Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Magda, bardzo ładnie prezentuje się ten Twój Neptunek!

Pretendent-gratuluję oken, my też z boku mamy taras, co prawda jeszcze nie skończony ale zarys widać. I też podwójne drzwi (+jedna część stała).

Bshena, nareszcie!!!!! już widzę, że będą mi się podobać Twoje wnętrza, bardzo fajnie się zapowiadają :) Oczywiście drzwi będą 100% ładniej wyglądać, gdy je zabejcujecie. Czekam na dalsze zdjęcia z niecierpliwością!

• Odpowiedzi 4,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

a my od dnia dzisiejszego mamy piękną nową bramę garażową HORMANa

3 piloty, mechanizm do pracy bramy i sama brama razem 5200 zł :evil:

3 piloty? Dokupowałeś je czy dali Ci w cenie? Podobno zawsze do bramy dają tylko jeden pilot, jak chce się więcej to trzeba dokupić za około 100 zł.

my mamy bramę Normstahla, 1 pilot był w cenie, za dodatkowy płaciliśmy.

Dlaczego mix?

Podobno tam gdzie będzie wilgoć, styczność z wodą lepiej zrobić cementowe, gipsowe mogą nasiąknąć i odpryskiwać.

Poszliśmy również na kompromis. Mąż uparł sie przy gipsowych ja wapienno-cementowych.

Gipsowe są podobno zdrowsze.

Nie wprowadza się tyle wilgoci do domu. Co za tym idzie mniej na ogrzewanie pójdzie.

hmm no nie wiem jaki jeszcze powód...

Numer do tynkarzy jutro podam. Musze od męża wziąć (tylko mam nadzieję, że nam ich nie podbierze w trakcie jak będą u nas robić :roll: )

kazia25 Powiedzcie czy 30 zł. za tynki gipsowe to wysoka cena? (robocizna i materiał)

Patrzałam w temat "tynki 2008" więc wydaje sie dość wysoka

powiem ci tak zależy w jakim reginie robisz ja dzwoniłem do kilkunastu ekip najtaniej znalazłem za 24 złote najdrozej za 31 jedni mi powiedzieli 22 tylko ze za obróbki okien i tym podobnych 40 złoty z metra więc suma sumarum wychodziło koło 27 złoty średnia :)

kazia25 Powiedzcie czy 30 zł. za tynki gipsowe to wysoka cena? (robocizna i materiał)

Patrzałam w temat "tynki 2008" więc wydaje sie dość wysoka

powiem ci tak zależy w jakim reginie robisz ja dzwoniłem do kilkunastu ekip najtaniej znalazłem za 24 złote najdrozej za 31 jedni mi powiedzieli 22 tylko ze za obróbki okien i tym podobnych 40 złoty z metra więc suma sumarum wychodziło koło 27 złoty średnia :)

Robimy w Trójmieście. Myślałam, że to Wa-wa jest najdroższa :roll:

Inna ekipa chce 28 zł ale nie robią cementowych.

Bshena na PW masz wiadomość :)

Jaszczurka ja wiem co to jest witryna dlatego nie załapałem o co ci chodziło bo witryną nazywamy duze okno wystawowe w SKLEPIE więc wybacz że nie wiedziałem o czym mówisz hehe a to co ty nazywasz witryną potocznie nazywamy oknem balkonowym nasze składa sie z jednego fixa i drzwi a przy grillu od czoła tarasu są drzwi balkonowe a to czym sie kierowaliśmy to był projekt :) tylko przy witrynie hehe wprowadziliśmy zmianę wstawiliśmy podwójne drzwi bo robimy tam taras :)

No w końcu! ale pytałam vczemu w tym miejscu bo chyba w projekcie jest na srodku? dobrze pamietam? bo ja przesunełam do końca salonu.

3 piloty? Dokupowałeś je czy dali Ci w cenie? Podobno zawsze do bramy dają tylko jeden pilot, jak chce się więcej to trzeba dokupić za około 100 zł.

Kaziu standard to brama z 1 pilotem, ale my od razu wzięliśmy 3, bo są dwa autka - zatem do każdego 1 sztuka, no i 1 taki do domu; aby ewentualnie bramę wjazdową gościom otworzyć

poza tym teraz za dodatkowe piloty wraz z montażem bramy zapłaciliśmy 7% vat, a jeśli później się będzie dokupywało to wówczas vat wynosi 22%, dziwne to

w sobotę zaczęliśmy ocieplenie - na próbę, ale jakoś nam wyszło, to chyba na poważnie zaczniemy resztę

a tak wygląda nasza brama:

http://images25.fotosik.pl/199/9925c5d9da58608fm.jpg

pozdrawiam

Mam pytanie do wszystkich czy zostawic te bezowe rolety ,czy upierac sie przy kremowych,które zamówiłam

Dla tych co nie sa w temacie,to zamawiałam kremowe ,a przyjechały razem z oknami beżowe.

Mam prawo do reklamacji,ale przedstawiciel drutexu zaproponował rekompensate za pomyłke (na razie nie wiem jaka kwota wchodzi w rachube) oto rolety PISZCIE!!!!!!

http://img227.imageshack.us/img227/448/roletyka7.jpg

http://img355.imageshack.us/img355/2998/frontxm2.jpg

http://img232.imageshack.us/img232/4606/roletywewnatrzcs9.jpg

te kremowe są prawie białe.LICZE NA WAS,Z GÓRY DZIEKI

Magda mi sie wydaję, ze mamy takie same rolety-kolor

Czy zostawic? to zalezy czym się kierowałaś wybierając kremowe... ja dobieralam do elewacji, i chyba i tak beda za jasne, więc zastanów sie do czego beda pasowały kremowe a do czego bezowe i czy wogole duza roznica jest miedzy tymi kolorami? czy te kremowe nie beda wygladały jak białe gdy dasz ciemniejsza elewacje?

Kaziu standard to brama z 1 pilotem, ale my od razu wzięliśmy 3, bo są dwa autka - zatem do każdego 1 sztuka, no i 1 taki do domu; aby ewentualnie bramę wjazdową gościom otworzyć

poza tym teraz za dodatkowe piloty wraz z montażem bramy zapłaciliśmy 7% vat, a jeśli później się będzie dokupywało to wówczas vat wynosi 22%, dziwne to

w sobotę zaczęliśmy ocieplenie - na próbę, ale jakoś nam wyszło, to chyba na poważnie zaczniemy resztę

a tak wygląda nasza brama:

http://images25.fotosik.pl/199/9925c5d9da58608fm.jpg

pozdrawiam

Mamy identyczną bramę :)

A z Vatem to nie jest tak, że zamawiałeś z usługą(montażem) i dlatego było 7% ? Czyli wszystko ok, że później chcą 22%

MagdaWojtek Podobają mi sie Wasze roletki :) Jaki kolor elewacji będzie?