwie sam przeprojektował dach.Ale gdzie chce miec te okna pytał jak juz robił dach,wiec wiec tylko zmienił rozstaw w tym miejscu. co do ceny to pamietam ,ze płaciłam 960zł netto za sztuke bez kołnieża,miałam22% rabatu od ceny katalogowej JASZCZURKA tak pisałas o oknach i pokazałas te okna,Dzieki!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jaszczurka 18.04.2008 18:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2008 Poszłam i zmierzylam wneka okienna ma ok 74cm wiec jesli kiedykolwiek napisalam ze maja 90cm to przepraszam za wprowadzenie w błąd!Magda pieknie wyglada ten wasz Neptunek, ja tak teraz sobie mysle , że mogłam powiekszyc salon od tyłu a przod zostawic tak jak jest i wyjscie z kuchni zrobic na taras.... no ale coz juz pozamiatane.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dundela 18.04.2008 19:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2008 Magda - ślicznie wygląda Twój Neptunek Mam pytanko : okno kuchenne to tez ma w górze stałe przeszklenie czy co to jest? A okno łukowe masz projektowego wymiaru czy zmniejszyłaś? Bo wydaje się jakieś mniejsze... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magda WOJTEK 18.04.2008 20:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2008 http://img84.imageshack.us/img84/2827/dscn3928nq6.jpg Pretendent to zdjecie pokoju nad salonem,zauwaz dwie klamki na dole.A to dla porównania okno78/140,równiez w tym samym pokoju tylko na tylnej scianie domuhttp://img56.imageshack.us/img56/3103/dscn3930ev9.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magda WOJTEK 18.04.2008 20:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2008 Dundela okno w kuchni jest dwuskrzydłowe tyle ze nie 180/120 tylko dokładnie 180/138,aten poziomy pasek to szpros miedzyszybowy 24 mm,a okno łukowe jest w oryginalnym rozmiarze ,tyle ,ze jest wyzej ,bo nie po 80cm ,tylko po100( liczac od stropu Jaszczurka odnosnie powiekszania salonu to najlepiej to według mnie Kazia zrobiła,bo powiekszyla salon od tylu ,ale zachowała rzut domu na planie krzyża i zewnatrz dalej dobrze wyglada,bo z tyłu ma wciecia A tak w ogóle ciesze sie ,ze sie wam podoba,aTy Sylwia nie narzekaj ,bo mnie twój neptun sie bardzo podoba zwłaszcza te wielkie przesuwane okna i no wnetrza oczywiscie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pretendent 18.04.2008 21:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2008 Magda WOJTEK witam dzisiaj mierzyłem i mi też by sie zmieściło jest ponad 90 tylko wahamy się bo tam ma stać łoże sypialne i jak będzie burza to będzie się w buzie błyskać wszystko jeszcze na spokojnie musimy przemyśleć ROBAK dzięki za namiar na okna faktycznie spoko ceny prawdopodobnie zakupimy od nich dzięks Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magda WOJTEK 18.04.2008 21:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2008 Pretendent jak masz miedzy krokwiami taka przestrzen to ,zeby stawic okno mniejsze niz otwór to bedzie datkowa robota ,bo trzeba jakas redukcjre zrobić zeby to okno w ogóle sie trzymało. a co do tego czy nad łożem czy nie, to błyskac sie bedzie tak samo czy przy 78 czy 94 proponuje zewnetrzna rolete na okno dachowe(mozna montowac po zakonczeniu budowy jak kasy starczy) no i moze byc na pilot wersja dle leniuszków Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pretendent 18.04.2008 21:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2008 my wogóle nie damy tam okna przeniesiemy go na zewnętrzną ścianę nad okna od garażu ładnie to będzie wyglądać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jaszczurka 19.04.2008 07:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2008 Jaszczurka odnosnie powiekszania salonu to najlepiej to według mnie Kazia zrobiła,bo powiekszyla salon od tylu ,ale zachowała rzut domu na planie krzyża i zewnatrz dalej dobrze wyglada,bo z tyłu ma wciecia A tak w ogóle ciesze sie ,ze sie wam podoba,aTy Sylwia nie narzekaj ,bo mnie twój neptun sie bardzo podoba zwłaszcza te wielkie przesuwane okna i no wnetrza oczywiscie Moim zalozeniem było miec jadalnie przy kuchni,wiec od razu na myśl wpadł nam pomysł powiekszenia salonu-w strone kuchni no bo tam mial stac stól,dopiero jak Magi powiekszyla salon do tylu ,doszło do mnie ,że tak tez mogłam zrobic,zachowalabym piekny taras od przodu i wyjscie z kuchni na taras co jest swietnym udogodnieniem.Co do tych okien to moge powiedziec bo spalismy ok 4miesiecy na gorze , pod samymi oknami.Szlag mnie trafial gdy padal deszcz, wogole bym nie chciala spac w pokoju gdzie satakie okna.Pewnie mozna sie przyzwyczaic, ale nie ma jak sypialnia na dole z łazieneczką......... miodzio:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jaszczurka 19.04.2008 07:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2008 U nas okna dachowe tez sa przeniesione na przednia strone domu,żeby je tam wcisnąc trzeba zmienic rozstaw krokwi,nad salonem mamy wstawione okno bez przesuwania krokwi i wyszło na samym brzegu nie ładnie zreszta, potem juz powiedzialam ze jezeli mozna to zrobic to niech przesuna krokwie tak by weszlo tam okno, i w pokoju nad garazem jest super. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dundela 19.04.2008 08:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2008 Wszyscy się zachwycacie wydłużeniem salonu ( bo tak zrobiliście) . A ja uważam ,że najfajniejsze rozwiązanie jest takie jak zrobiła Bonia ( a dzięki niej - my też ), czyli poszerzenie salonu. Raz, że salon jest wielki i ustawny ( a nie kiszkowaty), jadalnia jest tuż przy kuchni i taras pozostał bez zmian . Dom pozostaje na bazie krzyża a taras jest super! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts