Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 4,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Dundelka zwracam honor całkiem zapomniałam o Was,ze poszezyłyscie salon i usyskałyscie sporo miejsca dzieki temu.Ja takiej opcji nie mogłam brac pod uwage ,bo mój dom ze wzgledu na warunki zabudowy nie mogł byc ani ciut szerszy mimo ,ze od strony salonu do granicy działki mam 15 m,bo dom jest na skarpie.

Pretendent czekam na fotki domu z oknami!

Wszyscy się zachwycacie wydłużeniem salonu ( bo tak zrobiliście) :) . A ja uważam ,że najfajniejsze rozwiązanie jest takie jak zrobiła Bonia ( a dzięki niej - my też ), czyli poszerzenie salonu. Raz, że salon jest wielki i ustawny ( a nie kiszkowaty), jadalnia jest tuż przy kuchni i taras pozostał bez zmian . Dom pozostaje na bazie krzyża a taras jest super! :) :)

O nieprawda!! najlepszym rozwiązaniem jest poszerzenie i wydłużenie salonu :lol: :lol: nie oszukujmy sie salon nie jest wcale taki duzy w oryginale, a na pewno za maly na salon z jadalnia , wtedy to juz warunki ciut nie w bloku :evil: Poszerzenie .... mi to nic by nie dało, gdzie moja ruchoma scianka na tv by sie podziała? gdybym mogła też bym poszerzyła nie rezygnujac oczywiście z wydłużenia, ale niestety tez nie mogłam ze wzgledu warunkow zabudowy :evil: mam do płota sasiada chyba 6m ale miedzy domem a płotem idą kable el. i tak dobrze ze nam pozwolili sie do nich przysunąc, bo jakby sie uparli to według przepisów nie mozna nic budowac blizej niz 5m.

Pretendentnie wiem o która łazienkę Ci chodzi , ale w jednej i drugiej blat to płyta meblowa oklejona fornirem,w wc -bukowym w mojej małżenskiej-wenge pasiak, a w łazience na gorze tam gdzie 2 umywalki -drzewo różane,polakierowane i jak na razie nic sie nie dzieje.

Ciesze sie ze sie podoba!!! na żywo wygląda lepiej :o hehe jeszcze trzeba folijki osłonowe zdjąć i będzie pięknie hehe

jaszczurka Super!!! domek pieknie sie prezentuje!!! Masz witryne przy tarasie,czemu ? czym sie kierowaliście?

możesz sprecyzować o którą witryne ci chodzi szczerze powiem ze niełapie :roll:

a co do zdjęć to dokładnie silnik samolotu i to tego co ostatnio lądował awaryjnie :evil: hehe

jeżeli pytasz o okno w kuchni to jest ono po to by jeszcze rozwidnić kuchnie i szybciej podać jedzonko na taras i naczynia :) 8) i będąc w kuchni można zerknąć co sie dzieje na tarasie nie trzeba zachodzić hehe

pretendent heheh no co ty! nie wiesz co to witryna? te maleńkie okienko w kuchni nazywacz witryną, no błagam Cie spojrz na swoje zdjecie , z prawej strony domu z boku salonu. :lol: :lol: :lol:

Witajcie.

Poniewaz male fragmenty mojego domu pomalu osiagaja stan uporzadkowany, wiec pokaze Wam co nieco.

Tak wyglada garderoba w holu :)

http://images23.fotosik.pl/198/b2a5ed45a4b1afcb.jpg

Te kafelki (podobnie jak na podlodze w holu i wszystkie inne) to moje dzielo, jeszcze zostaly fugi:

http://images27.fotosik.pl/198/84f41068c9119c74.jpg

Jaszczurka ja wiem co to jest witryna dlatego nie załapałem o co ci chodziło bo witryną nazywamy duze okno wystawowe w SKLEPIE więc wybacz że nie wiedziałem o czym mówisz hehe a to co ty nazywasz witryną potocznie nazywamy oknem balkonowym nasze składa sie z jednego fixa i drzwi a przy grillu od czoła tarasu są drzwi balkonowe a to czym sie kierowaliśmy to był projekt :) tylko przy witrynie hehe wprowadziliśmy zmianę wstawiliśmy podwójne drzwi bo robimy tam taras :)

Bshena sama kładłaś? na podłodze też????????

Na podlodze tez. I w lazience tez (ale jeszce nie skonczylam).

To bardzo prosta robota, tym bardziej, ze korzystam z gotowego kleju do kafli, a moj maz pieknie przycina kafle fleksem :)

Pokłony w Twoją stronę :wink: jestem pod wrażeniem :D

U nas dziś wchodzą z tynkami gipsowymi.

Zdecydowalismy się na mix :D w pokojach i holach gipsowe. Natomiast piwnica, łazienki, kuchnia i garaż będą wapienno - cementowe