Aleksandra W. 21.04.2008 10:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2008 Magda, bardzo ładnie prezentuje się ten Twój Neptunek! Pretendent-gratuluję oken, my też z boku mamy taras, co prawda jeszcze nie skończony ale zarys widać. I też podwójne drzwi (+jedna część stała). Bshena, nareszcie!!!!! już widzę, że będą mi się podobać Twoje wnętrza, bardzo fajnie się zapowiadają Oczywiście drzwi będą 100% ładniej wyglądać, gdy je zabejcujecie. Czekam na dalsze zdjęcia z niecierpliwością! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aleksandra W. 21.04.2008 10:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2008 a my od dnia dzisiejszego mamy piękną nową bramę garażową HORMANa 3 piloty, mechanizm do pracy bramy i sama brama razem 5200 zł 3 piloty? Dokupowałeś je czy dali Ci w cenie? Podobno zawsze do bramy dają tylko jeden pilot, jak chce się więcej to trzeba dokupić za około 100 zł. my mamy bramę Normstahla, 1 pilot był w cenie, za dodatkowy płaciliśmy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kazia25 21.04.2008 11:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2008 Dlaczego mix? Podobno tam gdzie będzie wilgoć, styczność z wodą lepiej zrobić cementowe, gipsowe mogą nasiąknąć i odpryskiwać. Poszliśmy również na kompromis. Mąż uparł sie przy gipsowych ja wapienno-cementowych. Gipsowe są podobno zdrowsze. Nie wprowadza się tyle wilgoci do domu. Co za tym idzie mniej na ogrzewanie pójdzie. hmm no nie wiem jaki jeszcze powód... Numer do tynkarzy jutro podam. Musze od męża wziąć (tylko mam nadzieję, że nam ich nie podbierze w trakcie jak będą u nas robić ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bshena 21.04.2008 12:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2008 Kazia, no co Ty nie podbierze, badz spokojna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kazia25 21.04.2008 14:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2008 Powiedzcie czy 30 zł. za tynki gipsowe to wysoka cena? (robocizna i materiał) Patrzałam w temat "tynki 2008" więc wydaje sie dość wysoka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pretendent 21.04.2008 16:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2008 kazia25 Powiedzcie czy 30 zł. za tynki gipsowe to wysoka cena? (robocizna i materiał) Patrzałam w temat "tynki 2008" więc wydaje sie dość wysoka powiem ci tak zależy w jakim reginie robisz ja dzwoniłem do kilkunastu ekip najtaniej znalazłem za 24 złote najdrozej za 31 jedni mi powiedzieli 22 tylko ze za obróbki okien i tym podobnych 40 złoty z metra więc suma sumarum wychodziło koło 27 złoty średnia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomy-s 21.04.2008 16:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2008 Słuchajcie mam pozwolenie na budowę!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!No i zaczynamy..... terza "elektrownia" i geodeta i zabieram się kopania fundamentów... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomy-s 21.04.2008 16:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2008 ....teraz mi udało się złapać stronkę.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kazia25 21.04.2008 18:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2008 kazia25 Powiedzcie czy 30 zł. za tynki gipsowe to wysoka cena? (robocizna i materiał) Patrzałam w temat "tynki 2008" więc wydaje sie dość wysoka powiem ci tak zależy w jakim reginie robisz ja dzwoniłem do kilkunastu ekip najtaniej znalazłem za 24 złote najdrozej za 31 jedni mi powiedzieli 22 tylko ze za obróbki okien i tym podobnych 40 złoty z metra więc suma sumarum wychodziło koło 27 złoty średnia Robimy w Trójmieście. Myślałam, że to Wa-wa jest najdroższa Inna ekipa chce 28 zł ale nie robią cementowych. Bshena na PW masz wiadomość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jaszczurka 21.04.2008 18:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2008 Jaszczurka ja wiem co to jest witryna dlatego nie załapałem o co ci chodziło bo witryną nazywamy duze okno wystawowe w SKLEPIE więc wybacz że nie wiedziałem o czym mówisz hehe a to co ty nazywasz witryną potocznie nazywamy oknem balkonowym nasze składa sie z jednego fixa i drzwi a przy grillu od czoła tarasu są drzwi balkonowe a to czym sie kierowaliśmy to był projekt tylko przy witrynie hehe wprowadziliśmy zmianę wstawiliśmy podwójne drzwi bo robimy tam taras No w końcu! ale pytałam vczemu w tym miejscu bo chyba w projekcie jest na srodku? dobrze pamietam? bo ja przesunełam do końca salonu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kazia25 21.04.2008 18:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2008 Słuchajcie mam pozwolenie na budowę!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! No i zaczynamy..... terza "elektrownia" i geodeta i zabieram się kopania fundamentów... Gratulacje.. teraz to już z górki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pretendent 21.04.2008 19:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2008 Jaszczurka Witryna tak jest w projekcie zobacz tutaj http://www.dobredomy.pl/?id_project=34&infopage=3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Robak 21.04.2008 19:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2008 a my od dnia dzisiejszego mamy piękną nową bramę garażową HORMANa 3 piloty, mechanizm do pracy bramy i sama brama razem 5200 zł 3 piloty? Dokupowałeś je czy dali Ci w cenie? Podobno zawsze do bramy dają tylko jeden pilot, jak chce się więcej to trzeba dokupić za około 100 zł. Kaziu standard to brama z 1 pilotem, ale my od razu wzięliśmy 3, bo są dwa autka - zatem do każdego 1 sztuka, no i 1 taki do domu; aby ewentualnie bramę wjazdową gościom otworzyć poza tym teraz za dodatkowe piloty wraz z montażem bramy zapłaciliśmy 7% vat, a jeśli później się będzie dokupywało to wówczas vat wynosi 22%, dziwne to w sobotę zaczęliśmy ocieplenie - na próbę, ale jakoś nam wyszło, to chyba na poważnie zaczniemy resztę a tak wygląda nasza brama: http://images25.fotosik.pl/199/9925c5d9da58608fm.jpg pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dundela 21.04.2008 19:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2008 ....teraz mi udało się złapać stronkę.... Gratuluję i pozwolenia i stronki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jaszczurka 21.04.2008 20:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2008 pretendent wszystko przez to ze ja mam przedluzony salon i u mnie wyszła ta witryna na środku, potem ja przesunelismy do konca , dlatego jak zobaczylam twoja pomyslalam ze przesuneliscie ja ze srodka do brzegu salonu.Juz kumam , tomy-s gratuluje, no to do dzieła chłopaku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magda WOJTEK 21.04.2008 20:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2008 Mam pytanie do wszystkich czy zostawic te bezowe rolety ,czy upierac sie przy kremowych,które zamówiłamDla tych co nie sa w temacie,to zamawiałam kremowe ,a przyjechały razem z oknami beżowe.Mam prawo do reklamacji,ale przedstawiciel drutexu zaproponował rekompensate za pomyłke (na razie nie wiem jaka kwota wchodzi w rachube) oto rolety PISZCIE!!!!!! http://img227.imageshack.us/img227/448/roletyka7.jpg http://img355.imageshack.us/img355/2998/frontxm2.jpg http://img232.imageshack.us/img232/4606/roletywewnatrzcs9.jpgte kremowe są prawie białe.LICZE NA WAS,Z GÓRY DZIEKI Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magda WOJTEK 21.04.2008 20:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2008 jeszcze dwahttp://img218.imageshack.us/img218/3555/rolety2iw1.jpg http://img229.imageshack.us/img229/6522/rolety3ec1.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jaszczurka 21.04.2008 22:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2008 Magda mi sie wydaję, ze mamy takie same rolety-kolorCzy zostawic? to zalezy czym się kierowałaś wybierając kremowe... ja dobieralam do elewacji, i chyba i tak beda za jasne, więc zastanów sie do czego beda pasowały kremowe a do czego bezowe i czy wogole duza roznica jest miedzy tymi kolorami? czy te kremowe nie beda wygladały jak białe gdy dasz ciemniejsza elewacje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kazia25 22.04.2008 05:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2008 a my od dnia dzisiejszego mamy piękną nową bramę garażową HORMANa 3 piloty, mechanizm do pracy bramy i sama brama razem 5200 zł 3 piloty? Dokupowałeś je czy dali Ci w cenie? Podobno zawsze do bramy dają tylko jeden pilot, jak chce się więcej to trzeba dokupić za około 100 zł. Kaziu standard to brama z 1 pilotem, ale my od razu wzięliśmy 3, bo są dwa autka - zatem do każdego 1 sztuka, no i 1 taki do domu; aby ewentualnie bramę wjazdową gościom otworzyć poza tym teraz za dodatkowe piloty wraz z montażem bramy zapłaciliśmy 7% vat, a jeśli później się będzie dokupywało to wówczas vat wynosi 22%, dziwne to w sobotę zaczęliśmy ocieplenie - na próbę, ale jakoś nam wyszło, to chyba na poważnie zaczniemy resztę a tak wygląda nasza brama: http://images25.fotosik.pl/199/9925c5d9da58608fm.jpg pozdrawiam Mamy identyczną bramę A z Vatem to nie jest tak, że zamawiałeś z usługą(montażem) i dlatego było 7% ? Czyli wszystko ok, że później chcą 22% MagdaWojtek Podobają mi sie Wasze roletki Jaki kolor elewacji będzie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dundela 22.04.2008 06:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2008 Magda- beżowe rolety są ok ! Zostaw je , a jeżeli jeszcze mają Ci dać rekompensatę finansową...Kremowe mogą być faktycznie prawie jak białe, a te co masz teraz fajnie pasują do Twojego domku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts